Šta je novo?

Najveci nabavljaci hardvera kod nas

• Začetnik teme connta
  • Datum pokretanja
C

connta

Guest
Mozda sam malo promasio podforum ali ovo obavestenje mi treba poslovno ne cisto informativno pa nisam mogao da nadjem bolji...

Dakle koji su najveci uvoznici hardvera kod nas i jos ako znate cega su generalni zastupnici to bi mi odradilo posao...

pozdrav...

Kupi neke racunarske casopise, pregledaj reklame pa ce ti se kasti samo.

Pakom, Sinteh, Comtrade, Cores. Sigurno sam nesto propustio ali su ovo 4 stvarno velike firme. Svi imaju svoje sajtove gde se moze videti ciji su zastupnici.

Dodaj na ovo Lazino jos PiN i PC Centar...i to je to

Sinteh se raspada, PC Centar i PIN su obični dileri, Cores tamo-vamo, a najjači su Pakom i Comtrade

Masni Ludak je napisao(la):
Sinteh se raspada

Stvarno? Nas još niko nije obavestio...
Znači sutra i ne moram da dolazim na posao... ,)

PC Centar i PIN su obični dileri, Cores tamo-vamo, a najjači su Pakom i Comtrade

PC Centar i PIN nikako nisu "običnih dileri".

Sinteh se raspada, PC Centar i PIN su obični dileri, Cores tamo-vamo, a najjači su Pakom i Comtrade

Sinteh se raspada vec tri godine i nikako da odapne. Pusti te price, nikada magacin nije bio puniji...

PCC i PiN NIKAKO nisu obicni dileri vec izuzetno jaki uvoznici, jedino sto ne talasaju mnogo okolo nego rade posao i sebe gledaju. Pusti price, pusti da o njima sude oni koji znaju malo vise o tome...

A sta je sa Imtelom? valjda se tako jos uvek zove:)

:guitar:

Sto se Imtela tice, zna se da su oni vec godinama glani snabdevaci trzista procesorima i memorijama. Uglavnom su se bavili low-cost segmentom ali izgleda da i oni nesto menjaju u svojoj poslovnoj politici...kako cujem, Corsair su oni poceli da rade.

tu je i jedan Titan - Informatika

Peca je napisao(la):
Sto se Imtela tice, zna se da su oni vec godinama glani snabdevaci trzista procesorima i memorijama. Uglavnom su se bavili low-cost segmentom ali izgleda da i oni nesto menjaju u svojoj poslovnoj politici...kako cujem, Corsair su oni poceli da rade.
Zastupnici (zvanični) za: AMD, Club3D, BenQ, Apacer, Kobian, Speeze, Microsoft OEM partner... a uvoznici za još svašta.

Mislim da nam Comtrade "uvaljuje" okrnjene procesore,bar kad je u pitanju AMD ?!

ERC Commerce za Samsungov program

npetar je napisao(la):
Mislim da nam Comtrade "uvaljuje" okrnjene procesore,bar kad je u pitanju AMD ?!
CT i Imtel su zvanični zastupnici AMDa (vidi: http://www.amd.com/us-en/ConnectivitySolutions/ProductInformation/0,,50_2330_710_773,00.html#Serbia) i od AMD centrale dobijaju Box procesore za krajnje kupce i Tray OEM (tzv. I kategorije) za dalju prodaju i ugradnju.

Tray procesore ogrebane u transportu (tzv. Cat2) uvoze sa Dalekog Istoka razne firme, isto za ugradnju i dilere. Imtel je taj uvoz batalio jer se ne isplati, mala je razlika u ceni a veći nivo reklamacija...

Jel to drzavna ili privatna firma, ili neka vrsta srpskog izuma zvanog "holding"?

nesharm je napisao(la):
Jel to drzavna ili privatna firma, ili neka vrsta srpskog izuma zvanog "holding"?

To se u stvari zove "Hold_me". Još samo da se čika Vlada izmakne (kada se donese zakon o sukobu interesa) i da čujemo jedno: Bummphhh!! :D:D

nesharm je napisao(la):

Pa holding kompanija nije srpski izum. Mozda terminoloski.

Ljudi a BSP ??

Ovo za PCCentar je smejuria ...

delimir je napisao(la):
Pa holding kompanija nije srpski izum. Mozda terminoloski.

Holding, pa jos kompanija :d

A Bozic&sinovi d.o.o?
A PC Diskont?
I oni su veliki uvoznici "hardvera" :)

notax je napisao(la):
To se u stvari zove "Hold_me". Još samo da se čika Vlada izmakne (kada se donese zakon o sukobu interesa) i da čujemo jedno: Bummphhh!! :D:D

:D :D
Sta bi sa DirectLink-om?
Pa valjda smo....ovaj..."su" najjaci! :p

Milan82bh je napisao(la):
:D :D
Sta bi sa DirectLink-om?
Pa valjda smo....ovaj..."su" najjaci! :p

Te rodbinske veze mi već nisu poznate. :D

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
A Bozic&sinovi d.o.o?
A PC Diskont?

Ispravka:
Oni su BILI veliki uvoznici "hardvera"!!! :D:D:D
Sredio ih novi zakon! :smash:

Filo je napisao(la):
A Bozic&sinovi d.o.o?
A PC Diskont?

Koliko sam ja u toku: ne zadugo ;)

A zasto ti lepo ne kazes sta tebi konkretno treba pa da ti kazemo ko je uvoznik?

E , a mene interesuje ko od uvoznika neostvaruje garanciju tako sto vraca nazad robu, nego im daju procenat vise za reklamcije.
Nikola

Nazad
Vrh Dno