Šta je novo?

Need For Speed 6 zahtevnost

Mladen je napisao(la):
a za graficku sa CD-a koji dolazi uz nju tako da to nije problem.

Evo shta je problem :D
osecam da je CD iz 99. godine :D:D:D

ma imaju razne verzije igara naprimer meni je instalirao prvo 16mb pa dopunio do 560mb

a drugu je instalirao odmah 700mb (druga verzija) razlikuje se i sam root cd-a

i njemu nekoci a ima tnt 16mb

lepo drajver kaze, stari su ti drajveri za graficku. skini sa ovog sajta 40.xx ili nadji 41.xx verziju drajvera pa stavi njih

Imao sam slicnih problema i stvar je do drajvera za graficku karticu. Ako si instalirao drajvere jedan preko drgog to zna da izazove problem. Moras detaljno da ih obrises i da instaliras nove.
Evo malog upustva (meni je pomoglo):

Go to Add/Remove programs, and uninstall the drivers from there if you can.

Go to Start and Run and type regedit in there. Press Ok. Double click the HKEY_LOCAL_MACHINE to open it up, then SOFTWARE. Now delete the Nvidia Corporation key by right clicking on it and choosing Delete. Now exit out by clicking the lil X at the top right.

Reboot, and hold F8 right before the Windows logo comes up. Choose Safe Mode. Go to Start and then Find and Find Files/Folders. Do a search for these files:
In C:\Windows\System: nv*.*
In C:\Windows\Inf: nv*.inf
In C:\Windows\Inf\Other: nv*.inf
Then delete the ones you find in those folders that show up.

Right click Desktop, choose Properties and click on the Settings tab. Click the Advanced Properties button and find the Adapter tab. In there, click the Change button and at the bottom, click the Show All Devices bubble. In the left window, scroll up to the top and choose Standard Display Types. In the right window, choose Standard Display Adapter (VGA). Click OK.

Reboot. Now install your drivers in the normal way. Reboot again. You're all set now.

driver je napisao(la):
Evo shta je problem :D
osecam da je CD iz 99. godine :D:D:D

Ma sigurno je CD za ABIT SILUTO GF4 TI 4200 iz 99 godine kako mi je to promaklo. Nemojte odgovarati na postove ako ih pre toga niste procitali. Imam ja i 40.41 i 40.71 i sa njima se isto desava tako da do toga nije. Nije ni do AMD-a jer sam napisao da drug sa 1600+ i MX 440 igra sa max detaljima.

Meni na XP1800+ GeForce3 i 256 ddr radi savršeno u 1024*768 sve na high...nisam imao ni problema sa full instalacijama ili slične stvari...prosto instalirao i pičio. Možda ti nije dobra verzija igre šta znam ne bi smelo da secka. Ako ti ostale igre rade dobro onda prosto kupi novu kopiju igre :)
A i iz mog mučenja sa battlefieldom sam izvukao pouku...proveri da li su dobri drajveri za zvučnu i da li igra koristi tvoj SB

student je napisao(la):
Sve zvizni na max, a special effects na jedan ispod max, i ima sve da radi kako treba (to je default vrednost kada instaliras, nemoj to dirati)

Pozdrav!

Probao sam i takve stvari i nista se nije promenilo. Nije mi jasno jer sve ostale igre rade super pa i UT2003 sa holy shit detaljima u 1280 * 1024 * 32 bita . Videcu da potrazim drugu verziju igre jer je to jedino sto mi preostaje. Do hardware-a sigurno nije.

Pozdrav

Ne znam sta da kazem, imam takodje Silura, meni sve radi i to na max, nijedan slider nize. Posto u Siluru nije problem, a ja imam Intel konfu, verovatno je stvarno do AMD-a :p

Ma da svakako je do AMD-a...gde oni znaju da naprave procesor, daj ti nama fabriku pa da vi'iš šta će napravimo....pih :)
Al stvarno dosta je blaćenja AMD-a, očigledno nije u tome problem.

igor2 je napisao(la):
Ma da svakako je do AMD-a...gde oni znaju da naprave procesor, daj ti nama fabriku pa da vi'iš šta će napravimo....pih :)
Al stvarno dosta je blaćenja AMD-a, očigledno nije u tome problem.

Slazem se da nije, al kao da jeste, posto tipujem da je problem u Viji :) a to sam i odmah rekao jos na pocetku treda.

A ne zaboravimo da su AMD i Vija sijamski blizanci i 1 bez drugog ne idu :p

Po meni igrica nije zahtevna imam T-BIRD 1Ghz@1,33Ghz i MSI G Force 2 GTS 32 DDR 1024x768 32 sve do kraja nema da stucne instaliran Win XP i 98.

Koja je najgora graficka na kojoj ovo radi?(D)

Isti racunar i operativni sistem (winXP), sa ti4200 pumpa (stuca, preskace) a sa Ati 8500 (built by) ide tako glatko da je to neverovatno!!! Sa ti200 neigrivo iznad 800x600.
Naravno, 32bit paleta.

Sa druge strane, NOLF2 potpuno obrnuto!!! Na ti200 savrseno i u 1280x1024, a ATI stuca u 800x600!

Pozdrav!

Igra je naj verovatnije...

Konverzija sa PS2 ,ako pogledate ivice na kolima i u 1024 su rapave, a i ko se malo bavi 3ds MAX-om znace.
Nikakve veze nema da li je via ,nforce ili Intel 845e svuda je zahtevna,
jedino malo pomaze ako je garta barem gf3 pa na gore za npr rezolucije od 1024 pa na gore.
Taj ko kaze da mu leti(uzimam u obzir samo Win2000 i XP) u tim rezolucijama ima stvarno nizak prag podnosljivosti i postoji razlika u klizi i podnosljivo je moze da se igra.
Need for speed ima ocajan engine od davnina i bez razloga je zahtevan.

Attachujem 3danalizer kojim ce te moci da forsujete hardverski T&L i tvrdim da ce te moci isto kao u GTA3 da podignete broj frejmova.
Program je jednostavan i potrebno je da ga ucitate pre igre tako da kroz sam program startujete igru.
Znaci za exe putanju stavite NFSHP2.exe(brouzujte do njega dole levo),
stiklirate HW T&L i startujete kroz 3d analajzer igru.
Javite da li vam je pomoglo.
Attach je sigurno cist i bez virusa.

Igra je naj verovatnije...

Nazalost falj koji sam hteo da attachujem je prevelik ili 338 kb,mnogo je mali limit.Videcu da nadjem link na netu pa da ga ostavim!

ma nije ni do ploce ni procesora,memorije,kao ni do svega nabrajanog.
mora da je do nVidie!!:D :D :D :D :D
probaj da zamenis graficku nekom boljom(ATI):) :p :D .

Brutalan Zlica je napisao(la):
Via i njene carolije :p

Igra ne bi trebalo da secka zbog memorije jer ni meni ne secka sa istom kolicinom iste i to u XP-u. Da nije zbog zvuka, tj. zvucne ?
Secka i na Intelu 845E sa [email protected] isto koliko i na AXP1600+@2300+ sa MSI GF4 Ti4200.
Krivac za seckanje su delimicno detonatori 30.82, jer sa 40.72 radi daleko bolje, ali opet nije to to. Najveci krivac za seckanje je mnooogoo jadan matori endzin od NFS-a koji je isto tako seckao i u NFSHS-1.
Stvari se malo popravljaju sa o.c. GF4 Ti na 300/600 Mhz. Tada igra sasvim solidno klizi u 1280x960 u 32-bitnoj paleti. Mali Hobite ! Na ATi-ju 8500 uopste ne radi igra ! :D
Barem sa dve verzije drajvera koje smo probali, a dok ne zakuca isto tako secka.

Ma pusti ga Fedja. Nijedna 9000-ka nije za igranje... tek neki 9500 Pro pa na vise :)

ne znam meni na xp 1800+, 256 ddr 2100, via266a i Leadtek gf4ti4200 (250/513) odlichno radi u 1024, 32 bit-a, detalji na max. I zaista jako sam osetljiv na fps ali ovo zista klizi. Mada opet svi na slichnoj konfiguraciji teraju Mafiju u 1024, 32 bita, detlaji na max bez aa i fsaa glatko a meni secka neverovatno u 800x600 32 bita i detalji onako skoro na max (sem nekih). Uopste ne znam u cemu je problem.

drfedja je napisao(la):
... Na ATi-ju 8500 uopste ne radi igra ! :D
Barem sa dve verzije drajvera koje smo probali, a dok ne zakuca isto tako secka.

Procitajte README!

...
-For users with a Radeon 8500, setting the graphics detail settings to higher
than default levels may cause an unstable PC environment.
...

Znaci nesto smrdi. Verovatno nije samo do chipa.

Ja ipak mislim da je problem do Abita :D :D :D

Ljudi sta je vama. Svaki topik vi pretvorite u raspravu Intel vs AMD ili NVidia vs ATI. Pa dokle vise

Nazad
Vrh Dno