Šta je novo?

Need For Speed Most Wanted 2012

POmagajte ako znate, instalirao sam Win 7 pa resio da probam nesto od novih igara na kompu. I ista stvar mi se desava sa BF 3 i MW 2012, udjem u igru u desnom donjem uglu odradi loading... i posle toga samo crn ekran nista se ne desava, dok ostal eigre rade normalno ( directx 9), a ove dve sa directx 11 posle loadinga nista. Jel zna neko sta je?

Instaliraj Drajvere, directx sa MS sajta kao i iz installer foldera koji dolazi uz NFS isto i uz BF3 ;-)

sve uradjeno... drajveri su 12.10
uradio sam i directx 11 benchmark i tu je sve ok.

ogroman sam fan nfs-a, ali igrao sam na dan izlaska 2 sata i od tada pa do sad ni jednom vise nisam upalio da igram... -.- kad ce da izbace vise ljudski nfs...

savet, isključite Shadows totalno i znatno će porasti fps u igri
senke na low(nema neke razlike na high u low), refleksije na medium(na high samo stavlja one bare po ulicama), geometry na low(i tu nema nikakve razlike), light shadows na off(to sabija fps) i blur na off... Sve ostalo na high i ima da radi lepo a opet izgleda fino

Igrao sam svaki NFS do sada i ono mogu da kažem da mi je ovaj jedan od najgorih. Skinuo sam ga pre neki dan nisam igrao pola sata. Čitav koncept mi je bezveze. Da pređem preko nekih zameriki mogu, ali ovo sa kolima na svakom ćošku mi je totalno bzv.
Tipa krenem na neku trku i usput nađem po budžacima 3 auta i na kraju dok ih promenim i provozam sve prođe me želja za trkom. Totalna glupost imam masu auta od Lančie do Lamba a nisam ni onog 10 još izazvao.

Prvi Most Wantend mnogo mnogo bolji.

A sto je najgore ovo djubre je dobilo sve najvise ocene, 8 i 9/10 skoro svuda :d

eh sad, ne budi na kraj srca
nije losa, cak je i dobra arkadna trka sa lepom grafikom, adekvatnom mjuzom i realno pripada nfs serijalu...jedino je ubi neoptimizovanost...
ocekivanja su vec nesto drugo, i retko ko ih ispuni

u narednom periodu tipujem na far cry 3, aliense i bioshock, a gomila igara izlazi...

postali smo malo i nerealni u ocekivanjima, tj razmazeni, onako najiskrenije:)

Koje Aliense?

Sad se setih, kada sam igrao prvi Most Wantend razbio sam telefon od pod zbog neke trke, ovde ne bih ni po tastaruri lupio. :D

i ja sad upalih posle skoro 2 nedelje, i dodjoh u slicnu situaciju zbog gomile nebuloza i gluposti, i samo sam ustao, ostavio igru upaljenu i otiso da ne bi nesto polomio, a inace se nikad ne nerviram kad igram neku igru...bar ne do te mera da nesto razbijem, pa cak i ne opsujem...a ovo je Boze sacuvaj...osecaj kao sa pro streetom, brze brisi dok nesto ne strada xD

Uz los steering jos vise smeta onaj vsync lag koji je po defaultu ukljucen, tako da preporucujem da se igra forsira iz drajvera na vsync off. Malo poboljsava upravljivost taman da moze da se izbegne koja bandera i vozilo pri manjim brzinama. A da se ne govori o onom problemu kamere i kolizija, kada bukvalno ne znas kolika je sirina vozila i kada treba skrenuti da se ne bi sudario i naravno jos sve to nafilovano sa fps, input lagom i naravno jos boljim steeringom pri vecim brzinama.
Doduse napredovali su u odnosu na HP, vozila sada imaju razlike u upravljivosti, ok je zvuk, defaultno bolji od black box nfs-ova, grafika takodje lepa na momente, ali steta kada je ovo gotovo prepakovani HP Burnout sa veoma malo inovacija, cak i onaj sistem 10 MW-a vise osiromasuje igru sadrzajem nego sto je cini originalnom. Takodje i ona ubacena policija je neverovatno smarajuca i toliko cesta i teska da je na najtezem nivou gotovo nemoguce pobeci, a jurnjave su daleko nezanimljivije nego one ludnice sa emp-om i ostalim gedzetima iz prethodnika.

Zanimljiva je igra na momente, ali isto toliko puta Kriterionski vidjena bez gotovo ikakvih inovacija, da po meni nikako ne zasluzuje neke visoke ocene...

a i te inovacije sto poseduje su krajnje *****ozne i glupe...

Vidim ovde da ne vredi da se instalira.... Ja kazem da su im Underground bili najlepsa ostvarenja, ovo dalje... Kukala majka.

Danas probao,igrao pola sata obrisao...uz onoliki drop (kod mene i na 15fp) stvarno je ne igrivo.A bas sam se ponadao da cu se sit izvozati :mad:

Moram da javno korigujem svoje skroz negativno mišljenje o ovoj igri izneseno pre nekoliko dana.
Zamalo da je deinstaliram prvog dana, nakon par sati vožnje. Nikako mi se nije dopala - nema kampanje, konfuzno biranje trka, upravljivost užasna, ako vas uhvati policija nema nikakve štete za napredovanje u igri, nema destruktibilnih objekata za usporavanje potere itd. Jednostavno, nije ovo pravi MW.
Međutim, dao sam joj drugu (treću, četvrtu) šansu i sada se sasvim dobro zabavljam. Daleko je od idealne igre, čak mi je dosta slabija i od Burnout Paradise čiji je "duhovni naslednik", ali ima povremeno taj šmek pravih NFS. Što se upravljanja tiče, prilično je loše, jako je teško izbeći prepreku ili sudar u poslednjem momentu (a baš to je bilo odlika uspešnijih NFS igara), sve deluje kao da kasnite sa reakcijom. Međutim, nije potreban neki poseban skill da ga savladate, jer je upravljanje potpuno arkadno, ali tek kada se mozak navikne na ogroman input lag nekako se prilagodi i postane normalno da se vozi.

Dakle, nije sjajna igra, ali može da zabavi.

[YOUTUBE]M9MxrDnT1qk[/YOUTUBE]

Ovako se koristi Butterflies and Hurricanes za intro. Em što nisu originalni, em' što ovaj intro za F1 2005 koristi pesmu 100 puta bolje.

Kako igra tece policija je zeznutija i nemam blage cime buse mi zadnje gume, kako da "kripim" te gume u voznji na 6,6 nece nikako... WTF?

ne buse ti gume nego ti se gume istrose, moras cesce da prolazis kroz "nis petrol" pumpu da osvezavas celokupan auto a samim tim i gume, ja stalno cepam gume kad idem do trke posto se bas izivljavam, a izgleda da montiraju "trayal" gume cim onako lako pucaju :D

^ hahah pa prodjem milion puta korz pumpu, nije oni mi nabuse zadnje gume ako mi se previse priblize ali kako blage nemam to sam primetio na 4 zvezdice :-D

ukupan gejmplej mi je 5 sati tako da za tih 5 sati nisam primetio da mi cajkani cepaju gume osim ovog sto sam naveo da sam u freeride uspem da ih iscepam...

Gume ti pocepaju tako sto postave one siljke kao blokadu ili ih izbacuju iz vozila u toku voznje na nekim vecim nivoima wanted-a. Mozes da stavis one self inflating gume koje se same napumpaju posle busenja, ali ces malo da izgubis na performansama vozila.

NFS Most Wantred

Imam los frame rate i stuttering sa 6870 u 1680 rezoluciji. DA li je igra lose optimizovana, ima li nekog leka? Ocekivao sam smooth ride :(

Jeste lose optimizovana, ne koci samo tebi, ljudi sa mnogo jacim grafickama kukaju da im radi lose...
Imas temu na forumu pa prelistaj i videces

Ako imaš narodnu verziju, probaj 1.3 patch, videh malopre da ga ima na trekerima. Nfo kaže u changelisti ''no idea'' šta je popravljeno, ali vredi pokušati.

Naravno da je narodna :) Cpu usage 85% max u igri. Skinuo sam detalje malo i bolje je... Ali opet, imam utisak kao da sam na 5770...

Koliko se sećam najviše resursa jede reflections i geometry (tako nešto se zove). Možeš slobodno sve ostalo na max, a ova dva probaj med-med, low-med ili low-low :)

cekaj zar ne postoji nfs tema??? 1.3resava sve probleme

Vrh Dno