BokiPK je napisao(la):NEC je bolji kao DVD rezac.
LiteOn je bolji za sve ostalo.
Tacka.
MaxXx je napisao(la):Predpostavljam da sve ostalo znaci citanje diskova, kopiranje... sto nec radi sasvim dobro i ja ne bih znao da mu nadjem manu sto se toga tice. Uzevshi u obzir konstataciju da je bolji kao rezac, ne preostaje nista drugo nego da uzmes nec![]()
scud.master je napisao(la):Nec 3540a fenomenalno cita diskove. Ja ne znam o cemu ti Boki pricas. Moj primerak nec-a ... Inace Boki, koliko vidim, ti si jedini u ovoj temi koji ne podrzava NEC 3540a sto me navodi na pomisao da si imao kod sebe falican komad nec-a.
scud.master je napisao(la):Nec 3540a fenomenalno cita diskove...
Cek, na PC berzi su trenutno nanize cene su 52 EUR za LiteOn i 47 EUR za NEC.Cenu bolje zasada da ne komentarisemo...LO je trenutno podosta jeftiniji od NEC-a.
klasichna zamena teza.. poredish chitanje DVDRW-a sa chitanjem DVDROM-a???BokiPK je napisao(la):Pa neznam, moj NEC nece da ga kopira prijavi neku gresku.
Elem, taj isti disk obican LiteOn DVD-ROM iskopira za cirka 5min.
illidan je napisao(la):Ne znam za LiteON, ali je NEC odlican, posedujem ga skoro dva meseca i imam samo reci hvale za njega. Kopira DVD do cak 19MB/s (pun original DVD pri kraju 24MB/s), snima savrseno,... Ni sa CD-ima nije los. Za sada nije bio ni jedan disk koji nije mogao da procita, a stavljano je u njega svasta.
mcekovic je napisao(la):Cek, na PC berzi su trenutno nanize cene su 52 EUR za LiteOn i 47 EUR za NEC.
Gde je LiteOn jeftiniji?
H.U.D. je napisao(la):klasichna zamena teza.. poredish chitanje DVDRW-a sa chitanjem DVDROM-a???
a mozzda i cenu?![]()
Gde ti je radnja pa da dodjem da pazarim taj LiteOn, posto mi je kvalitet citanja bitanBokiPK je napisao(la):Kod mene u radnji je niza cena LO-a nego NEC-a. Regularno, ne firmice po kucama i sa diskutabilnom garancijom
I ispod 50€![]()
mcekovic je napisao(la):Gde ti je radnja pa da dodjem da pazarim taj LiteOn, posto mi je kvalitet citanja bitan![]()
kakve veze ima shto su bili bolji?BokiPK je napisao(la):A sto? Pa zar svojevremeno nisu CD-Rezaci bili drasticno bolji citaci od klasicnih cd-romova? Pa i DVDRW-i bi trebalo da naslede te osobine, ali...Proizvodjaci se nisu bas usrecili sa tom cinjenicom. A kad moja Toshiba (dvd citac) ima neku muku sa ponekim dvd-om, ja ga ubacim u dvd-rezac (LO 1693) i resim se svih muka.
Uzgred, jos malo pa ce cene DVD-rezaca da padnu na cenu kombica, ne bas obicnih dvd-citaca![]()
H.U.D. je napisao(la):kakve veze ima shto su bili bolji?
ko ozbiljan poredi razlichite uredjaje i to josh u thread-u gde se pricha o DVDRW od LiteON-a i NEC-a i to odredjenim modelima???
LiteON CDRW-i su, naravno, u svojoj klasi bili sjajni uredjaji, kao i njihovi DVDROM-ovi ( pored ovog NEC-a u mashini mi je i LO 166S DVD chitach,)), ali ovde ne prichamo o tim uredjajima nego o njihovom DVDRW, model 1693
a kad je rech o njemu ( i o celoj seriji: 1653, 1673 i ovaj) NISU bolji od NEC-a 3540A, pogotovo sa moddovanim fw-om
ima onaj drugi thread o NEC 3540A i u njemu par link-ova na test-ove, a mozze i da se pogleda uporedni test na cdfreaks.com gde lepo pishe shta bolje radi jedan a shta drugi
kad se sve uzme u obzir, NEC odnosi prevagu.. trenutno, sa ovim modelom,)
ako je do toga shta je najbolje za chitanje i audio ripping, bolje da nadje neki stari CDRW ili DVDROM za te poslove, bolji su nego bilo koji DVDRW..
ali, to je druga tema..
pozdrav
mcekovic je napisao(la):Jeste da je bilo puno diskusije na temu DVD rezaca, ali me interesuje vas misljenje koji je od ova dva konkretna DVD rezaca bolji u all-round rezimu, znaci citanje/pisanje CD/DVD R/RW medija.
Swiper je napisao(la):Covek je pitao za All-Round rezim, znaci i citanje ga zanima. Koliko sam mogao da zakljucim [sa foruma] NEC bolje reze od LiteOn-a ali ima ogroman problem sa citanjem diskova.
MaxXx je napisao(la):Pa umesto sto traze manu u rezacu sto ne cita izgrebane diskove, bolje da pripaze i ne grebu diskove.
MaxXx je napisao(la):... Pa umesto sto traze manu u rezacu sto ne cita izgrebane diskove, bolje da pripaze i ne grebu diskove.
BokiPK je napisao(la):Licno imam tri opticka uredjaja u masini i basmebriga za sve situacije koje mogu da iskrsnu :eyebrows:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari