@Igoritza
Brate, ti stvarno citas izmedju redova i postavljas neka nebulozna pitanja. Ako mislis na maloletnice i "fejs", idi se vrati par strana nazad i lepo procitaj sta sam napisao. Ako skapiras onda vise neces da postavljas ovakva pitanja.
Imalo je dosta ovde odgovora zasto je "fejs" dobar, a zasto ne, a uglavnom ga ljudi mrze jer je previse aktuelan i predstavlja mesto virtuelnog egoizma napucano neznanjem i neiskustvom.
pitanja nisu "postavljena" nego su retorichka, nisam ti ja kriv shto imash amove kad chitash.
gledaj sad, glavni problem svih ovih shto bacaju hejt na fejsbuk, upravo u tvom kvote-u:
uglavnom ga ljudi mrze jer je previse aktuelan
ljudi koji mrze neshto jer je to neshto previshe aktuelno - su jako sujetni, i loshi ljudi. i tu vishe
nema govora o kvalitetu objekta stvari, vec o ljudima koji ga na taj kritichki nachin gledaju.
tachno znam taj tip ljudi - to su isti oni koji su MORALI da nadju zamerke za Avatar film, jer se svima svideo. e bato moj - tu je problem u samim tim ljudima toliko veliki, da diskusije oko neke druge problematike gube smisao, ali nazalost - teshko ce jedan takav to da shvati.
evo ja da izvuchem analogiju, jako realnu -
pankeri, goti, i darkeri u srbiji.
jedan postaje chlan tog drushtva, i pratioc takvog stila, onog trenutka kada vidi da je u realnom svetu, u vecini naroda, gde su postavljeni takvi i takvi standardi - neuspeshan, i mali. i onda, na konto chinjenice da je kukavica, slabic, i da nema muda da se ukljuchi kao aktivan chinioc u realan svet, on bezi u manjinu, nalik na goreboldovane, i tu se nalazi sa slichnima. i onda na mnogo manjem nivou, ponovo ima shansu za kompeticiju, za izrazavanje.
e al ne lezi vraze - ne samo da je smanjio sebi socijalnu konkurenciju - nego sad gleda sa visine, na ove normalne od kojih je pobegao, u fazonu - "ne znate vi shta je rif na gitari", "ja se razumem u kozne jakne i tipove martinki, a ti ne, ha ha!", "ne postoji veca satisfakcija, od samonanoshenja bola, voznje na harliju, i shepurenju sa mojom ultra neobichnom frizurom"
e, sad uzmi ljude koji kukaju na fejs, sa tom famoznom rechenicom, ili stavom: "ja sam kul jer nemam fejs" - a ovde neki, iako to nisu izgovorili, itekako odishu tim stavom, u pisanju, i uporedi ih sa ovom gore prichom, pa ce da ti bude jasno na shta sam ja mislio.