Šta je novo?

Ne volim Facebook - uclani se i ti! :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo važi za ceo Internet.
Jedina razlika između Interneta i Facebook-a u tom pogledu je to što je Internet počeo kao mesto gde su preovlađivali naučnici i inteligentni ljudi, pa je posle postao svačije dvorište, dok je Facebook krenuo obrnutim smerom.
Cekaj jel sam ja pogresno razuemo ili hoces da kazes da je facebook psotao ili ce psotati mesto gde preovladjuju naucnici i inteligentni ljudi ?

Ne, nego će presek ljudi na Facebook-u postati isti kao i na ostatku Interneta, ako već i nije.

Ja Fejsbuk ne mrzim ali mi smeta ono što taj sajt promoviše a to je nešto čega u ovoj zemlji ima i previše: blejanje iliti druženje radi druženja. Poprilično sam siguran da nigde na svetu ljudi ne troše svoje vreme tako nekonstruktivno kako se to radi u Srbiji nebitno da li je Fejsbuk u pitanju ili sedenje po kafićima u toku radnog vremena. Ovaj narod ako neće sutra da propadne mora da počne da radi, da stvara nešto a ne da im je ideal života trošenje vremena na šuplje priče, odnose i ostale aktivnosti koje na kraju ni na koji način ne doprinose boljitku te individue na prvom mestu pa onda grupi kojoj ona pripada, društvu, narodu i na kraju čovečanstvu.

Meni se čini da ovaj naš narod ne kapira najbolje da je jedina poenta čoveka preživljavanje i evolucija koja je posledica preživljavanja. Da bi čovek evoluirao on mora da radi, da stvara, da razmišlja a nijedna u nas popularnih aktivnosti ne doprinosi tome. Zato nam je Fejsbuk drag, zato nam je bleja draga, zato su nam splavovi dragi, zato svi beže tamo gde ima najviše para (Beograd) a nprodukt svega toga je masovno propadanje ljudi koji žive ovde. Dobar primer stava lako ćemo jesu naši sportisti, košarkaši su aktuelni trenutno a pored svih titula i talenta ja večito vidim jednu karakternu osobinu našeg košarkaša: šuplje ruke. Lopta našim košarkašima ispada iz ruku jer nisu koncentrisani, jer ne razmišljaju svo vreme, jer ih generalno boli uvo ako im se ne podvikne. Kako košarlaši i ovaj ceo narod ne razmišlja o onome što ga čeka u budućnosti već živi od danas do sutra i misli da će tako doveka.

E sad kad ti imaš jedan tako zaheban narod kao što je ovaj naš koji je specijalno podložan lošim utiscima sasvim je normalno da jedan fejsbuk stvara ******e od omladine, da se duvan primi među ljudima, da je skoro svaki tinejdžer probao drogu, da se ljudi primaju na nacionalistističke stavove itd itd.

Pošto već narod ne možeš da menjaš onda kriviti ljude baš i nema neku poentu. Zato lepo gledaš da suzbiješ ono što oni zloupotrebljavaju. Nije krivo ni oružje, nije kriva droga, nije kriv alkohol, nacistički stavovi su samo reči izgovorene/napisane na kraju krajeva. Kriv je čovek jer to zloupotrebi. Pošto čoveka ne možeš da menjaš onda jedino što možeš jeste kontrola gorepomenutih "izazivača" zla u čoveka.

Fejsbuk nije naneo zla ljudi kao stvari koje sam gore pomenuo ali svakako da će imati zasluga za monogo negativnog što nas čeka. Super je što su pojedninci obogatili život Fejsbukom, što im je pomogao nekad ali pojedinac nikada nije i nikada neće biti važan.

Ne, nego će presek ljudi na Facebook-u postati isti kao i na ostatku Interneta, ako već i nije.

Fejsbuk je već postao svačije dvorište s tim što je počeo da ima veliki uticaj u zaglupljivanju ljudi. Svaka čast izuzecima koji koriste sajt isključivo u poslovne svrhe a ne za tamo neki sajber s..x.

Bole me za fejs,a trebalo bi i sve vas sto ga ne koristite,ko voli nek izvoli.
Ono sto mene najvise nervira kod fejsa (ili bilo koje druge soc. network) je lazno predstavljanje sebe i isticanje svojih skrivenih ili laznih osobina za koje nemas muda da pokazes u realnom svetu i lazni osecaj prihvacenosti,pripadanja i ostalih Frojdovskih gluposti...
Najbolji primer je kolega koji vise od pola svog radnog vremena provede na FB (pitam se sta radi u free time) a posto su nam monitori skoro jedan pored drugog hteo ne hteo VIDIM sta radi i pise,da ne spominjem cimanja tipa "vidi sise,al je dobra,ova me obelezila,znas li ovu ..." i sl,pise nebuloze a u real life je....dehbil...skoro totalno socijalno retardiran,procena drugih,ne moja...

ALI,kao sto rekoh to je sindrom svake soc.net.,sto popularnija to gore jer ima vise retarda na gomili (citaj svetu=interentu )te se da zakljuciti (posto se po meni film Idiocracy polako obistinjuje) da ce toga biti samo vise i da se trebamo navici na to....amen...

Ivanza: niko se ne moze zaglupeti ako on to sam ne dozvoli...

Poslednja izmena:
pa ja ne znam s kim se vi druzite....ali svi vasi primeri su katastrofa...ja takvih nemam medju prijateljima...ni na fb a ni u real life...kad vas citam pomislim da imate svi po 15-20 godina i da ne znate da ragranicite neke stvari

Sto duze citam ovaj thread, sve vise se slazem sa tobom.

Ja ne razumem cemu ova tema. Covek ima pravo da nacini izbor za sebe, zar ne? Takodje,
Ja smatram da je Facebook mesto gde se skupljaju ljudi bez imalo samopostovanja, tj. - Momci da gledaju devojke i Devojke - da im se dive momci... Naravno, tu su one gluposti o posvecivanju paznje i zahtevanju iste zauzvrat... Samo 2 ljudi od svih ljudi koje poznajem koriste FB za posao...

Dakle - nije da ga volim niti da ga ne volim - ignorisem ga... Kada bih obracao paznju na svako g0vn0 koje sam video u zivotu, zivot bi mi na to protekao...;)

Poslednja izmena:
U cemu je fora sa ovim boldom i razdvajanjem slova, sta si pokusao da postignes :)

@Boki Loki - ma, pisao sam bio sa drugim keyboard layout-om (JP), pa sam tek posle primetio?

干支、お前 わかたよ? ほら。。。;) 日本人ーですよ ね。。。:D

[YOUTUBE]c6L1511gKSs[/YOUTUBE]

23639_413827094615_207983974615_5261312_1840820_n.jpg

:D

A vidis weasel je ovde prava lisica sve zna, a u anketama otvara temu DAN posle moje (skoro je niko i nije video :() i pita u javnoj anketi ko ima Facebook nalog a ko ne... Spijun bre, radi za miliciju...xD

Anekta je closed tipa a ne javna
Ono sto si ti otvorio je javna ;)

A, sorry... Ali opet ne opravdava to sto nisi sacekao koji dan...xD

R.I.P. javascript:fs.select_all() :-devil-:
Facebook je disable-ovao ovaj javascript kod za selektovanje svih prijatelja od jednom kad šaljete invite, takođe i stariji brat
Kod:
javascript:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}
je disable-ovan, ala će sad neki da popizde :wall: , meni baš drago zbog ovoga u buduće će mi manje takvih zahteva za bezvezne stranice stizati :banana:

ne mrzim, ali ni ne shvatam suštinu. u moje vreme koristili su se spomenari. ;)

klinci su danas totalno otuđeni. ne znaju ni da komuniciraju, a kamoli da se druže. ako nema tv-a ili kompa, potpuno su smoreni. fb im dođe kao zamena za život.

problemi nastaju kad "matorci" podetinje. i ubede sebe da su to što u relanosti ne smeju ni da sanjaju.

...da ne govorim o situaciji kad rođak moje žene čeka da na fb sazna da li ga je devojka otkačila:wall:

ne mrzim, ali ni ne shvatam suštinu. u moje vreme koristili su se spomenari. ;)

klinci su danas totalno otuđeni. ne znaju ni da komuniciraju, a kamoli da se druže. ako nema tv-a ili kompa, potpuno su smoreni. fb im dođe kao zamena za život.

problemi nastaju kad "matorci" podetinje. i ubede sebe da su to što u relanosti ne smeju ni da sanjaju.

...da ne govorim o situaciji kad rođak moje žene čeka da na fb sazna da li ga je devojka otkačila:wall:

Yep, na zalost i na nesrecu danasnjih klinaca. Izgleda je to cena tehnoloskog napretka.:(

Kupujem danas hleb, kad Igoritza ispred mene, ali kako sam saznao da je on pitate se Vi.. :D

Mislim da mi nikada na netu nesto toliko nije islo na zivce kao Facebook

Da, imam profil, rekla mi deca da ga registrujem - ali ne ucestvujem uopste.

Podelite i vi ostali svoj hejt sa nama :d

..ovde si blokirao slanje PM-a, a na fb se praviš mrtav?
Daj, overi fb.

Ma šta te briga što je tema stara 6 godina..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno