Znaci na cenu od 180e mi kod e-ducan ispada 340e.Ja sam se ukakio kad sam video sta se naplacuje.Ma haos.Znaci skoro duplo.Strasno bre.
@Reggie,
Nazalost, iako ste verovatno primetili da je Drzava ta koja koci ovaj vid trgovine, mi ne mozemo u ovom trenutku spustiti nasu proviziju i biti povoljniji za krajnjeg kupca. Prednost kod e-ducan-a je ta sto vidite transparentno sve troskove koji postoje i u pokusaju da fizicko lice proba samo da zavrsi neke kupovine moze ga samo kostati vise.
Namerno kazemo "neke kupovine" jer mi ne zelimo da budemo konkurencija domacim firmama za proizvode koji su potrosna roba tj manje vrednosti. e-ducan dolazi do izrazaja kod predmeta koji se ne mogu naci kod nas, kada je velika razlika u ceni ili kada se postavlja pitanje kvaliteta. Naravno, tu su uvek i razlozi ne koriscenja platnih kartica na Internetu. Da li ste probali nase Grupne Liste?
Zelim odmah da kazem da ce uvek biti onih koji ne veruju nekoj firmi i koji misle da je uvek neka pljacka u pitanju. To je legitimno pravo svih nas, kao potrosaca, da iskazujemo svoje misljenje.
Sto se tice sajta koji se ovde pominje, ovo je treci ili cetvrti put da se slicni pojavljuju i pokusavaju da nas kopiraju. Neki su cak kopirali i tekstove sa naseg sajta, a svi uglavnom pokusavaju da kopiraju koncept. Iako dolaze kod nas i pokusavaju sto vise da saznaju, a mi sve radimo transparentno i ulozili smo u infrastrukturu, nikad ne uspeju u tome sto pokusavaju.
Nama ovakva konkurencija, ako se to moze nazvati konkurencijom, mnogo pomaze jer se konstantno pojavljuju novi kupci sa losim iskustvima sa pomenutih sajtova. Svaki od tih sajtova je poceo sa mislju da se ovde radi samo o jednoj kartici i definisanju shipping adrese na nekom sajtu gde se roba prosledjuje direktno kupcu. Ali svi su zaboravili na logistiku. Sisteme placanja necemo ovde ni da pominjemo.
Dodatno:
- Sta je sa robom kada stigne na nasu carinu?
- Ko radi spediciju ako je doslo preko aerodroma? Da li ce kupac sam da se izbori sa celokupnom procedurom i koliko ce to na kraju da kosta?
- Koja je razlika ako stigne na aerodrom u odnosu na postu?
- Kako uopste da stigne na postu?
- ... gomila logistickih pitanja ...
Dalje:
- Ko odgovara za robu u transportu?
- Koja su pravila i propisi tih web sajtova?
- Ko stiti Vasa prava u US?
- Da li je doticni sajt imao ikakvih iskustava sa limitiranjem broja kupovina npr na Amazonu?
- ... necemo dalje ...
Ono sto je najbitnije i predstavlja osnovu kredibiliteta jednog sajta:
Gde su kontakt podaci na sajtu koji se pominje u ovoj temi? Jel to firma ili lice? Imamo neku adresu u US i 2 broja mobilnog u Srbiji?! Proverite i tu adresu. Koja su njihova pravila? Gde ih mogu naci ili kontaktirati osim emailom?
Jedna od strategija e-ducan-a zajedno sa jos nekoliko velikih online prodavnica okupljenih u Grupaciji za elektronsku trgovinu u Privrednoj komori Srbije, je i edukacija i borba za bolje uslove uvoza koji ce imati znacaja samo za krajnje kupce. Mi smo uspeli da definisemo neka pravila koja cemo svi primeniti na svojim web sajtovima. Svaka cast onome ko se usudi ostaviti novac na sajtu koji je tema ove diskusije.
Pozdrav