Šta je novo?

naplata carine CPU,GPU,MB

kolik

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
320
molim za pomoc
da li neko zna tacne informacije, ako neko ide tj leti iz USA u Srbiju i nosi u licnom prtljagu komponente CPU,MB,GPU da li se na ulazu u Srbiju placa neka carina....kakva su iskustva ?
jako mi je vazno , ako nisam na pravom forumu izvinjavam se nek admin prebaci gde je predvidjeno ....hvala

illidan

Znamenit
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
1,305
Moja oprema  
CPU & Cooler
intel i9 9900k under noctua nh-u12a black
Matična ploča
gigabyte z370
RAM
g.skill trident z neo 32gb
GPU
nvidia rtx 3060ti founders edition
Storage
samsung 980pro 1tb, samsung 860 qvo 1tb
Zvuk
topping e30+l30 with presonus eris 3.5, akg k712pro and kz zs10pro
PSU
be quiet! dark power 12 750w 80+ titanium
Kućište
corsair 4000d white airflow with phanteks t30 fans
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
glorious model o- wireless and kbd.fans tofu65 e-white
Pristup internetu
  1. Optički internet
da, carina + pdv

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
985
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

eventualno prelistati teme u podforumima u okviru "tržišta"

Shomi22

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2013
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Alienware Area-51m
Tablet
iPad Pro M1 12,9” (2021)
Mobilni telefon
IPhone 12 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
molim za pomoc
da li neko zna tacne informacije, ako neko ide tj leti iz USA u Srbiju i nosi u licnom prtljagu komponente CPU,MB,GPU da li se na ulazu u Srbiju placa neka carina....kakva su iskustva ?
jako mi je vazno , ako nisam na pravom forumu izvinjavam se nek admin prebaci gde je predvidjeno ....hvala
Kad sleti pokupi prtljag i krene ka izlazu, naravno zelenom (nemam šta da prijavim), uglavnom nema nikoga i samo prođe, a i da ima carinika koji stoje i merkaju, opušteno nastavi dalje i prođe pored njih, pa ako ga ne zaustave, lagano je prošao, a ako ga zaustave i traže mu da otvori kofer onda će platiti carinu. Nije sigurno lud da sam prijavi robu i ponudi se da plati carinu. Ako nije neka baš, baš neka sumnjiva njuška, verovatnoća da će ga neko zaustaviti i trkeljisati je na nivou statističke greške. 😁 Milion puta sam leteo i niko me nikada ništa nije ni pitao, a kamoli zaustavio. Donosio sam gomilu stvari (od Laptopova, pa čak i po 5 IPhone-a (neraspakovanih) i nikada nisam platio carinu. E sad, ako je baš kurate sreće, onda šta da ti kažem, krastavac maler.🙂
Samo neka se ne ponaša kako je Giga moravac objasnio u “Boljem Životu”.😉

Colorato

Zapažen
Učlanjen(a)
08.02.2023
Poena
20
Prtljag prolazi skener pre nego što stigne do vlasnika. Ako navataju za tu cifru sleduje kazna jer je načinjen carinski prekršaj pa se tek onda razmatra carinjenje i oporezivanje.

niki999

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2005
Poena
425
Kad sleti pokupi prtljag i krene ka izlazu, naravno zelenom (nemam šta da prijavim), uglavnom nema nikoga i samo prođe, a i da ima carinika koji stoje i merkaju, opušteno nastavi dalje i prođe pored njih, pa ako ga ne zaustave, lagano je prošao, a ako ga zaustave i traže mu da otvori kofer onda će platiti carinu. Nije sigurno lud da sam prijavi robu i ponudi se da plati carinu. Ako nije neka baš, baš neka sumnjiva njuška, verovatnoća da će ga neko zaustaviti i trkeljisati je na nivou statističke greške. 😁 Milion puta sam leteo i niko me nikada ništa nije ni pitao, a kamoli zaustavio. Donosio sam gomilu stvari (od Laptopova, pa čak i po 5 IPhone-a (neraspakovanih) i nikada nisam platio carinu. E sad, ako je baš kurate sreće, onda šta da ti kažem, krastavac maler.🙂
AKo ima šta da se carini, a ne prijavi se , već uradi to što ti pričaš..carinik ne samo da može da mu naplati carinu, već i kaznu, a bogami može i da zapleni robu tako da nij to baš pametno ali rizik je vaš. Kao i posledice.

OP
OP
K

kolik

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
320
pravi odgovor ...... veliki pozdrav, pomoglo mi je , pregledao sam i ranije teme, pozdrav iz Sr.Mitrovice

RingeRaja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
695
Nisam baš siguran koliko je odgovor pravi, s obzirom da su letovi USA - Srbija pod posebnom prismotrom od strane naše carine.
Ali dobro, tvoje pare, tvoj rizik.
Sretno!

OP
OP
K

kolik

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
320
Nisam baš siguran koliko je odgovor pravi, s obzirom da su letovi USA - Srbija pod posebnom prismotrom od strane naše carine.
Ali dobro, tvoje pare, tvoj rizik.
Sretno!
nisam mozda adekvatnu rec napisao , ali mi je bitno ko je imao iskustva da kaze, raspitao sam se ima vise opcija, rec je o studentu koji putuje u srbiju i onda nazad sa istim komponentama, ako ih prijavi kao licni prtljag i ubelezu mu u tzv listu prilikom izlaska pokriven je u neku ruku ,ali ovi nasi mogu da prave problem,,,,,, e sad ako mu se zalomi platice carinu+pdv ako ne proci ce , bitno mi je da cujem iskustva drugih ljudi kako su prosli .
zahvaljujem na odgovorima svakako ... pozz

OP
OP
K

kolik

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
320
mozete zatvoriti temu , svakako su mi pomogli saveti
hvala

Lanikor

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2016
Poena
265
Popuni ovo sa sve serijskim brojevima, pecatiraju mu na carinskom terminalu i to je to

EDIT sad vidim da je kontra, ameri sigurno imaju neki papir koji je nalik ovom, trebalo bi i da je ista procedura

Vrh Dno