Šta je novo?

Ne rade USB memorije

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
Be Quiet Pure Power 13M 850W
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pokušavao sam da sa vrlo matore konfiguracije (Athlon XP) prebacim neke fajlove, pa sam zaključio da je najpametnije da to uradim preko USB memorije, jer taj komp ima samo CD rezač, a treba da izvučem 10 giga podataka.

Međutim, dve USB memorije koje sam probao nisu radile na njemu, dok je treća (u stvari card reader) radila neko vreme, ali je prestala.

Problem je u tome što ih sada ni moj komp više ne vidi kao i još jedan potpuno novi komp na koji je tek stavljen Windows. Svi ostali uređaji koji idu na USB funkcionišu normalno.

Da li je moguće da je USB 1.1 koji podržava ta ploča na Athlonu možda nekako uništila sve ove memorije? Ne vidim neku logiku u tome (niti sam čuo za ovako nešto), ali stvarno ne znam koji drugi zaključak mogu da donesem 🙁

Moguce je sve , jos je interesantnije kad kineski HUB koji ima svoje napajanje sprzi ceo komp ili sl :d , desava se svasta , ali ako krene jos nesto da otkazuje onda kod cika pere u servis 😉

O da... Meni se jednom u servisu desilo da je racunar sprzio fles sve zajedno uz varnice... Mozda bi i nesto drugo da je bilo, ali vise nista nisam prikljucivao u njega vec kao pravi segrt poslao iskusnijima na ocenu :d .

Poslednja izmena:
Bar ste me utešili 🙂 Pitam danas te ljude od kojih sam uzeo tu staru konfiguraciju da li su imali problema sa USB-ovima, i dobijem odgovor da oni nikad nisu ni radili kako treba...Aha, baš lepo

Od sada, za te kante samo CD-RW/DVD-RW.

zasto jednostavno nisi izvadio HDD iz stare konfiguracije i nakacio ga kao slave ako tije OS na HDD na pata kablu, ako ti je OS na HDD koji je na sata kabelu onda ti je sasvim svejedno dali je master ili slave

mislim da ovde na foru ima upustvo kako to da uradis sa svim podesavanjima za bios

a ako su fajlovi mali tipa mp3 slike ili ti neki dokumenti ima da osedis dok tu sitnariju prebacis na usb jel onda je transfer ubitacno spor, jedino ako zapakujes to po 100MB zip ili rar arhive

a ako su fajlovi mali tipa mp3 slike ili ti neki dokumenti ima da osedis dok tu sitnariju prebacis na usb jel onda je transfer ubitacno spor, jedino ako zapakujes to po 100MB zip ili rar arhive

Pitam to i samog sebe, ali ko je mogao da pretpostavi da će se ovo desiti, nisam znao da je tako nešto uopšte moguće. Nema veze, naučena lekcija, za relativno male pare.

Nazad
Vrh Dno