Šta je novo?

nalepnice za diskove

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Zdravo 🙂

Ovako...trebaju mi nalepnice za diskove...Koliko se secam, to su a4 samolepljivi papiri, sa dva vec isechena kruga...ili gresim? U svakom sluchaju, shtampao bih na ink jet-u, pa koju mi jeftinu varijantu preporuchujete, i `de u bg da nabavim?

:wave:

Ako imas stampac koji moze da stampa po diskovima, onda bolje kupi printable diskove. Cena im se ne razlikuje od obicnih.

Zdravo 🙂

Ovako...trebaju mi nalepnice za diskove...Koliko se secam, to su a4 samolepljivi papiri, sa dva vec isechena kruga...ili gresim? U svakom sluchaju, shtampao bih na ink jet-u, pa koju mi jeftinu varijantu preporuchujete, i `de u bg da nabavim?

:wave:
Obicno ih drze sve jace prodavnice CD/DVD medija da ne bi reklamirao.

Ne ne, treba mi da lepim slike po nekih 100 vec narezanih diskova...A verovatno ce ih biti jos dosta, pa mi je razlika od npr 5 din po listu prilicno bitna 🙂

Kako se inace krecu cene tih papira?

@dedamrsoje: Slobodno navedi nazive i lokacije prodavnica/firmi. Tome i služi ovaj podforum. Mislim, zar ne vidiš da se nazivi firmi non-stop spominju?

Ok ja sam kupovao u podzemnom kod doma omladine ne secam se tacno u kojoj od one tri radnje pakovanje od 100 papira sa po dve nalepnice,napominjem da papiri nisu A4 vec nesto siri od diska ako se ne varam 140x210mm.U KIK-u su prodavali i na komad.

i koliko je kostalo to pakovanje?

nalepnice za diskove se ne preporučuju iz barem dva razloga:
1. lepak postepeno nagriza disk, i to baš sa gornje strane gde se nalaze podaci, pa na kraju dolazi do propadanja podataka
2. i najmanja necentriranost dovodi do velikog opterećenja mehanike optičkog uređaja pri velikim brzinama rotacije i ubrzanog kvara. takođe, jedan od glavnih uzroka "eksplodiranja" medija u uređajima.

zar podaci nisu na donjoj strani, gore je samo reflektujuca povrsina?

nalepnice za diskove se ne preporučuju iz barem dva razloga:
1. lepak postepeno nagriza disk, i to baš sa gornje strane gde se nalaze podaci, pa na kraju dolazi do propadanja podataka
2. i najmanja necentriranost dovodi do velikog opterećenja mehanike optičkog uređaja pri velikim brzinama rotacije i ubrzanog kvara. takođe, jedan od glavnih uzroka "eksplodiranja" medija u uređajima.

- ovo nema veze sa životom. podaci propadaju mnogo pre tamo gde nalepnice nema (lepak je totalno "suv" i nema uslova da prodire u metalizirani deo na kom se čuvaju podaci) jer je mogućnost da se izgrebe površina - mnogo veća, nalepnica je kakav takav vid mehaničke zaštite.
- necentriranost nalepnice.... bitna je kad se reže cd brzinom od 52x, jer stvarno dovodi do ... ali, dovoljno je ne biti ****** i, nalepnicu staviti POSLE rezanja - kad isto i ako uspe, a ne PRE... čitanje ionako nikada ne ide do 52x pa je lupetanje o centriranju bespredmetno - ako nisu grube greške u pitanju, i, sledeća tvrdnja: uzrok prskanja - explozije diska.... nisu nalepnice, naprotiv, one su elemenat koji disk drži dodatno u jednom komadu, uzrok prskanja su mikro pukotine u materijalu i nesavršenost samog diska.
I, skraćuješ životni vek.... čemu bre? Kutijici koja košta 20€ sad i nikad više, i vidi se da je skrpljena po kineskim standardima kvaliteta: jeftino i kratkotrajno. To je bila priča za Plextora od 100€, a ne za ovo što mi sad turamo u kućišta...
Ja sam koristio program CD Labeler, star je i morao sam da prilagođavam za svaku novu vrstu nalepnica jer su sve do jedne, neke unikatne mere i dimenzije, ali, rezultati su ok. Go ahead!

Poslednja izmena:
pa kod DVD se metalizirani sloj nalazi izmedju dve ploce a ne sa gornje strane kao kod CD 😀

^
Sprava?
Mislis na onaj kolut gde se navuku discovi?
...
Kako uopste stampate nalepnice na inkjet stampacima koji uvlace papir?
Ako je nalepnica mala 140x120?

gde da kupim ovo?

94663.jpg

Nazad
Vrh Dno