Šta je novo?

Necete verovati... MB Soft licimuri

LePiaf

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2005
Poena
304
Necete verovati... Ili mozda hocete?
Dakle ovako, kupim danas u MB Softu par komponenti, plochu, CPU (AMD Sempron 2500 BOX), i josh neke trice, sve lepo i fino, dobar dan dobar dan... Pokupim opremu i ne stignem da je pogledam do uveche jer sam imao krsh nekih obaveza. Dodjem uveche kad tamo... Gledam CPU kroz ono prozorche na kutiji i vidim neshto mi chudno... Kao da je pasta po oklopu procesora... Izvadim, pogledam, pipnem... otire se, definitivno pasta... Pogledam kuler... ista prica, vidi se da je koriscen... Tada provalim i da nisam sekao onu nalepnicu preko kutije, samo sam je otvorio.... Pa ono, ne mogu da verujem, znachi neko lepo tamo sedne, pa ono, krene redom po kutijama i bira najbolje primerke, a ostalo raji, shta? Koja je poenta box procesora, mogu da prodaju umotanog u papirche onda? Koji stepen bezobrazluka treba da imaju pa da ovo urade?! :mad:

cyah
LePiaf

jesi ih zvao i izneo im ovo shto si napisao ovde ? verujem da bi ti zamenili tj dali regularan box.

edit:

i dalje ne mislim da je u redu da ti prodaju korishcen proc al ajde da kazemo da je bilo sluchajno tj ako pristanu da ti zamene mogli bi tako da okarakterishemo.

Poslednja izmena:
Svakako cu ih zvati, tek sam pre sat vremena to sve utvrdio, pa moram da cekam sutra za taj poziv :) Samo ono, ne bi me chudilo da chujem od njih odgovor (necu da prejudiciram), ono "pa kako mi da znamo da ga niste vi probali?"

cyah
LePiaf

vidi ako je proc ispravan, ne vidim sta se zalis...
ako si bas ciljao oc primerak, pa kontas da si dobio neki sto nije, to opet nije osnov za zalbu... najveci problem u celoj prici je sto moras da obrises pastu i stavis drugu, a ja sam to ionako uradio pre montaze procesora.. (i mazao jos jedno 5 puta od onda...)

btw sve komponente koje sam ja ikad dobio su OTVARANE i na njih su lepljene nalepnice, to rade svi uvoznici...

Mislim da si malo preostar u kritici. Dosta hardvera se pre konacne prodaje proba i testira na razne nacine, da li kod samog uvoznika, u servisu, ili redakciji nekog casopisa. Cinjenica je da oni nisu proverili da li je procesor musav, ali opet si to mogao i sam da pogledas i da odmah trazis da ti zamene BOX.

Prodaju vama tako kola koja su preshla par hiljada km kao nova, iz radnje, "neotpakovana"... I to vam ok, morala su da dodju od fabrike do vas izgovor, a mozhda ih je neko i testirao na poligonu malo? Pustite lepljenje nalepnice, to znamo kad i kako se radi, da bi zalepio nalepnicu na komponentu ne trebash da stavish procesor u mashinu i da ga testirash, ili overklokujesh i sl. Kao shto rekoh, kad kupujemo neshto tako zapakovano ne ocekujemo da je otpakovano a pogotovu ne koristjeno zar, ne? Pogotovu kad znam da mi je do sada proshlo 10ak box procesora (intel/amd) i da nijedan nije bio otpakovan? Da jeste moja greshka shto nisam pogledao to, ali da li sam trebao da ocekujem da je tako?

cyah
LePiaf

Naravno, no ostavimo mogucnost da je u pitanju slucajnost.

Pozdrav!

LePiaf je napisao(la):
Necete verovati... Ili mozda hocete?
Dakle ovako, kupim danas u MB Softu par komponenti, plochu, CPU (AMD Sempron 2500 BOX), i josh neke trice, sve lepo i fino, dobar dan dobar dan... Pokupim opremu i ne stignem da je pogledam do uveche jer sam imao krsh nekih obaveza. Dodjem uveche kad tamo... Gledam CPU kroz ono prozorche na kutiji i vidim neshto mi chudno... Kao da je pasta po oklopu procesora... Izvadim, pogledam, pipnem... otire se, definitivno pasta... Pogledam kuler... ista prica, vidi se da je koriscen... Tada provalim i da nisam sekao onu nalepnicu preko kutije, samo sam je otvorio.... Pa ono, ne mogu da verujem, znachi neko lepo tamo sedne, pa ono, krene redom po kutijama i bira najbolje primerke, a ostalo raji, shta? Koja je poenta box procesora, mogu da prodaju umotanog u papirche onda? Koji stepen bezobrazluka treba da imaju pa da ovo urade?! :mad:

cyah
LePiaf

I ja sam dobio utisak da tamo neko prebira po komponentama. Ovde nema nekog velikog motiva, sem recimo neki serviser za drugara, pa uzeo bas tvoj i nije se OC koliko je on hteo, pa uzeo covek drugi. Da je ovo istina potvrdjuju 2 modula Kingmax DDR500 iz MB Softa (kupljena pre skoro godinu dana) koja rade stabilno na max 225 Mhz, na 230 vec pocinje show :) Coveka je mrzelo da reklamira, pa je stavio devojci u masinu, a sebi uzeo na drugom mestu 2 komada. Sta mislite kako rade ta 2 komada? Naravno na 270 MHz :D Sustina price je da ako nemate srece dobicete losiji "primerak", mada s' obzirom na kolicinu robe koju oni prodaju sansa za to je jako mala.

Prvo: kako to rece moja kapetan svojevremeno "slucajno se samo deca prave" dakle niko normalan ne moze da pomisli da se procesor umazan pastom dobija slucajno?!
Drugo: nije isto komponenta kojoj je nalepljen stiker i komponenta koja je radila

ti odluci sta ces da radis. ja bih to vratio iz momenta. ustvari, ja kakav sam na licu mesta bih reagovao

Dakle svi koji kazete da je to ok sto prodaju koriscen procesor zbilja niste normalni.
Inace jos jedno takvo iskustvo : pre 10 dana hitno mi je trebao kuler za s939 (cak sam i ovde stavio oglas :) ). Nigde ga u gradu nema sem u MB softu. Posaljem drugara tamo (malo poskupo, 1800 din ali ajde bakar je :) ).
Dobili smo thermaltake cooler model ne znam koji je ali znam da ima dodatni kontroler broja obrtaja. Decku nisu dali naravno taj kontroler, plus je bakar bio totalno ispresecan. Ja sam hteo da vratim, ali drugar se smorio jer nije mogao vise da ceka na kuler.
Znaci uvek su bili pateticni cak i dok su valjali piratske diskove i uvaljivali ljudima gf4 mx umesto gf4ti...

Ma strasno, nemam reci... Niko slucajno ne daje musav procesor, a sa ovim nalepnicama na boxovima je najlakse utvrditi da li je kutija otvarana ili ne. Slazem se da treba sutra odmah da ides da reklamiras. Mislim, glupo je nagadjati da li je procesor samo proban, ili je radio kod nekoga, ili je stavljen tray procesor u kutiju.... Princip je u pitanju. Moj ti je savet da se obratis user-u Mancha, on moze da ti pomogne, meni je stvarno ucinio kad sam uzimao giant-a u mb softu.

Ovako nesto se ne moze posmatrati iz "vise uglova". Prodavac je morao naglasiti da nema neotvoren AMD BOX i ostaviti kupcu odluku da li ce ga platiti i preuzeti. Takodje, da procesor iz prodavnice izadje kao nov, a sa vidnim tragovima koriscenja je :wc:

Pa valjda je svrha BOX-a da znas da je neotpakivan. A te price:"Pa ako radi sta se zalis", nemaju nikakvog smisla. Cisti bezobrazluk i kraj price, malo sutra slucajnost. Ajde da je slucajno otpakovan pa mozda, ali pasta na procesoru i na kuleru tesko da je slucajno dosla. U nekoj normalnoj zemlji popili bi takvu kaznu da im takvo sto ne bi vise palo na pamet

Slazem se sa vecinom usera. Sta mislite zasto je AMD uveo box procesore??? Pa sigurno ne zato sto su ljudi po firmama "slucajno" isprobavali CPU-ove?! Sta oni koji djavo ima da provjeravaju fabricki zapakovan procesor? Da nece ti strucnjaci da otkriju mozda da nije ispravan, a iz fabrike je izasao sigurno testiran?

Vise sam se iznervirao zbog tih stavova da to nije bitno, nego zbog zbog cinjenice da su ga oni otvorili. To ce morati da mu zamijene, jer stvarno nema smisla.

@LePiaf Javi sta si uradio.

Poslednja izmena:
Stupid quick post 2 puta je postovao. Kad sam vec tu da dodam,

ja sam uzeo 2x512 kingmax hardcore-a kod njih i imali su obraza da mi ih daju ovako na ruke, bez ikakve ambalaze. kad sam pomenuo antistatic kesu pogledali su me blago telecim pogledom, i dosli do sjajnog rjesenja da module stave u obicne bijele koverte.

p0z

Poslednja izmena:
Nisam siguran , mislim da je postojao slican slucaj ali je ploca bila u pitanju.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=76094&highlight=soft+ploca

Nemogu da verujem da je slucajnost u pitanju.
Taj ko je dao procesor je sigurno znao sta daje i video je da je covek lepo platio nov Cpu a ne otvaran i samo "proban" primerak.
Mislim da ovakvi ispadi firme kao sto je Mbsoft nisu na mestu i mislim da bi trebalo malo da povedu racuna.

Poslednja izmena:
Jos jedan njihov ispad od pre jedno 2 godine. Kupovao ja TFT. I u to vreme jedino kod njih bio na lageru Samsung 172V. I ja dodjem, pitam jel moze da se vidi monitor. Apropo ove price, njihov odgovor je bio "Ne sme nista da se raspakuje, sto je fabricki zapakovano, ako ga otvorite da vidite moracete da ga kupite". I meni to bilo sumnjivo. Sto ga ne bi kupio ako je ok? Vidim ja da nesto mute. I na kraju se nekako sporazumemo da je logicno da cu ga kupiti ako je sve u redu sa njim. I vrhunac price je bio to da ja njima ostavim pare, da mi napisu racun i garanciju. I onda da idem u neku napola ruiniranu zgradu par ulaza napred da vidim monitor koji sam vec platio. Tog momenta sam se okrenuo i izasao. I na kraju sam monitor uzeo u radnji ( ime necu da spominjem zbog reklame ) gde mi je covek otvorio jedno 4 monitora i testirao na masini. Poenta price je da svi znaju za "ozbiljnost" ove firme. Tako da gore naveden primer nije za cudjenje.

Poslednja izmena:
Tako sam ja kupio LG TFT u ComTrade prodavnici u staklencu. Ne, vele, ne mogu da se otvaraju, oni to ne rade. Kad sam otvorio kutiju kod kuće vidim otiske prstiju na jednom mestu na ekranu. Odmah sam pretpostavo šta je. I zaista, čim sam uključio na tom mestu gde je pipano mrtvi blješteći pikseli. Dakle, neko je otvorio kutiju (bilo u radnji, bilo kupio neki ortak pa vratio), video mrtve piksele, probao pritiskanjem ekrana da ih oživi, pa kad nije uspelo zapakovao monitor i prodali ga kao nov i "neotpakovan".

I sta si uradio po tom pitanju??? :S:

Glavu bi im otkinuo! U policiju bi ga nosio da se otkrije ciji su otisci! :mad:

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
I sta si uradio po tom pitanju??? :S)
Ma bilo je puno priče na ovom forumu o tome ranije... Morali da mi vrate pare, ali posle 1000 intervencija inspekcije (koja je njima držala stranu, BTW) i posle poziva novinara jednog od najtiražnijih dnevnih listova u zemlji, koji je hteo da im napravi lepu "reklamu" u novinama (a meni su se ovde svi smejali kad sam rekao da će ComTrade dobiti lepu "reklamu" u novinama ako se ne urazume).

E da, kuriozitet je da su mi u zamenu nudili monitor koji je mesecima radio izložen u prodavnici (praktično bio non-stop uključen), s tim se i inspekcija složila, kao to je, po njima, super kompromis. Rekoh "Molim? Kakav kompromis? Ja sam platio nov monitor a vi mi nudite da uzmem polovan i izdrndan?!"

Poslednja izmena:
1.Dosta (vecina) firmi stavlja svoje stikere na robu tako da otvorene ambalaze ne moraju da znace da je roba koriscena.
2.Vidljivo koriscena roba moze da znaci:
a)Neko iz firme je testirao i vratio doticnu komponentu
b)Prilikom servisa je dotican komponenta koriscena za proveru
c)Relativno novu komponentu je neko od kupaca zeleo da zameni (upgrade, nekompatabilnost,...)
d)Donesena komponenta na reklamaciju se prodaje po drugi put, pa ako se ponovo vrati sa istim opisom kvara izgleda je stvarno neispravna
e)Realna nekompatabilnost vracene komponente koja se prodaje kupcu sa "odgovarajucim hardwerom"
f)OK i ispravna polovno komponenta, relativno nova (sa ambalazom) se prodaje kao nova
99% firmi se drzi ovih nacela. I standardno ako ne prodje kod prvog, drugog... proci ce kod nekog. A ako se komponente ugradjuju u racunare tim bolje :).
poz

wiz011 je napisao(la):
Ma bilo je puno priče na ovom forumu o tome ranije... Morali da mi vrate pare, ali posle 1000 intervencija inspekcije (koja je njima držala stranu, BTW) i posle poziva novinara jednog od najtiražnijih dnevnih listova u zemlji, koji je hteo da im napravi lepu "reklamu" u novinama (a meni su se ovde svi smejali kad sam rekao da će ComTrade dobiti lepu "reklamu" u novinama ako se ne urazume).

E da, kuriozitet je da su mi u zamenu nudili monitor koji je mesecima radio izložen u prodavnici (praktično bio non-stop uključen), s tim se i inspekcija složila, kao to je, po njima, super kompromis. Rekoh "Molim? Kakav kompromis? Ja sam platio nov monitor a vi mi nudite da uzmem polovan i izdrndan?!"

I na kraju da li si dobio nov ekran?

Dokle god kupci ne znaju svoja prava, prodavci nece postovati ta prava.
Evo kako moja keva, koja ne zna svoja prava, prodje:

Kupi nov usisivac, posteno ga plati. Dodje kuci, raspakuje ga, i provali da ne radi.
Odnese ga nazad u tu prodavnicu, i oni joj ne daju drugi nego je posalju na servis. I ona zena, boli je uvo, prihvati to. Dobije posle "popravljen" taj isti usisivac, koji opet zvekne za mesec dana. Posle toga je kupila nov usisivac.
Ja za to naravno nisam znao, i naravno da bih je napusio.
Ja kao kupac, imam pravo da sve sto kupim i platim kao novo DOBIJEM NOVO, NEOTVARANO, NEKORISCENO i ISPRAVNO!
U svim drugim slucajevima branim to svoje pravo i zahtevam da dobijem to sto pise gore. Ako dobijem nesto neispravno, a desavalo se, zahtevam da dobijem drugi primerak a ne to sto sam kupio neispravno da mi "servisiraju". Neka hvala.

Poslednja izmena:
Nego jel si ti probao da oc-ujes taj primerak? Vidi mozda se i fino ocuje, danas je sve moguce u Srbiji pogotovo.

Ribo je napisao(la):
I na kraju da li si dobio nov ekran?
Morali da mi vrate pare, ali posle 1000 intervencija

Ljudi u pitanju je BOX pakovanje. Ko coveku garantuje da u to pakovanje nije ubacen i procesor koji nije bio u BOX pakovanju ???? a pogotovu ako je stavljana pasta a nije skinuta, to sigurno nije da se proba. Ako je za testiranje ti primerci (kao i pomenuti monitor iz izloga) se prodaju na popustu tj rasprodaju se ali ovo je ipak Srbija :smash:

Takav procesor bi oni verovatno prodali u nekoj masini s kao BOX, a verovatno su ga i skinuli sa neke masine jer ih vise nisu imali na lageru :d

Poslednja izmena:
ZAP je napisao(la):
Morali da mi vrate pare, ali posle 1000 intervencija

Ljudi u pitanju je BOX pakovanje. Ko coveku garantuje da u to pakovanje nije ubacen i procesor koji nije bio u BOX pakovanju ???? a pogotovu ako je stavljana pasta a nije skinuta, to sigurno nije da se proba. Ako je za testiranje ti primerci (kao i pomenuti monitor iz izloga) se prodaju na popustu tj rasprodaju se ali ovo je ipak Srbija :smash:

Takav procesor bi oni verovatno prodali u nekoj masini s kao BOX, a verovatno su ga i skinuli sa neke masine jer ih vise nisu imali na lageru :d

Ukoliko je AMD u pitanju, ser.no je isti na kutiji i procesoru, ya rayliku od Intela koji nema serno na sebi. Tako da tako lako mozes utvrditi o cemu se radi

Jasno mi je da neke firme šalju robu na testiranje i u časopise, ponekad i robu koja više nije "najnovija stvar" (zbog onih zahvalnica tipa "testirali smo na mašini iz te i te firme, zvahvaljujemo se itd.), ali zbog čega onda prodavati takav (korišten) hardver u retail-u??? Mislim, konkretno u ovom slučaju, mislim da je došlo do greške u koracima, jer takav CPU može da se proda u okviru konfiguracije, pa ako daju pune 3 godine garancije, to je onda ok. Sigurno im nije bila namera da taj primerak ode u retail - ako su baš i hteli da ga "zavale", sigurno bi ga lepo obrisali i spakovali. Verovatno je bio misplaced...

Ja se najezim sta neki pisu ovde sta se sve moze naci u gotovim konfiguracijama, od koriscenih (probanih, testiranih) procesora i recimo grafickih karti i maticnih ploca, do onog cega se najvise plasim koriscenih harddiskova i optike. Zamislite primer da se sklapa najjeftinija konfiguracija sa hdd-om 40 GB, pa tu moze da se uglavi hdd star i do 4 godine !?!
Kupovao sam za devojku CDRW u jednoj firmi (necu da je imenujem) i prodavac mi donosi rezac u kesici, ja ga vadim da ga pogledam, kad ono oko open/close dugmeta se lepo vidi prljavstina u pravilnom krugu okolo. Samo sam mu rekao da donese sledeci. On je zacutao.

Nazad
Vrh Dno