Šta je novo?

Need For Speed Most Wanted 2012

Evo mog gameplay-a ko nije probao igru. Nisam sjajan vozac jos se vezbam. Primetio sam da sa 60fps Skid* padne na drasticno manje tokom igre, zbog cega je ne znam... napstosto posle sat vremena igre nije igrivo vise... Mislim da je V3 ipak bolji.

i jedan shot od mene.

Povecaj refleksije da vish kako ce da padne :)

Prilozi

• NFS13 2012-10-30 00-43-00-21.jpg
    NFS13 2012-10-30 00-43-00-21.jpg
    463.5 KB · Pregleda: 130
  • NFS13 2012-10-30 00-44-01-78.jpg
    NFS13 2012-10-30 00-44-01-78.jpg
    577.2 KB · Pregleda: 135
  • NFS13 2012-10-30 00-44-06-09.jpg
    NFS13 2012-10-30 00-44-06-09.jpg
    572.6 KB · Pregleda: 134
  • NFS13 2012-10-30 00-46-37-36.jpg
    NFS13 2012-10-30 00-46-37-36.jpg
    609.2 KB · Pregleda: 162
  • NFS13 2012-10-30 01-20-28-39.jpg
    NFS13 2012-10-30 01-20-28-39.jpg
    443.2 KB · Pregleda: 158
Poslednja izmena:
Je l se još nekom dešava da mu u toku vožnje auto promeni boju? Meni se to upravo desilo sa onim Maseratijem na početku...

Inače, igra je dobra, grafika odlična, ali par stvari traži privikavanje (moraš da gledaš stalno u mapu jer nema strelica na raskrsnicama skoro nikad i možeš u free run da naiđeš na neki auto i da počneš sa vožnjom istog, bez da ga kupiš, nema garaža nego auto koji si jednom imao možeš gde god želiš da izabereš i budžiš...) a par stvari opasno iritira, poput onog slowmotion replay-a koji se stalno ponavlja, kad god se zakucaš brže od 60.

Isto tako mi se ne sviđa što nema offline splitscreen gameplay, ili ga bar ja nisam našao

meni je ovo na tastaturi pakao za vožnju.. kako je vama?

Ovo je sve na max....

Da ubace malo rusevina i eto Porkija na Teheran Highways. Ko da su metnuli automobile u Bf3. Sve mi nekako plavo, neprirodno, prezasiceno. Ako su vec ovako zamislili da izgleda, neka tako dolazi po difoltu ali ne verujem da je neki posao staviti neku rgb skalu/brajtnes/kontrast pa neka kolorit namesta ko kako hoce.

Usput mu odrade i limariju... :p

drugari jel primetio neko da Geometry detail igra ogromnu ulogu u performansama, ja sve ostalo namestim na high i forsiram AA x4 i AF 16 iz nvinspectora i sve leti dok je Gemoetry detail na low... na medium i high 90% igre i dalje leti dok na odredjenim mestima ima znacajan slowdown, tipa do 20ak fps dok recimo voznja u suprotnu stranu na istoj deonici ide glatko... nije mi jasno jel to do leka ili je jednostavno crap engine? gpu i cpu nikad nisu ni blizu max iskoriscenosti....

a na sve to i ne vidim sta tacno Geometry detail dodaje, na modelu mojih kola nista nisam uspeo da primetim... ni bolja ostecenja, ni kompleksniji model...

Poslednja izmena:
Slikao sam sto puta na raznim lokacijama i ne vidim razliku izmedju high i low geometry... igra je dobra, zvuk je extra, ima raznih vozila, jos samo da nije ovako zahtevna...
Dobro je sto su ubacili Ariel Atom, Caterham, Bac Mono itd... Idu kao besni!

Meni se ovo nikako ne svidja.
Mozda zato sto sam igrao Horizon tokom prosle nedelje.

Ladno imam drop u fps kad auto krece, posle na pravcu ide fino...problem je sto grafika uopste nije toliko dobra za ovu zahtevnost, pre bih rekao da je ocajan port u pitanju, lose programiranje

I opet neoptimizacija ovog njihovog engine-a da ne radi kako treba i ne iskoriscava gpu, kao i sto je bio slucaj sa HP-om.

Probao 10 minuta i izbrisao, upravljivost je katastrofalna, pricam za tastaturu, i ovo prolazenje 300 kroz grad rusenje svega zivoga, baca mi se pegla...

znam *** al izgleda da sam prerastao to :S

Igra dobija odlicne ocene.
Problem je u meni, ili je EA zavukao ruku u dzep?

Igra je odlična. Treba imati u vidu ono što ona jeste - arkada. (po meni arkada=fun)
Grafika je odlična, kao i zvuk koji me je posle hp prijatno iznenadio.
Čak mi se svidja i sistem sa pronalažanjem automobila i time što svaki ima svoje trke tako da me tera da igram sa različitim automobilima. Inače mi uvek bude krivo kada igram neku trkačku igru, što se uvek zalepim za po 1 automobil u klasi pa predjem celu igru sa 3-4 automobila :) A da ne pričam koliko mi olakšava posao izbora prave boje za svaki automobil - šta izbor, ma nek se menja kad god prodjem kroz shop :D

Jedina mana je frame drop.

Poslednja izmena:
Smeta mnogo taj drop fps-a, nadam se da ce to srediti nekim patchom.

Ma da je samo frame drop, vec i onaj odvratan steering lag koji je bio i u HP-u. Bukvalno opet iste boljke kao i sa prethodnom igrom, neoptimizacija i losa upravljivost. Koliko je vremena proslo i koliko je patcheva izaslo za prethodnu igru, trebalo bi da nauce na greskama i savladaju sopstveni engine, ali izgleda nista od toga... nadam se da ce neki patch(evi) kasnije pa da odigram ovo kao i HP tek posle nekoliko meseci kad se posteno iskrpi.

izasao je neki FIX.

Fix Notes:

We Are Sorry For The Fix There Was A Error In Dupe.
Juse Unrar To Game Install Dir And Run ~Unpack~.bat To Fix.

Stvarno steering lag... jos ja gledam sta je ovo, kakva je ovo upravljivost, udaram svaku banderu bukvalno. The Run mi je da iskren budem imao bolju upravljivost i nekako sredjenija igra je bila, ovo jos pored steering laga radi ocajno

Ovaj fix nista ne resava, ili ja ne umem da instaliram

Kod mene igra radi ok, mozda postoji mali lag u kontrolama ali zato me nervira sto nigde ne mogu da nadjem da prebacim na Manualni menjac...

Sama igra uopste nije losa zabava. Mada je prvi MW u svoje vreme bio apsolutno bolja igra, ovde je sve uprosceno. Nema modifikacija i nema ni priblizno zezancija sa pandurima kao u prvom MW-u. Generalno mi se ni ne dopada ta ideja i koncept da mozes stalno da menjas kola umesto da ih kupujes itd.

Grafika je za pohvalu ali definitivno nista igru ne vadi za ocajnu optimizovanost. Nebrojeno puta mi je crash-ovala, performanse padaju a i generalno su lose. I kada pise 60FPS osecaj je kao da je 30tak. Nemam doduse problem sa lagom kontrola osim ako igra nije u nizem FPS-u. Potpuno sprecava bilo kakvu uzivanciju i zabavu u samoj igru ..

Evo sad sam je instalirao, desava se da mi zakoci na nekoliko sekundi, sem toga igra je odlicna, grafika prelepa.Tek se snalazim sa kontrolama, pokusavam da ne udaram svaki put u bandere :)

Vrh Dno