Jedino ne razumem zasto ljudi ne napisete svoju kofiguraciju u UserCP.... bilo bi lakse svima da predloze resenje i eventualno uspesno rese vas problem...
Pod broj dva nisi napisao ni kako ti je povezan racunar na UPS, sta je sve povezano, kolko je star UPS ili slicne informacije koje bi bile od pomoci...
Ako je stariji UPS moguce da mu je akumulator otisao i da je izgubio punjenje... Znajuci Mustek oni ne prave bas "super dobre" uredjaje (bez uvrede ali tako je), pa je moguce da je akumulator oslabio...
Meni se to slicno desavalo sa APC UPS 500VA (~10 god star) na mojoj novoj konfiguraciji iz potpisa (a monitor mi nije bio povezan na UPS, nego samo komp)... doduse 500VA je dosta slabije od 800VA ali APC je ipak bolji od Musteka...
Probaj da napunis UPS do kraja i da ga ispraznis lagano, sa nekim slabim uredjajem (tipa laptop, punjac za mobilni... nesto manje od 100W), a potom ga napuni do daske, ali bez ukljucenih uredjaja i probaj ga na kompu opet...
Ako nece ni 2-3 min da drzi, onda je gecrkt...
Moguce i da je otisao regulator voltaze i da komp jednostavno dobija malu voltazu kad je UPS na batt. i odmah se ugasi... Sto kaze Zeljko.D probaj neki uredjaj sa malom voltazom (ne watt-azom)...
P.S. ako imas monitor od >22" on ipak trosi dosta struje i povecava ukupnu potrosnju sistema, sto u kombinaciji sa oslabelim UPS sistemom nece na dobro da izadje...
Monitor u struju, a komp u UPS i namesti power button od kompa da ti gasi komp odma (kao sto bi bilo Start->ShutDown) i nek ti to bude privremeno resenje... barem ces imati vremena da stisnes to dugme i da ti se ugasi komp pre nego sto se UPS isprazni....