Šta je novo?

NBA 2K15

Docekah sinoc igru i imao sam sta i videti. Smorio sam se ko zmaj. Igra mi deluje vrhunski, ali framerate drop koji imam je za ne poverovati. Igra je konstantno zapucana na 60 fps, da bi onda u nekim totalno random situacijama framerate pao na 35-50 fps. Kada je na 60 fps klizi kao nista. Stavio sam sve na MAX naravno, mislim sto i ne bih za konfiguraciju iz potpisa.
Da li bi mi ista znacilo da je prebacim na SSD. Ne verujem, sem vremena ucitavanja... Sve u svemu neverica :(

Docekah sinoc igru i imao sam sta i videti. Smorio sam se ko zmaj. Igra mi deluje vrhunski, ali framerate drop koji imam je za ne poverovati. Igra je konstantno zapucana na 60 fps, da bi onda u nekim totalno random situacijama framerate pao na 35-50 fps. Kada je na 60 fps klizi kao nista. Stavio sam sve na MAX naravno, mislim sto i ne bih za konfiguraciju iz potpisa.
Da li bi mi ista znacilo da je prebacim na SSD. Ne verujem, sem vremena ucitavanja... Sve u svemu neverica :(

A kad stavis fps limiter na 30fps kako se onda ponasa?

@Snake1989 hvala za ideju! To nisam probao. Kako to da uradim?
By the way iz videa koji je postavio drugar perapk se vidi da se fps krece ~70, kod mene je max. 60 fps. Koji ste program koristili za override? Kako probiti limit od 60 fps?

Poslednja izmena:
Ne verujem da bi ti išta značilo da je staviš na SSD... Ja ću promeniti grafičku za vikend, verovatno ću uzeti GTX750 Ti 2GB, ako na njoj ne bude radilo kako treba idem u 2k sports da ih zapalim. :D

@ ckibunenko

Kod mene je sve na max 1680x1050, AA level 4, AA quality 16.Igra fluidno radi 60fps, dok ne dodjem do cutscenes, e tu nastaje haos, od 30-60 fps.Ugasi v sync da bi probio 60fps.Inace ako hoces da ti igra radi konstantno na 60fps, moras sve na low.Probao, video, vratio se na max. :)

@ trenje

Radice mnogo bolje, samo ne odvrci previse antialiasing.

Poslednja izmena:
@perapk

Hvala puno! Probacu cim stignem kuci. Sta cenite, da li je problem do CPU-a ili GPU-a? Verujem da je CPU u pitanju. Necu se libiti da ga kloknem na 4 GHz :) Pokusacu i da razvucem Windowed mod. To je pomagalo za sve prethodne FIFA-e... Ne znam koliko je ovo validno ali evo linka: NBA2kGrafe. Inace ja cutscenes odma iskljucim, smara. E da, ja sam na 1080 setovao...

Poslednja izmena:
^^ Nije CPU 100%, mada instaliraj msi afterburner ako zelis da pratis gpu zauzece i videces da ide u 99%, kao i kod mene.Ja dok ne upalim afterburner u igru ne ulazim. :D

Jeste nasli neko resenje za fps drop i stuttering? I ja imam blagih problema na mojoj masini

Pomagajte za ove cutscenove ubi me fps drop :D
Usput, kucajte "IWATCHEDNBA2kTV" za 1000 vc

Igra je optimizovana strasno lose,a i ne vidim neki napredak u gamepleju.
Grafika je poboljsana,osim njihovih tela i kose..
Nista posebno iskreno..A mozda sto ja nemam karticu koja ce to da izgura.
Kako radi na R9 270x,posto planiram da je uzmem uskoro?

Ha ha... smejem se od muke. GamersGate nema kljuceve za igru i ne znaju kad ce biti:trust: Totalno neprofesionalno. Nigde nisu naznacili i informaciju da ce pojedini regioni dobiti refund jer igra nece biti dostupna u istim. Sta li samo zamislja 2k nije mi jasno. Ja koliko vidim dobicu refund znajuci amerikance i koliko vole Srbiju. Blagi uzas a igru kupih pre mesec dana. Jos samo fali da mi odrade refund u blucoins-ima pa da opet kupujem kod njih jer posteno ne pada mi napamet vise. Uzas, sta reci...

E sad... :p Slepci su stvarno, kao da su juce poceli da rade... pajseri.

Kakva je što se tiče zahtevnosti u odnosu na novu FIFA-u?

Kako smaraju oni sinematici nakon svakog kosa :O... Jel moguce to iskljuciti?

Mislim da je delimicno moguce, pogledaj u gameplay settingsu

^^
Ljudi sta vam je :) To se iskljucuje tako sto odes u Gameplay Settings i stavis After Basket Camera Cuts na Never. Ja takodje iskljucim i Action Replays.
Sto se tice reckanja dosta mi je pomoglo to sto sam instalirao najnovije drajvere. Primetio sam da se zvuk drasticno utisa kada sam u igri. Tipa pustim radio u pozadini udjem u igru, ton se drasticno smanji i cim izadjem iz igre vrati se na stari nivo.
Imam cudan problem. Likovi koji imaju duzu kosu izgledaju bas smesno. Imaju da kazem 'providne' frizure. Na Instant Replay-u je sve ok, ali u samoj igri su problematicne. Evo slike:
kobe.png

Ja sam odusevljen igrom, kida, jednostavno kida. Toliko je dobro sve uradjeno da me je sramota nazvati je igrom uopste. Igrao sam 2K14 nekoliko meseci i prelazak na ovo je kao da ste presli sa recimo a PS2 na PS4, takav utisak imam. Po obicaju igram MyPlayer i taj ubaceni story mode i sinematici sa menadzerom, trenerom i sl samo dizu taj mod na novi nivo. Sve je poboljsano, od grafike, animacija, ma sve deluje nekako prirodnije i fluidnije. Zvuk su pokidali, a mislio sam da ne moze bolej da zvuci od 2K14.

Nego imam problem sto nece da mi se sacuvaju setovanja za zvuk u igri, svaki put iznova podesavam volume za komentatore i crowd, stalno vraca na neki default. Generalno gameplay settings nigde u igri nece da cuva, cak ni u glavnom meniju. Ima li jos neko taj problem?

Imam cudan problem. Likovi koji imaju duzu kosu izgledaju bas smesno. Imaju da kazem 'providne' frizure. Na Instant Replay-u je sve ok, ali u samoj igri su problematicne. Evo slike:
Pogledajte prilog 151660

U igri upalim AA na 1, a u nvidia panelu pouključujem opcije za Antialiasing i stavim na 2 2. Sad je kosa normalna.

Onaj micro stuttering sam delimično rešio sa forsiranjem v-synca preko nvidia panela a gašenjem u igri. I triple buffering na ON. Desi se i sada da "štucne", ali zanemarljivo.

Sigurno i za ATI postoje slične opcije.

Generalno igra je odlična. Stvarno veliki napredak za pc u odnosu na 2k14.

Poslednja izmena:
Dali se nekom desava da mu monitor ili u mom slucaju Tv gubi signal i onda prodrmas misa i slika se ponovo pojavi?To mi se desavalo i u proslom delu na svakih 15-ak minuta!

Jedno glupo pitanje :)

Sta igrate od online?

Prethodnih godina sam igrao FIFU, i tamo postoji season mode gde se igra liga 10 utakmica pa ako imas tipa vise od 8 pobeda napredujes u visu ligu, ima ukupno 10 liga... sve u svemu vrlo zabavno i izazovno.

Sad sam poceo da igram 2K15 i osim quick match sto je dosadno i bespoentno ne znam sta bi mogao igrati online.
Vidim ima kao liga ali treba da je sam napravim, ili da me neko pozove... nije mi bas jasno...

Možemo napraviti Benchmark ligu. Inače, sad sam uzeo R9 270x, mnogo bolje mi radi nego na GTX650, sve sam popalio na high i radi odlično.

Meni savršeno radi igrica nemam ama baš nikakvu primedbu probao danas odlican basket.
@Trenje
pa razlika je nebo i zemlja izmedju te dve grafe, R9 270x je brzi tačno 124% naspram Gtx650 grafe ;) Nema naslova koji nemožeš da igraš sa tom grafom,dobra kupovina :wave:

@bro82
Nasmeja me :) pa ugasi opciju za turn off monitor posle 15min :p
Neke igre imaju taj bag a kapiram da se igras na gamepadu i neprepoznaju input sa gamepada zašto nemam pojma i win otera ekran u save mod.

Poslednja izmena:
^
Ha,ha sad je i meni smesno sto nisam pomislio na to!Bas ti hvala,sad igram kao covek:wave:

I ja imam taj "bug", popizdim kada igram online pa se to desi. :D

Je l' neko za asocijaciju online? 'ajde bacite ID ovde, pa da odigramo koju, ne mora asocijacija, može i quickmatch...

Pošaljite ko je za asocijaciju, pa da napravim ligu sa tim brojem timova.

Dodaj me ID: balzak, al ne igram quick match, zainteresovan sam samo za sezonu
Usput, i dalje ne mogu da nadjem resenje za cutscenes, sve ostalo je u fulu al to me uzasava. Nadam se nekom updejtu ovih dana

Da li je glas i dalje ostao isti ? Mislim na glas svog igraca ? To me uzasno smaralo u 2k14, svaka konferencija je bila.. :smash:

Imas sad 2 glasa da biras, jedan je taj stari, a drugi je novi, i nema tih dosadnih konferencija, eventualno na poluvremenu intervju sa onom likusom, sve ostalo su cinematici

Vrh Dno