][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ljudi jel valja taj Nec ND-2500A? Uzeo bih ga (...) Kako reze obicne CDR diskove?
Izbor DVD snimaca je gotovo filozofsko pitanje
Zamislite jednu hipoteticku situaciju sa uredjajima "A" i "B":
Recimo da sam ja vlasnik DVD uredjaja zvanog "A" sa kojim pisem po svakakvom djubretu, a i citam sa svakakvog otpada od medija bez ikakvih ili tek sitnijih problema - ma idila jedna. U pricu 'upada' komsija <X> sa donjeg sprata i svojom 'kutijom' od snimaca zvanog "B" - muci se covek, meni ga stvarno zao

- konstantno mu crkavaju Princo-i i ostala boranija na 4x, prinudjen je na vecini medija (zbog citljivosti na sopstvenom uredjaju) snimati @2x ili kupovati skupi Verbatim - nije mu uopste lako - prava agonija :d.
Igrom slucaja se upoznajemo i logicno - odmah krece 'razmena' :d
Ja dolazim kod njega naoruzan diskovima i tom prilikom njegov uredjaj "B" ne odgovara svom zadatku za vecinu mojih diskova - do pola i stize nekako, a od polovine nikako... Obrnuto, dolazimo kod mene, moj uredjaj "A" logicno ni da bekna 'aaa', vec jede sve sto mu poturimo... :d
Gde je ovde kvaka?
"A" ocigledno ima bolju optiku odnosno vecu marginu greske (toleranciju) zbog cega se 'neispravni' diskovi za vecinu drugih brendova tretiraju kao savrseno ispravni. Sa druge strane, "B" je totalni prosek za korisnike, medjutim, njegov citacki mehanizam je uradjen prema tacno definisanom standardu za tolreanciju gresaka na osnovu kojih se disk proglasava 'ispravnim' ili 'neispravnim' ali to, na zalost, nije dovoljno za prosecnog korisnika jer njega standardi ne interesuju!
U celoj prici ima i jedno nezgodno ALI. Komsija, uvek oprezan snima sve svoje medije "po PS-u", pa bez obzira na vecu osetljivost svog uredjaja, on je barem siguran da je margina greske na njegovim diskovima uskladjena prema propisanom standardu te je verovatnoca za citljivost njegovih medija u drugim uredjajima veca od recimo mog. Naime, ja se bahato ponasam sa svojim medijama, snimam sve @4x, zaboga, pa moj "A" ih cita bez greske sto mi je sasvim dovoljan pokazatelj ispravnosti diska, ali kada nastane momenat kompatibilnosti sa ostalim uredjajima - postajemo svesni problema! Da li je i margina greske uredjaja "B", "C" ili "D" dovoljno visoka da se izbore sa tako nasnimljenim diskom?
(
- Komsija i dogadjaji su potpuno izmisljeni. Svaka slucajnost sa stvarnoscu je = nemoguca 
- Potencijalni uredjaj "A" = LiteOn, potencijalni uredjaj "B"=MSI :d
)
Ovo je konkretno tematika o kojoj se trenutno raspravlja na CDRinfo forumu, medjutim uvek se moze posmatrati dvojako - opravdavati 'losiji' ili 'bolji' snimac...
Anyway, da li ste jos uvek raspolozeni za DOBAR DVD rezac? :d