Šta je novo?

Nakon intalacije Windows 11 24H2 update-a, nema slike

Shobe

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-12400 & Be Quiet Shadow Rock 3
Matična ploča
MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4
RAM
Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz
GPU
Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
Storage
Kingston KC3000 NVMe 512GB + 2TB, Lexar NM790 2TB, Samsung 870 EVO 2TB, HDD Toshiba 3TB
Zvuk
Logitech Z533, JBL Tune 570 BT
PSU
Be Quiet Straight Power 11 850W Platinum
Kućište
Be Quiet Pure Base 500 FX
Monitor
Lenovo L27q-30
Miš & tastatura
Logitech M650L & Logitech MX Keys
Mobilni telefon
iPhone 8 128GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pre neki dan mi se instalirao ozloglaseni udate i na prvu loptu nije bilo problema. Kada sam istog dana ugasio racunar iz potpisa, vise nije hteo bas da radi. Tj, ukjluci se on i krenu da vrte ventilatori, ali monitor ne reaguje. Probao sam da vadim graficku, CMOS bateriju, da menjam mesta RAM modulima (i da ubadam samo jedan od njih), da iskljucim HDD i 2.5" SSD, ali nista. Slican problem mi se desio pre nekoliko nedelja kada sam uradio update biosa ploce, i tada kao da mi je pomoglo to sto sam zamenio mesta RAM modulima.

Racunar je gotovo nov, sklopljen prosle jeseni. Nisam siguran koje su mi dalje opcije, osim da ga nosim (nerado) u servis. Nadam se da nije neki deo hardvera svisnuo, mada je sve jos pod garancijom, ali mi je cudno da je gasenja racunara trigerovalo problem, ne znam..

Ako nema slike u BIOS-u onda sigurno nije do Windows-a ili updejta. Jesi li uspeo da uđeš u BIOS ? Da iszvadiš grafičku i da probaš monitor direktno na ploču ?

Slican problem mi se desio pre nekoliko nedelja kada sam uradio update biosa ploce, i tada kao da mi je pomoglo to sto sam zamenio mesta RAM modulima.
ali mi je cudno da je gasenja racunara trigerovalo problem, ne znam.
Problem si već imao i ponovio se, nema tvoja situacija veze sa windows updateom.
Imaš potvrđen hardverski problem a šta je tačno nezahvalno je na daljinu, možda bios čip, možda matična kao takva, možda ram (ne verujem da je ram ali opet nije u potpunosti isključeno).
Napajanje možda, poluispravno napajanje može uzrokovati sve pa i ovo kod tebe.

Ako nema slike u BIOS-u onda sigurno nije do Windows-a ili updejta. Jesi li uspeo da uđeš u BIOS ? Da iszvadiš grafičku i da probaš monitor direktno na ploču ?
Jesam. Da, izgleda da ima neka falinka

Ondak nešto nije u redu sa grafičkom ili moguće sa PCIe slotom. brobaj grafičku u drugom PCIe x16.

Ja imam isto Win 11 24H2 i sve radi besprekorno, definitivno je kod tebe hardverski problem

Da izgleda, nosicu ga u servis. Hvala puno svima na odgovorima.

Je l` si uspeo da saznas o cemu je rec?
Imam slican problem ( samo sto meni nije instaliran WIN 11 ), ali kad god mi je ugasen monitor, a da mi pc radi, krenu da se vrte ventovi kao ludi. i tako stalno.

Traje po 4-6sec to i onda prestane.

Prilozi

• 140e3c9e-4b2b-407d-9578-22e77840b6fc.mp4
    1.2 MB
  • AQM-HFBna8O2hM0xobMOM9pKUdgz6gSq_yeixqYiJsTg-O6yfk1Z0AkRtwQWr8E6F5MTedSlEdgWV3dnsoxsBP3q.mp4
    1.5 MB
Sad su mi javili iz servisa da mi je 8-pinski kabel za napajanje procesora bio gotovo izvučen. Istina, teško sam ga bio montirao.

Ето ти, једна таква ситница и сви ти разни симптоми.

Da. Ne znam kako je moglo doci do toga, kada je racunar radio bez problema mesecima. Istina, sto bi nas president rekao "sve konektore sam proverio, samo eto njega nisam" :) jer je tesko dostupan usled malog prostora izmedju kucista i hladnjaka, ali nisam ni racunao da bi se mogao mrdnuti. Ocigledno ga nisam dobro fiksirao.

Jeste, stvarno je korektan, cak mi je covek stavio i novu Artic pastu za procesor i nije mi dodatno naplatio.

Je l` si uspeo da saznas o cemu je rec?
Imam slican problem ( samo sto meni nije instaliran WIN 11 ), ali kad god mi je ugasen monitor, a da mi pc radi, krenu da se vrte ventovi kao ludi. i tako stalno.

Traje po 4-6sec to i onda prestane.
Ljudi, zivi bili popunite vise te profile "moja masina" da bar znamo sta imate od komponenti da bi makar malo mogli pomoci. Ovako jedino zakljucimo da imate kompjute i nista vise.

Vrh Dno