Šta je novo?

NASA bombarduje Mesec

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda se nisu setili da je potraže kad su navodno bili na Mesecu, a možda im je pas pojeo ček-listu pa preskočili... ;)

Necemo o tome, znamo kako se zavrsila prethodna tema. :)

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=149149

Međutim, sonda sa kamerama se raspala, tako da nisu snimljene fotografije udarca raketa u Mesečevu površinu.

NASA je saopštila da su njeni instrumenti sve vreme radili, ali da su iz nekog razloga izostali živi snimci operacije.

Sve što za sada NASA ima su snimci napravljeni dok su rakete putovale ka Južnom polu Meseca.

Eto umesto snimka ili bar snimka nekog drugog sa nekim mega-teleskopom, sve sto smo dobili od NASA-e je jedna losa kompjuterska simulacija.

Ne mogu jednu eksploziju da snime, a pre 40 godina su uspeli ljude da posalju i vrate sa Meseca :)

Yeah right... a onda je mrmot zavio chokoladicu ...

Poslednja izmena:
Prešlo im u naviku da "gube" video snimke. :)

Sta im sve nece pasti na tu ludu pamet?!

Kad smo vec kod planete preporucio bih dokumentarac HOME ko nije odgledao...da se bolje svati koliko ljudi trose prirodne resurse.

^

Preporuka i od mene, osim sto je vrlo poucan, divno izgleda u 1080p! ;)

Kad smo vec kod planete preporucio bih dokumentarac HOME ko nije odgledao...da se bolje svati koliko ljudi trose prirodne resurse.

A znas sta je zalosno, bombarduju nas raznim dokumentarcima i vuku nas za rukav da promenimo nacin zivota i eto skoro 99% populacije bas zabole za sve to. Eto cak neki i tvrde da nema sanse da naskodimo planeti. :wall:

A znas sta je zalosno, bombarduju nas raznim dokumentarcima i vuku nas za rukav da promenimo nacin zivota i eto skoro 99% populacije bas zabole za sve to. Eto cak neki i tvrde da nema sanse da naskodimo planeti. :wall:

Pa daj mi neki dokaz da smo naškodili :), a da nije ona Algorovska prevara osporena 1000 puta.

A što se dokuentaraca tiče. Najjače da ću da odgledam neki dokumentarac i da kažem "e od danas ima da se ponašam ovako" :D. Živim bre ko i sva ostala bića na ovoj planeti - po osećaju, a ne kako piše u Lepota i zdravlje :D

О томе да 7 милијарди људи који свакодневно загађују околину не може да нашкоди планети, стварно не желим да дискутујем, јер је тотално ван теме, али ми је стварно невероватно да неко тако размишља.

Што се тиче бомбардовања, да би се открило да ли има воде на Месецу, поента је у томе да НАСА хоће да што пре направи сталну станицу тамо. Ако има воде, много је лакше остало направити за дужи останак тамо. А хоће да остану дуже због тога што на Месецу постоји неких једињења која могу да буду изузетно битна за будућност. Према BBC документарцу "Moon for sale", постоје наговештаји да је могуће да неко од тих једињења омогући стварање енергије фузијом, што би могло да промени однос сила када је енергија у питању. И мислим да је све то истинито јер се за исти пројекат спремају и Русија, ЕУ и Кина.

niko od nas ne moze da naskodi planeti. mozemo da naskodimo samo sebi :p

a u tome i uspevamo....

Bane, zivi mesec dana u prostoriji od npr 300 kvadrata, bez prozora i wc-a. Kroz jednu rupu na zidu ce ti ubacivati shnicle, a ti mozes da ih przis na elektrichnom roshtilju. Ako dva kvadrata koristis za spavanje, jedan za spremanje hrane, koliko dana mozes imati slobodu kretanja i lagodan zivot ako seres jednom dnevno, a sme da bude samo jedan minuli rad na metru kvadratnom? :)

Kako kaze Radovan 3 "ja mislio to nit sere nit pisha"...a ono mi bushni ko sito...

Iz lepog PLAVOG Dunava :sceptic:

Bane, zivi mesec dana u prostoriji od npr 300 kvadrata, bez prozora i wc-a. Kroz jednu rupu na zidu ce ti ubacivati shnicle, a ti mozes da ih przis na elektrichnom roshtilju. Ako dva kvadrata koristis za spavanje, jedan za spremanje hrane, koliko dana mozes imati slobodu kretanja i lagodan zivot ako seres jednom dnevno, a sme da bude samo jedan minuli rad na metru kvadratnom? :)

Kako kaze Radovan 3 "ja mislio to nit sere nit pisha"...a ono mi bushni ko sito...

Pa obzirom da moji preci par desetina hiljada godina unazad nisu tako živeli, ne vidim razlog zašto bih ja tako živeo.

Idi pivni par litara vode iz Dunava, preporucujem malko nizvodno od BG :d

Redovno se kupam na Savi (ode se brodićem, parkira se na neko dobro mesto), voda je čista kao najčistije more. I na Dunavu sam se kupao na bezbroj mesta (brodić je kewa, yebiga :D)... nije baš Sava, ali ako znaš gde da staneš, voda je rečno čista - znači samo mutna, ali može se pije, bez ikakvih masnoća, hemikalija, čudne boje i ostalog.

Poslednja izmena:
Pa obzirom da moji preci par desetina hiljada godina unazad nisu tako živeli, ne vidim razlog zašto bih ja tako živeo.
Redovno se kupam na Savi (ode se brodićem, parkira se na neko dobro mesto), voda je čista kao najčistije more...

Tada nije bilo toliko stanovnika na planeti, nisu bile fabrike i razne rafinerije koje truju vazduh i vodu i ne mozes da kazes da su reke sada isto ciste kao sto su bile pre hiljadu godina.

Sava cista? Mislim da se samo u nasoj drzavi direktno u Savu izbacuju fekalije iz dva grada (plus svi splavovi), a tu je i niz fabrika sa svojim otpadima.

Bane, metafora itd...

Nego, si ti kad video odliv iz industrijskog postrojenja? Onako, svojim ochima, okolinu od koje komarci beze, i to se uliva u reku "bez ikakvih masnoća, hemikalija, čudne boje i ostalog" ? :)

Tada nije bilo toliko stanovnika na planeti, nisu bile fabrike i razne rafinerije koje truju vazduh i vodu i ne mozes da kazes da su reke sada isto ciste kao sto su bile pre hiljadu godina.

Pa priroda je generalno danas čistija jer su se vulkani smirili, kao i vetrovi, struje, podzemne vode i sve ostalo. U poređenju sa periodom dok je planeta zemlja još odrastala.

Nisam ja to izmislio.

A to što ljudi ima više, to samo znači, odnosno trebalo bi da znači da ako nas ima 20x više, da smo 20x pametniji, da se 20x više vrata otvaraju. Ali ne, mi smo 2000x zatucaniji, jer gledamo TV u kome se kaže "umiremo od CO2 i globlanog zagrevanja", pa par meseci kasnije oberučke prihvatamo zakon o "zaštiti" sredine, koji nas još više siromaši.

Bane, metafora itd...

Nego, si ti kad video odliv iz industrijskog postrojenja? Onako, svojim ochima, okolinu od koje komarci beze, i to se uliva u reku "bez ikakvih masnoća, hemikalija, čudne boje i ostalog" ? :)

Jesam. Pa šta sad da radimo? Ja samo kažem da su postojeće mašinerije za zagađivanje, industrija pre svega, preslabe za ovu planetu. Ljudi su se istripovali mnogo da su moćni i jaki, a da je zemlja preslaba :D. Planeta se regeneriše mnogo brže nego što je mi uništavamo, zato što smo na njoj beznačajna pojava. Možda kad nas bude bilo 50 ili 100x više možemo da je syebemo, ali sa šačicom od 7 milijardi ljudi, teško :).

Poslednja izmena:
Slushaj Bane, nismo mi tako jaki da zagadimo okeane ko iz p****, ali smo dovoljno jaki da zagadimo Dunav...Koje je tvoje objasnjenje zasto dunav nije cist kao npr Drina? :)

Poslednja izmena:
Zato što koristimo zaostale sisteme transporta i industrije.

Poslednja izmena:
koooojiii raaadee shtaaaa? :)

E da. Zaboravio sam da kažem, zato što Drina i Dunav nemaju istu strukturu. Prosto nisu reke iste forme. Drina nije klasična planinska reka, ali je mnogo više planinskija od Dunava koji je klasična ravničarska reka :). A ja ti već rekoh da sam se kupao u čistom Dunavu i to na teritoriji Beograda, tako da se nisam uverio da je Dunav prljav.

To što se je neki rukavac napunjen đubretom (ili kako se to zove - slepa ulica reke :D), to je beznačajno.

Poslednja izmena:
Nedajte da budete izmanipulisani.

Priroda je u redu. Sve u vezi sa prirodnim je u redu i bolje nego pre par miliona godina.

Veštačke tvorevine: država, kultura, nacija, religija, obrazovanje, ekonomija je ono što se u najmanju ruku raspada.

Ako vi kažete "ajde da se bavim CO2" (a pritom niste obavešteni koliko se priča oko CO2 nije promenila milionima godina), i ne bavite se mnogo bitnijim stvarima, gore nabrojanim, onda ste klasičan primer uspešne manipulacije.

Poslednja izmena:
Nisi uopste u pravu.
Pre samo sto godina iz mnogih reka i potoka mogla se piti voda, sa mozes da nabrajas na prste koji potok ima vodu koja se moze piti. Sve reke, gde god da ides pored hemikaljija koje dolaze iz raznih fabrika, prepune su sa plasticnim flasama i raznim otpadima koje plutaju.
A ovako sam ja uslikao ulaz u moj Vrsac, da li mislis da je isto tako izgledao i pre sto godina i da ljudi nemaju nikakav uticaj na unistavanje prirode?

Prilozi

• Vrsac.jpg
    Vrsac.jpg
    392.7 KB · Pregleda: 150
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno