Možda da probaš jednom, makar jednom, da se držiš teme... a ne da pričaš neku knjigu koja ti je baš bila zanimljiva u poslednjih 15 dana i koje si informacije oberučke prihvatio samo zato što se razlikuju od očekivanih informacija, bez ikakvog kritičkog pristupa prilikom prihvatanja tih informacija...moja zelja ??? sarkastichni komentari jedne strane su ubili temu, i ja koji to ne prihvatam - ja sam zapravo kriv ?
ok, u redu, izlazim odavde ... prepotentni postovi koji su iz fazona - "hahahah, ti nemash pojma, nja nja nja, kako si glup" zaista pokazuju da se ovde vishe ne filtrira kvalitet, i rasprava dobija iskljuchivo smer kakav zeli par individua sa tim stavom ...
O cemu ti? Poenta je da se zastava "viori" samo dok je ovaj ukopava u zemlju, gde nestade "vetar" kad je vise niko ne dira?
@Kosmos
Evo ja ću ti reći šta je tehnički bilo nemoguće izvesti. A to je da se posada nalazi u lunarnom modulu. Pogledaj slike modula mlaznica nije samo onaj deo koji se vidi van modula. 1/4 mlaznice se nalazi van modula 3/4 u modulu a iznad nje se mora nalaziti komora za sagorevanje koja nikako nije mala. Dakle popunili smo čitavu visinu modula, A ako ostatak zapremine modula popunimo rezervoarima za gorivo i sa nešto malo elektronike. Gde je tu mesto za ljudsku posadu!
Ameri imaju No.1 raketnu tehniku. A rusi malo, malo pa pošalju nekog američkog kosmonauta ili turistu u svemir. Kinezi, evropljani i rusi non stop dižu američke komercijalne satelite u orbitu verovatno zato što su američke rakete nosači naj sofisticiranije.
Dajte ljudi kakva američka raketna tehnika oni su i suviše srećni kada ne dožive CATO (Catastrophe At Take Off). Amerika ima samo jednu oblast u kojoj su daleeeko ispred svih u svetu a to je propaganda.
Da, Ameri imaju raketnu tehniku. Ali pojam imati nesto kad se odnosi na tehnologiju je fluidan. Danas, da zele, Ameri bi imali ozbiljnih problema kad bi pozeleli da naprave funkcionalni Saturn-V. S druge strane, npr, heatshield koji ce se koristiti za Orion je direktno preuzet od Apollo-a, uz minimalne modifikacije vezane sa danasnjim nacinom rada.Ameri imaju No.1 raketnu tehniku. A rusi malo, malo pa pošalju nekog američkog kosmonauta ili turistu u svemir. Kinezi, evropljani i rusi non stop dižu američke komercijalne satelite u orbitu verovatno zato što su američke rakete nosači naj sofisticiranije.
Dajte ljudi kakva američka raketna tehnika oni su i suviše srećni kada ne dožive CATO (Catastrophe At Take Off).
Visina LM: 6.37 mGde je tu mesto za ljudsku posadu!
@Kosmos
Evo ja ću ti reći šta je tehnički bilo nemoguće izvesti. A to je da se posada nalazi u lunarnom modulu. Pogledaj slike modula mlaznica nije samo onaj deo koji se vidi van modula. 1/4 mlaznice se nalazi van modula 3/4 u modulu a iznad nje se mora nalaziti komora za sagorevanje koja nikako nije mala. Dakle popunili smo čitavu visinu modula, A ako ostatak zapremine modula popunimo rezervoarima za gorivo i sa nešto malo elektronike. Gde je tu mesto za ljudsku posadu!
Igoritze, ne glumi sad uvredjenu mladu, pricas o JFK-u i ostalim glupostima o kojima ova tema nije, ocemo malo i o Djindjicevom atentatu?
Samo mi objasni jednu stvar (da se razumemo, i meni je ovo izuzetno sumnjivo, kao i 9/11 i jos neke stvari), kako se zataska ovolika operacija? Koje su to metode, mislis da neko od tadasnjih ucesnika te ogromne prevare ne bi napravio snimak na samrti ili slicno, kako priznaje da je sve prevara, da se izvinjava, bla bla.. bas niko od hiljada ljudi to ne bi uradio? Pa ja bi prvi, i da su mi dali milion dolara da cutim o tome.. Mislis da bi svi, za saku dolara, cutali o tome do kraja zivota? Za 9/11 je mislim i desetostruko vise ljudi bilo potrebno "podkupiti".. pa opet, da niko nista ne progovori, da nista ne procuri?
Igoritza's facts -
1. ljudi nisu bili na mesecu nikad.
4. rusi za vreme americhkog "sletanja na mesec" su dobili PARE, pa da cute o tome.
Opste poznata stvar iz filozofije je: postulati koji se brane verom - su neoborivi.
Ocigledno ovde imamo posla sa novim vidom populisticke Ziegst religije, za koju vazi isto pravilo kao i za sve religije - gde se zavrshava razum, pocinje religija. Mislim da je dalja rasprava sa pripadnicima novonastale religije besmislena, jer ako i za ogledala na mesecu tvrde da su ameri potplatili naucnike sirom sveta to da kazu - sta dalje? Mozda bi cisto, radi mentalnog zdravlja rasprave, bilo dobro da zagovornici CT teorije, kazu kakav bi im razuman dokaz/link josh trebao, pored svega napisanog, ako se uopste procitalo, osim da licno odu na mesec i vide tragove svojim ocima, da odustanu od svojih CT teorija? Bojim se da stepen uvazavanja argumenata, i priznavanja pogreske iskljucivo zavisi od licnog obrazovanja i karaktera, a kolko vidim ovde se otislo i dotle (i to na IT forumu) da su mikroprocesore doneli svemirci. Josh da se spomene da fotografija zarobljava dushu, pa da kolektivno krenemo u lov na vestice. Sta bi po vama bio valjan argument da se definitno odustane od CT teorije?
Druze, ne mozes ovako nesto da izjavish, i da ocekujesh da ce te ljudi ozbiljno shvatati na forumu, i da se ljutis ako te ne shvataju ozbiljno - nisu oni krivi. Kapiram ja da kad neko u drustvu izvali neku neverovatnu tvrdju, dobije taj, taj dragoceni trenutak da je u centru paznje za kojim pojedine sociopate toliko zude, medjutim, ako ne vodi racuna, i nema granice u tome, rizikuje da ispadne zesca diabola za izbegavanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari