Šta je novo?

NEC ND-2500a@ND-2510a

nesha_70 je napisao(la):
Jel ti to pricas napamet??? Ili si probao da narezes neki princo ??? Do sada sam ih narezao preko 200 kom i to i na 4x i na 6x i na 8x i svi su bili odlicno citljivi, jedino je jedan@8x pravio manje probleme pri kraju kapaciteta. :d :d :d

Probao sa Princo medijima oni ispod 50 dinzi i sa plasmon-om onaj od 0.6 € i na NECu :crash: ne ide definitivno, a Pionir A06 ih przi ko lud... :wall:

Nec lepo radi sa verbatimom DVD-R 4x (ko zna di ga mogu nabaviti u debeloj kutiji za manje od 90 dindzi nek mi pise na PM :smoke:

Poslednja izmena od urednika:
razor1900 je napisao(la):
Probao sa Princo medijima oni ispod 50 dinzi i sa plasmon-om onaj od 0.6 € i na NECu :crash: ne ide definitivno, a Pionir A06 ih przi ko lud... :wall:

Nec lepo radi sa verbatimom DVD-R 4x (ko zna di ga mogu nabaviti u debeloj kutiji za manje od 90 dindzi nek mi pise na PM :smoke:
1. Princo kupujem kod BokiPK :d :D
2. Bez obzira koji je firmware nije bilo ni jednog problema, do sada. :D :D
:D
3. Rezanje ne 6x i 8x sa herrie beta firmware
4. preporucujem rezanje na 4x ili 6x (na 8x vrlo su verovatni problemi sa citanjem dela narezanog na najvecoj brzini :mad: )

Ser_Zile je napisao(la):
ma pusti to se opti tesi :D
inace verbatim je klasa za sve ostalo sto moze da se kupi u nasoj zemlji...

Ti bese u nekom tredu rece da nisi narezao ni jedan dvd :d ali znas da verbatim roola :smash: ;)

Bedak je samo sto se na najjacim sajtovima tipa cdrfreaks ne slazu sa takvim misljenjem :D

nesha_70 je napisao(la):
1. Princo kupujem kod BokiPK :d :D
2. Bez obzira koji je firmware nije bilo ni jednog problema, do sada. :D :D
:D
3. Rezanje ne 6x i 8x sa herrie beta firmware
4. preporucujem rezanje na 4x ili 6x (na 8x vrlo su verovatni problemi sa citanjem dela narezanog na najvecoj brzini :mad: )

1. Znaci da BokiPK 'valja' "original" ;)
2. I NEC je, znaci, dobar uprkos mnogim predrasudama.
3. ---
4. Diskove sertifikovane @4x snimljene @6-8x treba probati i na nekom drugom uredaju (pozeljno starije generacije) radi provere.

andjelkoyu je napisao(la):
1. Znaci da BokiPK 'valja' "original" ;)
2. I NEC je, znaci, dobar uprkos mnogim predrasudama.
3. ---
4. Diskove sertifikovane @4x snimljene @6-8x treba probati i na nekom drugom uredaju (pozeljno starije generacije) radi provere.

Probano na bajatoj AIWI :D :d :D

Jedina prava „osmica” bio je NEC ND-2500A, prvi drajv kod kojeg 8x važi za standard DVD–R/+R . Međutim, ovaj model je napravio pomak i kod DVD-RW medija, gde je prvi od svih postigao 4x. Ova brzina, kao i kod ostalih modela, važi i za DVD+RW medije. Kao čitač DVD medija nudi 12x, dok je deklaracija u CD modu osrednja – 32x/16x/40x. Shodno ovome, CD mod je u radu bio osrednji, ali je u važnijem DVD modu ovaj pisač najbrži od sva tri modela, i po testovima i po vremenima rezanja. Upravo zbog toga, on deluje kao najbolji izbor od ova tri modela. Kao mane se mogu pomenuti izbirljivost medija i „zaključana” brzina na 5x (CAV – konstantna ugaona brzina) pri čitanju DVD-ROM medija.
sktd10c.velika.jpg

Source: SK

8x "-" verbatim medije je bespotrebno kupovati jer Nec i Pionir sve 4x sertifikovane verbatime rezu na 8x

nesha_70 je napisao(la):
Nisu "skoro" vec potpuno identicni osim software-a (firmware) barem po FCC-u :D :D :D
Iz samog NECa kažu: hardverski su potpuno isti, ali osim firmwarea različito je i kalibrisanje glava u fabrici (što se ne može raditi naknadno kod kuće). Na forumima statistika kaže da se 2/3 2500A radi kao 2510A, a 1/3 pravi probleme. Lomim se sada da kupim sebi 2510A jer mi DVD reader otkazao posle 7 godina (Creative, jedan od prvih)...

OptiPlex je napisao(la):
Ljudi shvatite da analogije sa cd trzistem nisu moguce i da je Princo najgori krsh nad krsevima .....ali je broj ljudi koji imaju problema sa Princoom jednostavno preveliki

jel mozes da nam kazes kakve si ti probleme imao sa Princo diskovima :smash: i koliko si zapravo narezao gorepomenutih media :trust:

Alister je napisao(la):
jel mozes da nam kazes kakve si ti probleme imao sa Princo diskovima :smash: i koliko si zapravo narezao gorepomenutih media :trust:

Mene izgleda najvishe boli...chak 7-8 komada na gomili...ne chitljivi do kraja.

Evo danas bash sam narezao kil bill na jedan(iz iste krsh serije kupnjene pre 3 mes. za 1€ po kom.) na 2x i za divno chudo radi...al' da li ce i u drugim uredjima biti prochitan?

Uzedju josh jedno 10 kom(ove u packu) pa i ako one pucaju na 4x onda mogu da kazem da sam baksuz ili mi je potreban Easy cd creator(koga nemam) kako kaze neko da ne bi Princo pucao jer je NERO NAJGORA MOGUCA KRSHINA!!! :D

Inache rezach 107D..

ivica je napisao(la):
Mene izgleda najvishe boli...chak 7-8 komada na gomili...ne chitljivi do kraja.

Inache rezach 107D..

"ne citljivi" na 107d ili na nekom DVD player(vidim da si snimao film KillBill) ???

poz A :-devil-:

Evo danas i do mene dodjose ti Princo DVDi a la Virticom i za divno chudo rade i na mom NEC-u 2500a, ladno sam ih sprzio u Neru na 4x sa verifikacijom....
Oprez, ima raznih Princ-a, uzmite prvo 2 do 3 za probu, a ako sljaka brzo po 100-nak, dok ima :)

pozdrav RaZoR

Alister je napisao(la):

Diskovi su gori od svih ostalih sa casnim izuzetkom medija koje uvaljuje Alfa Media Group od kojih ipak gorih nema :p, premda to zavisi od serija. Narezao sam 60-ak komada, iz barem 5 raznih serija. Postoje oni koji imaju karakteristiku maltene verbatima a postoje oni kod kojih nije preporucljivo ici preko 3 gb.

I nemoj me gadjati tim sumnjivim smajlijem :d ja nisam rekao da Princo diskovi nece raditi vec samo da su krs - i na PI/PO testovima, i na transfer testovima i sto se tice raspoznavanja. A usput su mi 3 komada prsla naknadno, tj. iako su bili potpuno ispravno narezani posle 2-3 meseca su im se pojavili read errori - nije strasno, ali iritira.
Takodje tu je i problemcic power calibration errora na mnogim snimacima na kojima nije apdejtovan firmver.

Izuzetak su naravno Princo diskovi od BokiPK iz Nisha :)

Poslednja izmena:
Alister je napisao(la):
"ne citljivi" na 107d ili na nekom DVD player(vidim da si snimao film KillBill) ???

Ne Kill Bill je chitljiv na 107D ali pitanje je da li ce ga neshto drugo prochitati...

Pobacu ga kod komshije na NEO DivX/DVD Player-u...dali radi...mada ja misilim da ce raditi zato shto je ve proshao jedan Princo rezan na 2x na tom Playeru sa mp3 sadrzajem....

I pitnje za OptiPlex-a...
Kako ja mogu da provalim da li je Princo laznjak ili stvaran?
Hocu da kazem to da li postoje "krshevi" koji se pakuju na one minishtapove...10packs ili su krshevi oni samo shto dodju na 100kom u zvonu koje nije presvusheno folijom vec Princo pishe samo na mediji....a zvono dolje samo providno? Ili nema pravila...

Chini mi se da svi izlaze iz istog pogona al' sa razlichitim kavalitetom i naravno nabavnom cenom...na vishe hiljada kom...pa onda neko veselo trlja dlanove na nashu muku....:D

Meni ako pukne film(naletim ponovo na krsh) ima da odreshim kesu za Vrebatim DVD+R ili sl. samo ne Princo...Pitanje je koliko ti diskovi dugo mogu da zadrze podatke na sebi...kad koshtaju oko 35 din.(ili ovo nema veze)...

ivica je napisao(la):
Ne Kill Bill je chitljiv na 107D ali pitanje je da li ce ga neshto drugo prochitati...

Pobacu ga kod komshije na NEO DivX/DVD Player-u...dali radi...mada ja misilim da ce raditi zato shto je ve proshao jedan Princo rezan na 2x na tom Playeru sa mp3 sadrzajem....

...ako snimas filmove,tu ne mozes nikad da budes siguran kako ce taj disk raditi na drugim player-ima :wall: ...nebitno koji je proizvodjac/serija dvd medije !!!
dok recimo ako snimas bilo koji data (mp3,divx,Rar,iso,ts,b.up....) podatak,sasvim sam siguran da ce Princo od 35/40 din. zadovoljti tvoje potrebe i bice citljiv u tvom 107d... i jos jedno pitanje koji firmware koristis???

Poslednja izmena od urednika:
Alister je napisao(la):
ivica je napisao(la):

...ako snimas filmove,tu ne mozes nikad da budes siguran kako ce taj disk raditi na drugim player-ima :wall: ...nebitno koji je proizvodjac/serija dvd medije !!!
dok recimo ako snimas bilo koji data (mp3,divx,Rar,iso,ts,b.up....) podatak,sasvim sam siguran da ce Princo od 35/40 din. zadovoljti tvoje potrebe i bice citljiv u tvom 107d... i jos jedno pitanje koji firmware koristis???

Trenutno je firmware 1.15 oficijalni mada sam skinuo i 1.16 oficijalni i pached Galdius(RPC-I) ali josh nisam odfleshovao....proteklih dana je pilo kratkih padova napona a ja nemam UPS!!!..joj kompjuteru rupo bez dna!!! :wall:
I crnu rupu je ushio....po apetitu.... :D

Da li 1.16 poboljshava drastichno neshto ili ne?
Koji je kod tebe frw?
Da nije sluchajno izshlo neshto novo....za 107d?
Mozda se desi da do 1.20 verzije izadje i DL podrshka :D ko zna?

?

Koji je kod tebe frw?
Da nije sluchajno izshlo neshto novo....za 107d?

koristim 1.13 patchovani ! u principu mislim da je svaki noviji ok :banana: jedini razlog zasto koristim ovaj 1.13 je taj sto mi dopusta sve brzine snimanja (x1x2x4x6x8) :type:

Nazad
Vrh Dno