Šta je novo?

NEC ND-2500a@ND-2510a

Modifikovao si ga ? Uspesno ? Toooo, zmaju ;)

Ma Nec 2500 je najbolji rezac, bre ! :)

Sad samo jos 6 meseci da dodju diskovi i jos 6 meseci da pojeftine :d

Poslednja izmena:
...i rezaces 45min za duplo veci kapacitet po disku? Mozes min 6 diska da narezes normalno za to vreme. I manje ce da koshta :p

BokiPK je napisao(la):
...i rezaces 45min za duplo veci kapacitet po disku? Mozes min 6 diska da narezes normalno za to vreme. I manje ce da koshta :p

Ali tako ne mozes da iskopiras ceo DVD (film). Jedva cekam DL. ;)

Vince Carter je napisao(la):
Ali tako ne mozes da iskopiras ceo DVD (film). Jedva cekam DL. ;)

Mislis da ces moci da ISKOPIRAS(odnosno napravis backup kopiju) ceo dvd film? Kao sto se sada KOPIRAJU ovi od 4GB?

BokiPK je napisao(la):

Greska, DL diskovi imaju kapacitet koliko... do 8.5GB? ;)

Sto se tice Nec-a tacno sam znao da ce to moci da se obavi, posto su 2510 i 2500 skoro identicni drajvovi...

Poslednja izmena:
leksa je napisao(la):
Greska, DL diskovi imaju kapacitet koliko... do 8.5GB? ;)

Sto se tice Nec-a tacno sam znao da ce to moci da se obavi, posto su 2510 i 2500 skoro identicni drajvovi...

Malo da te ispravim :)
Nisu "skoro" vec potpuno identicni osim software-a (firmware) barem po FCC-u :D :D :D

Heh, ovaj, lepo je to sto se vi radujete (pre vremena) al' jesi l' ti testerisao vec neki DL disk ili se hvalis samo zato sto ti Nec nije crk'o posle flashovanja firmware-a? Mislim, lepo je sve to, ali Verbatim tek najavio DL diskove a ti vec pricas kako to kod tebe 'radi' ...

Mislim, dajte malo argumenata, ipak je ovo bench community, a traceva vec dovoljno ima u Polarotoru, Svetu Kompjutera, Svet Plus-u :d itd..

:wave:

E kad su to odradili na NEC-u onda ce i na pioneer-u...samo je pitanje dana...:D

andjelkoyu je napisao(la):
Heh, ovaj, lepo je to sto se vi radujete (pre vremena) al' jesi l' ti testerisao vec neki DL disk ili se hvalis samo zato sto ti Nec nije crk'o posle flashovanja firmware-a? Mislim, lepo je sve to, ali Verbatim tek najavio DL diskove a ti vec pricas kako to kod tebe 'radi' ...

Mislim, dajte malo argumenata, ipak je ovo bench community, a traceva vec dovoljno ima u Polarotoru, Svetu Kompjutera, Svet Plus-u :d itd..

:wave:

Evo ti argumenata, tj. evo ga
LINK_KA_TESTu . Uspeshno je snimljen DL disk na NECu!!!

nesha_70 je napisao(la):
Malo da te ispravim :)
Nisu "skoro" vec potpuno identicni osim software-a (firmware) barem po FCC-u :D :D :D

Ma bilo je glasina da 2510 ima 8MB cache, pa da to ipak nije tacno itd, itd... Mrzelo me da se zadubljujem sta je tacno od svega pa sam se unapred ogradio, ali ako kazes da su isti... :smoke:

ivica je napisao(la):
E kad su to odradili na NEC-u onda ce i na pioneer-u...samo je pitanje dana...:D

Uh...evo ga jos jedan :d

BokiPK je napisao(la):
Mislis da ces moci da ISKOPIRAS(odnosno napravis backup kopiju) ceo dvd film? Kao sto se sada KOPIRAJU ovi od 4GB?

Pa iskopiras ceo sadrzaj originalnog DL DVDa, sa sve extra featuresima, audio trackovima itd. Zasto ne bi? I sada mozes sve to da grebujes na hard, samo je potreban medij veceg kapaciteta tj DL da bi se dobila identicna kopija. ;)

Pa iskopiras ceo sadrzaj originalnog DL DVDa, sa sve extra featuresima, audio trackovima itd. Zasto ne bi? I sada mozes sve to da grebujes na hard, samo je potreban medij veceg kapaciteta tj DL da bi se dobila identicna kopija. ;)

Ma daj, dobro znas na sta mislim.

da stvarno, na sta mislis???

P.S. Kazem i ja, pre ili kasnije pojavice se firmware i za Pioneer :) :)

nesha_70 je napisao(la):
Na sta mislis????

Iskopirati: ubacis DvD (film) u citac, prazan medij u rezac, kliknes na dugme "copy" u odgovarajucem programu, i sacekas 10-15min.

E, a ono na sta "VC" misli je: grebujes(razbijes, DvD Decrypter, DvD Shrink...) film, "skuvas" ga ako je potrebno(DvD2One, DvD Shrink isl), pa rezes(nero i ostali). To NIJE kopiranje, to je postupak koji traaaaje. A narocito ce da traje poslednja stavka u postupku(45min). Pa sad....
I, sta je sa diskovima kapaciteta 9.3GB?

P.S. Moci ce da se odrade(na misice) i LiteOn, Pioneer, Plextor, Sony...Mislim na flesovanje "obicnih" DVDRW-a firmverom dual modela. Odnosno, neki vec mogu(osim NEC-a, naravno).

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):
Iskopirati: ubacis DvD (film) u citac, prazan medij u rezac, kliknes na dugme "copy" u odgovarajucem programu, i sacekas 10-15min.

E, a ono na sta "VC" misli je: grebujes(razbijes, DvD Decrypter, DvD Shrink...) film, "skuvas" ga ako je potrebno(DvD2One, DvD Shrink isl), pa rezes(nero i ostali). To NIJE kopiranje, to je postupak koji traaaaje. A narocito ce da traje poslednja stavka u postupku(45min). Pa sad....

Cekaj, a zasto ne bi mogao i klasican DVD Copy??? AnyDVD ionako potpuno ukida copy protection, ako na praznom mediju ima dovoljno mesta ne vidim zasto ne bi mogla da se napravi identicna kopija, kao da kopiras obican data DVD... :trust:

BokiPK je napisao(la):

P.S. Moci ce da se odrade(na misice) i LiteOn, Pioneer, Plextor, Sony...Mislim na flesovanje "obicnih" DVDRW-a firmverom dual modela. Odnosno, neki vec mogu(osim NEC-a, naravno).
Dobro bre Boki, pa gde si ti video DVD-9 disk od 9.3 GB ????!!!!!!
Koliko ja znam, DVD9 je ogranicen na 8.5 GB.
Barem tako pise po specifikacijama za DVD-9.
DVD 5 ---> 4.7GB ---> 4.38 realno :d

Ionako je na vecini originalnih DL diskova (filmova) snimljeno <7GB.

Poslednja izmena:
Cekaj, a zasto ne bi mogao i klasican DVD Copy??? AnyDVD ionako potpuno ukida copy protection, ako na praznom mediju ima dovoljno mesta ne vidim zasto ne bi mogla da se napravi identicna kopija, kao da kopiras obican data DVD... :trust:

Probaj, pa da pricamo dalje.

nesha_70 je napisao(la):
...pa gde si ti video DVD-9 disk od 9.3 GB?
Koliko ja znam, DVD9 je ogranicen na 8.5 GB.
Barem tako pise po specifikacijama za DVD-9...

Moguce, ali ne pamtim kao nekad, previse informacija je po netu.
Ako se dobro secam, moguce je da se smesti oko 9.1GB na dvoslojne diskove. Bar na one fabricke sigurno.

BokiPK je napisao(la):

Moguce, ali ne pamtim kao nekad, previse informacija je po netu.
Ako se dobro secam, moguce je da se smesti oko 9.1GB na dvoslojne diskove. Bar na one fabricke sigurno.

Preciznije 9.1 milijarda bajtova :D :D :D
A kada to podelis sa 1024 pa sa 1024 pa ponovo sa 1024 ostaje ti sta?
Dobijes 8.475GB :d :D :d :bottle:

P.S. U stvari DL diskovi bi trebalo da imaju 2x4.7GB ---> 9.4GB ali kao sto i sam znas iz iskustva to se pretvara u 4.38GB za DVD-5 i 8.5GB za DVD-9.
Na zalost svih nas, krajnjih korisnika.
Cela ova prica vazi i za HDD :D

Poslednja izmena:
nesha_70 je napisao(la):
Preciznije 9.1 milijarda bajtova :D :D :D
A kada to podelis sa 1024 pa sa 1024 pa ponovo sa 1024 ostaje ti sta?
Dobijes 8.475GB :d :D :d :bottle:

Ja rekoh 9.1GB, znam odlicno binarni racun, a ne ono na cemu obicno zabusavaju prizvodjaci hardova.
Ali u pravu si za diskove koji dolaze na obicnu upotrebu nas smrtnika.

nesha_70 je napisao(la):
P.S. U stvari DL diskovi bi trebalo da imaju 2x4.7GB ---> 9.4GB ........

Ovo nije tacno, DL diskovi su drugacije napravljeni od SingleLayer diskova, spoljni layer je mnogo manje gustine da bi zrak mogao da prodje do unutrasnjeg sloja da ga ocita, a i unutrasnji sloj je manje gustine zapisa da bi se mogao normalno ocitati, bez gresaka. Zato je kapacitet manji nego sto bi bio ukupni kapacitet dva SingleLayer diska...

leksa je napisao(la):
Ovo nije tacno, DL diskovi su drugacije napravljeni od SingleLayer diskova, spoljni layer je mnogo manje gustine da bi zrak mogao da prodje do unutrasnjeg sloja da ga ocita, a i unutrasnji sloj je manje gustine zapisa da bi se mogao normalno ocitati, bez gresaka. Zato je kapacitet manji nego sto bi bio ukupni kapacitet dva SingleLayer diska...

Leksa, nije "layer manje gustine", vec prvi layer ima vecu transparentnost i propushta odredjenu kolichinu laserskog zraka.

Bane je napisao(la):
Leksa, nije "layer manje gustine", vec prvi layer ima vecu transparentnost i propushta odredjenu kolichinu laserskog zraka.

Nisam se dovoljno precizno izrazio, mislio sam na manju gustinu zapisa podataka...
Da je transparentniji, to se podrazumeva...

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):

Eh.. ovaj... ajde da pricamo dalje. :d

Probao sam to jos odavno sa SL, a evo jos jednom malopre: originalni, Region 1 Single Layer film sam iskopirao iz Nera, @4x na DVD+RW uz aktivan AnyDVD. Dobijeni disk je identicna kopija, samo bez regionalne zastite. Ne vidim zasto isto ne bi radilo i sa Dual Layer naslovima...

Nazad
Vrh Dno