Šta je novo?

Napokon! LiteOn 48/24/48!

• Začetnik teme Začetnik teme Ashley
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Stigao u PiN, i ubuduce ce ga redovno biti, kao i drugih LiteOn optickih uredjaja.

Pisac je bombonica 🙂 Model LTR-48246S, bulk pakovanje + kablovi, maloprodajna cena svega 60e!

Prva tura je planula, tako da sam stigao da se sigram sa njim jedva sat vremena i snimim jedan CD - medij je Princo 32x sertifikovan. Snimao ga je na 40x. Imao sam pri ruci jos jedino Verbatim 40x i njega je hteo da snima na 48x. Za sada nista vise ne mogu da kazem, osim da je taj jedan jedini snimljeni CD bio perfektno citljiv u LG 16x pisacu, Pioneer 116 DVD-u, Teac 40x citacu i LiteOn 32x@40x pisacu, provereno preko Surface Scan-a iz DriveSpeed-a. U odnosu na moj 32x@40x LiteOn, ovaj deluje malo zivahnije kod otvaranja i zatvaranja "drzaca za solju" i mal'ko brze prepoznaje ubacene diskove. Vrlo je tih pri radu, kako pri snimanju, tako i pri citanju.

Za overklokere bitna informacija: Moze da se oc-uje na 52/24/52, a firmware imate na CD Freaks forumu
http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?s=&forumid=44

Cim stigne nova kolicina, koliko vec sutra, saljem jedan komad Banetu da napravi test za Bench. Mislim da ce ovo biti apsolutni hit, pa ako ste nameravali da kupujete pisac, mislim da od ovog necete moci nista bolje da nadjete...

U prilogu: kako Nero 5.5.5.10 Enterprise prepoznaje uredjaj.

Mali off-topic

Ashley je napisao(la):
Stigao u PiN, i ubuduce ce ga redovno biti, kao i drugih LiteOn optickih uredjaja.

...

Malo skretanje sa teme: kako postati diler kod PIN-a?

Kontaktirao sam prodaju par puta (doduse mail-om) i nisam dobio odgovor.

Posto si ti (izgleda vrlo solidno) povezan sa njima, da li mozes da "posredujes" - tj. pomognes? Unapred hvala!

Ashley je napisao(la):

Jel' to vazi i za DVD ROM-ove?

Ashley je napisao(la):
...Pisac je bombonica 🙂 Model LTR-48246S, bulk pakovanje + kablovi, maloprodajna cena svega 60e!
...

Je li Ashley, je li to OEM verzija?
Naime, ja sam ih dobio pre Nove, i zbunilo me je sto im je fw verzija "SID1". E, to je cisti OEM drive.
Naravno, uz poznate akrobacije lako ga prebacujete na standardni model, ili na 52x.
Malo vise sam se igrao sa njim: u odnosu na (pravi)40x model: prilicno bucniji, malo brze reaguje, isto reze sve i svasta bez problema, izvanredan kvalitet, svaka preporuka. Realno, za nijansu jeste brzi od 40x modela.

Zanimljivo je imam takav od pre 7 dana 🙂 DOduse zove se Sony CRX210E1 ali sam ga ubrzo ubedio da se zove Lite-On ctp;

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Zanimljivo je imam takav od pre 7 dana 🙂 DOduse zove se Sony CRX210E1 ali sam ga ubrzo ubedio da se zove Lite-On ctp;

jel to ovakav, kao u attachmentu?
da li su svi ti sony u stvari lite-on?

Da. Jedino mesto na kom pise Sony je upravo to. Ja stavio FW za Lite-On 52x i radi samo je frka sto je na 52x jako bucan pa sam se vratio na 48x Liteon.

Za P@ju: javi mi se na mail

Za jaksu: koliko sam cuo, Sony 48/24/48 je LiteOn, sto i Nebojsa Lukic potvrdjuje svojim akrobacijama sa firmverom 🙂

Za Alexandra: da

BokiPK: Nije OEM - pise na vratima LiteOn i 48/24/48, i dolazi sa LiteOn uputstvom za upotrebu i audio-kablom. Dakle, nema IDE kabla.

Poslao sam danas jedan primerak Banetu na test, pa ce ga valjda ubrzo objaviti na Benchu...

A kako do njih (CDRW+DVD) doci u Beogradu, a da bude po ceni u PIN-u ? Da ne bude :hump: od strane beogradskih :cuss:. :beat:

Ashley je napisao(la):
i snimim jedan CD - medij je Princo 32x sertifikovan. Snimao ga je na 40x. Imao sam pri ruci jos jedino Verbatim 40x i njega je hteo da snima na 48x. Za sada nista vise ne mogu da kazem, osim da je taj jedan jedini snimljeni CD bio perfektno citljiv u LG 16x pisacu, Pioneer 116 DVD-u, Teac 40x citacu i LiteOn 32x@40x pisacu, provereno preko Surface Scan-a iz DriveSpeed-a.

Jel te ne mrzi da uradiš CD Quality Test iz Nero CD Speed-a, za taj Princo snimljen 40x?

Ashley je napisao(la):

Pisac je bombonica 🙂 Model LTR-48246S, bulk pakovanje + kablovi, maloprodajna cena svega 60e!

24x RW, pa gde da nadjem medije za to? 'Ajde ako neko zna gde u gradu ima takav HighSpeed RW neka mi brzo javi na PM. A ako je maloprodajna stvarno 60 a pokaže se na testu dobro, računaj da ti ne vraćam onaj primerak 🙂

Re: Re: Napokon! LiteOn 48/24/48!

supernova je napisao(la):
24x RW, pa gde da nadjem medije za to? 'Ajde ako neko zna gde u gradu ima takav HighSpeed RW neka mi brzo javi na PM. A ako je maloprodajna stvarno 60 a pokaže se na testu dobro, računaj da ti ne vraćam onaj primerak 🙂
Tesko ces to naci 🙁
Ja sam se raspitivao pred novu godinu znajuci da pstoji Verbatim RW
Hi-Speed 24x, ali nisam nigde nasao.
Ako ti nesto znaci, lik preko puta ETF-a mi je rekao da bi trebalo ovih dana da dobiju neku novu turu diskova, pa ce im mozda stici Verbatim RW Hi-Speed 16x.

Ashley je napisao(la):

Prva tura je planula, tako da sam stigao da se sigram sa njim jedva sat vremena i snimim jedan CD - medij je Princo 32x sertifikovan. Snimao ga je na 40x. Imao sam pri ruci jos jedino Verbatim 40x i njega je hteo da snima na 48x. Za sada nista vise ne mogu da kazem, osim da je taj jedan jedini snimljeni CD bio perfektno citljiv u LG 16x pisacu, Pioneer 116 DVD-u, Teac 40x citacu i LiteOn 32x@40x pisacu, provereno preko Surface Scan-a iz DriveSpeed-a. U odnosu na moj 32x@40x LiteOn, ovaj deluje malo zivahnije kod otvaranja i zatvaranja "drzaca za solju" i mal'ko brze prepoznaje ubacene diskove. Vrlo je tih pri radu, kako pri snimanju, tako i pri citanju.

Za overklokere bitna informacija: Moze da se oc-uje na 52/24/52, a firmware imate na CD Freaks forumu
http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?s=&forumid=44

Cim stigne nova kolicina, koliko vec sutra, saljem jedan komad Banetu da napravi test za Bench. Mislim da ce ovo biti apsolutni hit, pa ako ste nameravali da kupujete pisac, mislim da od ovog necete moci nista bolje da nadjete...

U prilogu: kako Nero 5.5.5.10 Enterprise prepoznaje uredjaj.
Ja u svojoj masini imam Sony 48x12x48x koji je identican uredjaj kao taj LiteOn i prima identican firmware koji ga otkljucava na 52x24x52x
Rezach je zakon i daleko je bolji od Teaca 48x.
Nema pucanja diskova, a audio diskove grabuje cak na 30X !!!

Re: Re: Napokon! LiteOn 48/24/48!

Heinz je napisao(la):
Jel te ne mrzi da uradiš CD Quality Test iz Nero CD Speed-a, za taj Princo snimljen 40x?
Creation's 24x reze bez problema na 40x i citljivi su na svim citacima do kojih sam mogao da dodjem.

Alex: CD ROM je LTN-526-01, 24.5e, a model DVD-a i cenu jos ne znam, mada sam gotovo siguran da ce DVD biti mozda i najjeftiniji od svih na nasem trzistu.

pTomic: Uglavnom svi oni u BG koji prodaju opremu iz PiN programa postuju preporucene prodajne cene. Ako ih i ne postuju, onda su nize 🙂

Supernova: 24x RW medija nema kod nas za sada nigde. Bice ovih pisaca i u retail pakovanju, pa ce u njemu valjda biti i odgovarajuci RW medij, no o tom-potom, kad stigne.

Heinz: U prilogu je ono sto si trazio 🙂 Snimljen je image nekog dodatka za SimCity4 od 602 MB. Bezgresan snimak 🙂

Ashley je napisao(la):
Heinz: U prilogu je ono sto si trazio 🙂 Snimljen je image nekog dodatka za SimCity4 od 602 MB. Bezgresan snimak 🙂

Veoma mudro od tebe 🙂 Uradi to isto za neki PUN 700 MB Princo snimljen na 40x pa da vidimo rezultate.

Ashley je napisao(la):
Alex: CD ROM je LTN-526-01, 24.5e, a model DVD-a i cenu jos ne znam, mada sam gotovo siguran da ce DVD biti mozda i najjeftiniji od svih na nasem trzistu....

CD-Romove su odlicni.
DvD-i stizu sledece nedelje mom uvozniku, isto neznam cenu.
Necu da vam kvarim poso, naprotiv, saradjujemo🙂
Ashley, ti si marketing agent(ili tako nesto) kod Pina? Ispravite specifikaciju rezaca u cenovniku: pishe 48/16/48😛

Heinz: nisam stigao da snimim nista drugo osim tog diska, ali cu ti okaciti qc cim budem imao priliku da snimim 700 MB na Princo @40x. Smem ovako na nevidjeno da se kladim da ce rezultat biti isti 🙂

Boki, nisam marketing agent vec prvenstveno webmaster i neko koga pitaju za misljenje o kvalitetu hardvera kojeg nameravaju da distribuiraju na trzistu. Fala sto si primetio gresku 🙂

Re: Re: Re: Re: Re: Napokon! LiteOn 48/24/48!

Ji 4Tze je napisao(la):
ma zezam fedju 🙂
btw, gde je sony na toj tvojoj listi? ricoh je 20 🙂 a LiteON 'ebe kewe ochigledno 😉

Sony 48/24/48 je identican uredjaj sa LiteON-om 48/24/48 tako da rezultati vaze i za Sony.

Ashley je napisao(la):
Heinz: nisam stigao da snimim nista drugo osim tog diska, ali cu ti okaciti qc cim budem imao priliku da snimim 700 MB na Princo @40x. Smem ovako na nevidjeno da se kladim da ce rezultat biti isti 🙂

Da ne bude nesporazuma: može da se napravi odličan snimak, ali sve zavisi kakav ti je Princo pri ruci. Sa dva različita izvora uzeti mediji daju potpuno drugačije rezultate.

LiteOn rulez

Probao, testirao, pohvalio, poslao tekst uredniku 🙂
U konkurenciji sa nesrećnim LG-Teac-om 48x i još nesrećnijim MSI-jem 48x ovaj drajv je ZAKON. Reže bez greške, malo je slabiji sa RW-ima ali Bože moj. Za onako nisku cenu vrlo ozbiljno ulazi u konkurenciju za kupovinu. Samo je bučan kao i ostalo majku mu. Čekam da mi stigne Ricoh-ov combo iz Nemačke pa da vidim da li možda da iga skukam od burazerovog šefa ili da pazarim ovaj LiteON.

Re: LiteOn rulez: i DvD

supernova je napisao(la):
Probao, testirao, pohvalio, poslao tekst uredniku 🙂... Čekam da mi stigne Ricoh-ov combo iz Nemačke pa da vidim da li možda da iga skukam od burazerovog šefa ili da pazarim ovaj LiteON.

Alooo, stigao i DvD u retail(box) pakovanju!!! LTD-165H, 16/48x.
Cena - sitnica😀 Prodajna 48€.

Re: Re: LiteOn rulez: i DvD

BokiPK je napisao(la):
Alooo, stigao i DvD u retail(box) pakovanju!!! LTD-165H, 16/48x.
Cena - sitnica😀 Prodajna 48€.

A gde je stigao?

jeste - gde je stigao? u beogradu, nisu,.... - nije problem samo reci gde - moze i na pm

Nazad
Vrh Dno