Šta je novo?

Need For Speed 6 zahtevnost

Mladen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
Pozdrav. Naime problem je u tome sto mi pomenuta igra secka prilicno u rezoluciji 1280 x 1024 x 32 bita a i u 1024 x 768. Jel ova igra stvarno toliko zahtevna ili nesto nije ok sa mojim sistemom? Imam:

ABIT KX7-333
Imam XP 1900+
Abit siluro TI 4200
256 MB DDR

Ja bih jos i poverovao da mi igra secka zbog zahtevnosti ali mi drug kaze da kod njega u pomenutim rezolucijama ide glatko sa XP-om 1600+ i GF4MX 440 i 256 mb ddr-a.

Sta vi mislite o ovom?

Ima bogami razlika. Evo ja npr. sa Intelom na 800, win98, i 800x600x32 sa high normalno igram bez ikakvih seckanja... dok moj drug na slicnoj makini sa istim opcijama ne moze da oseti brzinu os seckanja. Ali on ima XP! Da li ovo ima nekakve veze ili ne nemam pojma....

XP 1800, 256 DDR, i GF 4 MX 460. U 1024 na 32 i sve klizi. Baca i do 70 frejmova, naravno sa high setovanjima. OS je Win XP SP1.
Pre bih rekao da ti nesto nije leglo kako treba.

Mladene, evo resenja koje je iskustveno provereno. Ortak ima masinu 1.1 Athlon, KT7A, 256MB i MX400... U XP-u mu secka nevidjeno u 640 x 480 - 16 - sve na max, stereo zvuk... Odem kod drugog druga na Duron 900, 256MB i GF2Ti 64MB... Razvaljuje! U 800 x 600 leti..! U cemu je fora - On koristi Win9x (Me), i on mu zauzima manje sistemske memorije... Ako si primetio, NFS6 ne secka stalno nego u intervalima od po 1-2 sekunde, kada mu treba jos RAM-a... Uradi dual boot na Win9x i uzivaces u tim rezolucijama, ili samo uzmi jos 256MB memorije...

Za ostale koji imaju 256MB i igraju se u XP-u- shvatite - 512MB je potrebno XP-u!!!

byMaX je napisao(la):
Mladene, evo resenja koje je iskustveno provereno. Ortak ima masinu 1.1 Athlon, KT7A, 256MB i MX400... U XP-u mu secka nevidjeno u 640 x 480 - 16 - sve na max, stereo zvuk... Odem kod drugog druga na Duron 900, 256MB i GF2Ti 64MB... Razvaljuje! U 800 x 600 leti..! U cemu je fora - On koristi Win9x (Me), i on mu zauzima manje sistemske memorije... Ako si primetio, NFS6 ne secka stalno nego u intervalima od po 1-2 sekunde, kada mu treba jos RAM-a... Uradi dual boot na Win9x i uzivaces u tim rezolucijama, ili samo uzmi jos 256MB memorije...

Za ostale koji imaju 256MB i igraju se u XP-u- shvatite - 512MB je potrebno XP-u!!!

Pa u tome i jeste najveca fora sto i imam dual boot (98 FE & 2K +sp2) i u oba windowsa mi secka i to prilicno. U 3D Marku imam 0k0 10500 bez overklokovanja a ova igra mi secka. Stvarno ne znam u cemu je problem.

Mladen je napisao(la):
Stvarno ne znam u cemu je problem.

Via i njene carolije :p

Igra ne bi trebalo da secka zbog memorije jer ni meni ne secka sa istom kolicinom iste i to u XP-u. Da nije zbog zvuka, tj. zvucne ?

Virtual Drive !!!

Mladen je napisao(la):
Pa u tome i jeste najveca fora sto i imam dual boot (98 FE & 2K +sp2) i u oba windowsa mi secka i to prilicno. U 3D Marku imam 0k0 10500 bez overklokovanja a ova igra mi secka. Stvarno ne znam u cemu je problem.

Probaj da instaliras Virtual Drive ili Virtual CD, problem je u tome da se igra instalira na hard vrlo malo,pa sve vuce sa CD-a...

P.S. Koji serijski broj je na CD-u

Poz.

Kakav virtual.... idi na gamecopyworld.com i skini nocd patch od 70k i uputstvo koje govori koje foldere sa cd-a da iskopiras na hdd... i ucitava se trenutno :) A i brze radi.. mislio sam da to znate....

odgovarao sam na pogresan thread, slepac sam!!

slobodno brisite poruku!!

strasno, slobodno brisite!!

usput kako, ukoliko je to moguce obrisati pogresan post!!

byMaX je napisao(la):
Kakav virtual.... idi na gamecopyworld.com i skini nocd patch od 70k i uputstvo koje govori koje foldere sa cd-a da iskopiras na hdd... i ucitava se trenutno :) A i brze radi.. mislio sam da to znate....

Ajd stavi ceo link, pa da skidamo. :)

Meni na Celeronu 600@990 i obichnom MXu u 800x600x16 radi odlichno i to u XPu sa 256 rama :)
VIA rulaja :D:D

Re: Virtual Drive !!!

Alister je napisao(la):
Probaj da instaliras Virtual Drive ili Virtual CD, problem je u tome da se igra instalira na hard vrlo malo,pa sve vuce sa CD-a...

P.S. Koji serijski broj je na CD-u

Poz.

A znachi, ti vozish i sada poshto se cela staza nije uchitala, on u letu sa CDa uchitava zgrade i drvecce pa zato secka ? :D:D:D
dobra teorija :)

STIV je napisao(la):
Pa link ti i moze, a i ne mora pomoci. Imaju dosta servera i neki od njih ponekad ne rade. Zato nemoj da te mrzi www.gamecopyworld.com ,
pa ces videti medju najnovijim igrama i ND4SD

Ma nije da me mrzi, nego sam vec probao, pre prethodnog posta i nisam ga nasao, ali sad sam ga ubo. Hvala.:wave;

Re: Re: Virtual Drive !!!

driver je napisao(la):
A znachi, ti vozish i sada poshto se cela staza nije uchitala, on u letu sa CDa uchitava zgrade i drvecce pa zato secka ? :D:D:D
dobra teorija :)

Ma ne bukvalno SVE, npr. vozis stazu pored onih vodopada u trenutku kada prolazis ti cujes huk tih vodopada ,e on tada povuce taj zvuk sa CD (wave ili neki drugi format) i onda dolazi do seckanja .....Kada stavis na virtual sve to radi brze sa harda.
Sve bi bilo u redu da se igra instalira na hard full kao sto pise u read me-ju 1.2 Gb, a ne izmedju 45 i 550 Mb .... Ali za ovo na Gamecopyworld-u
nisam znao, sto MaX rece to je najbolje resenje....

Poz

Re: Re: Re: Virtual Drive !!!

Alister je napisao(la):
Ma ne bukvalno SVE, npr. vozis stazu pored onih vodopada u trenutku kada prolazis ti cujes huk tih vodopada ,e on tada povuce taj zvuk sa CD (wave ili neki drugi format) i onda dolazi do seckanja .....Kada stavis na virtual sve to radi brze sa harda.
Sve bi bilo u redu da se igra instalira na hard full kao sto pise u read me-ju 1.2 Gb, a ne izmedju 45 i 550 Mb .... Ali za ovo na Gamecopyworld-u
nisam znao, sto MaX rece to je najbolje resenje....

Poz
ma pazi, evo meni je igra sada na hardu 550mb, a kada sam instalirao bila je 70mb :) znaci kako vozis koju stazu, on je ostavi na hardu, ali ucitavanje ON THE FLY ne postoji ovde, bar kod mene na 256 mega rama, znaci ucita nivo pa se igram, cd ne radi u toku voznje

Re: Re: Re: Re: Virtual Drive !!!

Miroslav je napisao(la):
ma pazi, evo meni je igra sada na hardu 550mb, a kada sam instalirao bila je 70mb :) znaci kako vozis koju stazu, on je ostavi na hardu, ali ucitavanje ON THE FLY ne postoji ovde, bar kod mene na 256 mega rama, znaci ucita nivo pa se igram, cd ne radi u toku voznje

.....ma sve je moguce:D ,nego sa cega ide muzika koja je u pozadini ?

Poz .

Ja opet pitam, da nije zvucna karta ? Koju zvucnu koristis ?

Gf 4 Mx 460, 256 [Me] i 1,2 Ghz je sasvim dovoljno...
provereno...:)
Igra je sjajna~!

Igra i nije toliko losa i pored svih nedostataka ali posle duzeg igranja zna da dosadi.

Dugo je proslo od kad me je neka voznja veoma prijatno iznenadila, ND 4 SPD jeste!:)

Meni nije jasno kako ovo (NFS6) moze da vam se svidja... ne da je arkadna nego kao da je pravljena za decu od 12 godina. Zanimljivost - 0

omnik je napisao(la):
Meni nije jasno kako ovo (NFS6) moze da vam se svidja... ne da je arkadna nego kao da je pravljena za decu od 12 godina. Zanimljivost - 0

U pravu si, ali u nedostatku boljeg....?????

NEgo, znate li da je NFS6 za PC radila kompanija EA Seattle, mlada i neiskusna, a portove za PC su radili likovi koji su radili prethodne NFS-ove i NFS MC... Strasnoooooo! I FIFA 2003 izgleda ocajno - kao da su ojadili FIFU 2000! Uzas! Sta uradishe ovom PC-ju , pa to nema nigde! Nema, kraj!

Kupujem PRAY station 2

Ja nesmatram da je toliko glupo ali nemoj te mi reci da je reilsport challenge-bolji!
[thread above]

Mladen je napisao(la):
Pozdrav. Naime problem je u tome sto mi pomenuta igra secka prilicno u rezoluciji 1280 x 1024 x 32 bita a i u 1024 x 768. Jel ova igra stvarno toliko zahtevna ili nesto nije ok sa mojim sistemom? Imam:

ABIT KX7-333
Imam XP 1900+
Abit siluro TI 4200
256 MB DDR

Ja bih jos i poverovao da mi igra secka zbog zahtevnosti ali mi drug kaze da kod njega u pomenutim rezolucijama ide glatko sa XP-om 1600+ i GF4MX 440 i 256 mb ddr-a.

Sta vi mislite o ovom?

Ja mislim da bi mogao da instaliras dravere i za plocu i za graficku pa ces da vidis kako leti.,..;)

Kao prvo ja nisam pocetnik i dobro znam za Via 4in1 drajvere jer sam i pre ove konfiguracije imao celerona sa via plocom a sa kompjuterom se odlicno snalazim. Instalirani su drajveri 4.43 a za graficku sa CD-a koji dolazi uz nju tako da to nije problem.

Sto se tice zvucne u pitanju je Creative SB PCI 128 ali ne znam sto bi ona pravila probleme.

Kad sam prekopirao one direktorijume sa gamecopyworld-a igra radi malo bolje ali jos to noje onako kako bi trebalo.

Videcemo sta je u pitanju

byMaX je napisao(la):
U pravu si, ali u nedostatku boljeg....?????
I FIFA 2003 izgleda ocajno - kao da su ojadili FIFU 2000! Uzas! Sta uradishe ovom PC-ju , pa to nema nigde! Nema, kraj!

Ej, alo, polako, gde si krenuo ??? :D Fifa ojadjena ? Ubedljivo je najbolja do sada. I ne samo po grafici. Ovo je 1. fifa gde bukvalno mogu da raspoznam igraca, sto uopste nije beskorisno, jer znajuci poziciju na kojoj igra tacno znam ima li nekoga levo ili desno od njega.

Inace pogledaj samo teren, covece. Kako bre ojadjena ? Nikada do sada teren nije bio tako dobar a igraci tako detaljni. Da ne pominjem igrivost, najbolja do sada.

byMaX je napisao(la):
Kupujem PRAY station 2

Putuj Igumane :p
Cekamo te da se pokajnicki vratis :)

Pozdrav:wave;

no problems with

c2 na 1.1ghz
256rama
chaintech 6via5t maticnoj
ge force 2 mx 400 64mb i to jos eagle
imam samo win xp bez sp-ova

nikakvo seckanje na 800*600 sa high