srpski junior
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.11.2008
- Poena
- 304
imam maticnu msi K9a2 platinum v2,ali mi je crkla pa nisam siguran sta da uzmem umesto nje.
Razlike su akademske ali lošije svakako nije a u budućnosti i to bliskoj budućnosti (možda baš prekosutra ) sigurno će biti bolje.
Ja sam ti gore naveo da moze biti losije, a objasnio sam i zasto. Pa procitaj bar jos jednom
A ti mozes sebe da tesis kako ce 1600, 1866 i 2000 cl7 drasticno pojeftiniti za pola godine
Doplata nece biti smesna jer ce morati da proda svoju memoriju, a ddr2 ce tada vise da vredi pa ce za jos smesniju doplatu reda 20e moci da kupi i novu plocu (bolju platformu) i novu memoriju
a se razumemo, u skorije vreme DDR3 memorije će napraviti evidentan dobitak u performansama kao što je to činio svaki memorijski standard.
Samo u teorijii to je poenta. Kao sto sam spomenuo, aplikacije su tako pisane (vecina) da ne umeju iskoristiti propusnost kako bi sakrile latencije (neke uopste ne mogu jer nema te kolicine podataka, kao recimo igre).
edit: ali za tih potrosenih 25e nece dobiti apsolutno nista. Oko toga se celo vreme palamudi...
tagovima, čisto da se ne mučimo šta hoćeš da kažeš.
Na kraju će ispasti da je DDR1 na 200MHz sa CL2 najbrži od svih memorija.
Molim nekog moderatora da zatvori temu, prešla je u propast
Nije svejedno. Malo je smesno, usao si u raspravu i onda trazis zatvaranje teme :S:
Ili daj argumente(misljenje) ili se ne javljaj, valjda je to jasno.
S
Moja zapazanja se temelje samo na am2+ i am3 prici. Trenutna situacija je takva da ce svaki procesor koji ide na am3 moci i na am2. Da li su makar nagovestili nesto, verovatno bih promenio pricu![]()
Ja sam dao svoje argumente i ti si isto to učinio ali izgleda da dok ne bude onako kako si ti rekao, nema nikakvog zaključka.
Ja se tu neću složiti sa tim a tebi niko ni ne traži da se slažeš sa bilo čim.
Zaključci su doneseni, ostaje samo svako da prihvati onako kako njemu odgovara.
end4me
Ja mislim da je to borba sa konkurencijom,znas,podrska za oba tipa memorija.To ne mora da znaci da ce ddr2 biti losiji od ddr3...Ja mislim da si ti fan intel-a pa si se ubacio u pricu...
Samo covek koji ne zna da cita
Naravno da ima buducnost i relativno brzo ce da postane standrad. Da li ce postati standrad zbog AM3? Nece.
Ali hoce zbog p55 pa nadalje. Moja zapazanja se temelje samo na am2+ i am3 prici. Trenutna situacija je takva da ce svaki procesor koji ide na am3 moci i na am2. Da li su makar nagovestili nesto, verovatno bih promenio pricu![]()
Tako je svejedno zbog čega će DDR3 napredovati, dal je to AM3 ili i5DDR3 prednost: buduća nadogradnja će imati bolji odnos cena-performanse (govorimo o dosta bliskoj budućnosti, ja cenim da će to biti najkasnije za 6 meseci kad se i5 spusti u mass production).
Ja mislim da je to borba sa konkurencijom,znas,podrska za oba tipa memorija.To ne mora da znaci da ce ddr2 biti losiji od ddr3...Ja mislim da si ti fan intel-a pa si se ubacio u pricu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari