Vladd je napisao(la):Tezi kvarovi mreze (nestanak nule) spaljuju sve po kuci. Takodje je nemoguce da se comp zastiti od udara groma. Potrebno je da se nesto zna o mrezi na kojoj je racunar, pa prema bolesti i lek.
type;
Vladd je napisao(la):Potrebno je da se nesto zna o mrezi na kojoj je racunar, pa prema bolesti i lek.
type;
OTO? Sad mi je sve jasno...duksa88 je napisao(la):Brale procitaj bar OTO ...pa kad si faca ajde uzmi Opachica ili donesi to tvoje napajanje.
ps:ko ti je motao trafo?
Znaci, ipak je impuls stigao do sekundara? E, sada mi je lakse.. poceo sam da sumnjam u moju pricu za koju si ti rekao "Kako struja skace do ploce" i da verujem u one gremline (kojima se izvinjavam).duksa88 je napisao(la):Kratko suv elektrolit,impuls siljak,kalem promena, sekundar chudo.
Ti duksa88 definitivno brkas materiju.duksa88 je napisao(la):****** da'l je moguce.
Govorio sam o otkacinjanju nule sa bandere ne vredi moram da nacrtam.
Ovo kada se desi crkne sve po kuci.Pitajte komsiju elektrichara da vam objasni,mozda zato sto sam ne pismen ili sto si neki manje pametni.
Znaci otkaci se nula na banderi. Ukljucis bojler mali otpor kroz grejach sapaj nulu na fazu.
A kako nemas nulu onda ti svuda po kuci bude faza.
I u onim shukojima u kojima imas recimo R nepon izmdju R i R je nula.
Ali je *******o tamo gde je R i S, ili R i T .E tu je 380V.
Nikola
Mislim da si sebi u isto vreme i odgovorio. Procitaj pazljivo jos jedanput.duksa88 je napisao(la):Ajde zivotati reci kakav je to plosnati trafo bez zica.Ako ja nesto i ne znam ja bar nepricham o tome a ti si se na dve strane nalupo ko reko ko.
Ko je ovo spominjao? Jos jedna vestha verbalna manipulacija recima... i potvrda tvoje filozofije "Ako ja nesto i ne znam ja bar nepricham o tome." [/quote]duksa88 je napisao(la):Plosnati limovi,alo bre moderatori jel chitate vi ovo.
kiza ns je napisao(la):i ja koristim win98 i za 5 godina mi nijednom nije pala mašina...![]()
ali sistem jeste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DS9 je napisao(la):...
Pitanje:
Da li to (npr.) znaci, da ljudi koji npr. imaju u svojoj kuci/stanu trofaznu struju (sporet mi je prikljucen na nju), u odnosu na one koji imaju monofoznu - teoretski, trebaju da imaju razliciti vid zastite.
I jos nesto me zanima, nadam se i druge.
Receno je da "... porast 3,3V ili 5V preko granice 20% zbog gubitka regulacije, dovodi do spaljivanja ploce"
Pa, koji je razlog sto npr. maticne ploce nemaju nesto sto bi bila neka varijanta osiguraca, pa da se spali samo taj (npr. lako zamenjivi deo), i da se skluplje komponente ocuvaju (ili se vec smatra da su konfekcijske maticne ploce generalno jeftine komponente koje nije rentabilno "poboljsavati" u ovakvom smislu)
Hvala
Stojcha je napisao(la):Brate dukso ne se brukaj vise molim te :!: :!: :!:
Imam jednog prijatelja koji vec DESET godina koristi WINDOWS 98 i nijednom mu nije pala masina :!: :!: :!: :!:
Daj da vas upoznam ima da napravite novi Mirkosoft i Intele zajedno.
Pa stani jel ti to tvrdish da u kuci imas jednotarifno brojilio?i radi u monofaznom sistemu ako nisi znao, odakle ti bre R,S i T?) a koji sam i opisao na prethodnoj strani jer mu je i namena sasvim, sasvim drukcija, i to nema veze sa izbijanjem nule i banderama koje ti spominjes
andjelkoyu je napisao(la):Motao trafo? Trafoi za switch napajanja se ne motaju, genijalcino. Prstenovi od legure su u vecini slucajeva "namotaji".
austin je napisao(la):PS: i ja sam zavrsio ETF al nemam pojma o cemu pricate !
Vladd je napisao(la):...
Pa posto si ga zavrsio, pokupi cetke, farbu i gajbu od piva da mogu studenti da udju. cheers :beat:
nesharm je napisao(la):...
Pobogu DS9, elite member i jos ovo pitas. Pa zarada bato
. Posto vecina ploca prezivi garantni rok od godinu dana, bilo bi zeznuto da tebi crkne recimo mosfet na ploci, ti ga zamenis za casak i guras dalje. Ovako moras ponovo da istreses lovu za matichnu...
Koliko bi ploce kostale kad bi na njima mogao da menjas delove? 2-3x skuplje?
nesharm je napisao(la):...
Jeli Stojcha, koja je godina kod tebe bate? Kod mene 2003. jos koji dan![]()
duksa88 je napisao(la):****** da'l je moguce.
duksa88 je napisao(la):****** da'l je moguce.
Ovo kada se desi crkne sve po kuci.Pitajte komsiju elektrichara da vam objasni,mozda zato sto sam ne pismen ili sto si neki manje pametni.
Znaci otkaci se nula na banderi. Ukljucis bojler mali otpor kroz grejach sapaj nulu na fazu.
A kako nemas nulu onda ti svuda po kuci bude faza.
I u onim shukojima u kojima imas recimo R nepon izmdju R i R je nula.
Ali je *******o tamo gde je R i S, ili R i T .E tu je 380V.
E zto vam sluzi taj protektor.
Ovo kad se desi crkne od igle do lokomotive, ali zato tuzis distribuciju i dobijes pare nazad.
Sto se tice kucanja ja ne mam kurs iz daktilografije
Ali ono sto se da naslutiti iz mojeg taxta je tachno za rzliku od nekih koji prichaju tj pishu nebuloze.
Nikola
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari