gx-x je napisao(la):nije lapsus, mislio sam na mip-map levele kao sto su u FC npr. a prvi put sam ih video jos davne 2000-te god. u nekoj igrici, mislim da je bio soldier of fortune. Radi se o tome da kad teksturu gledas iz daleka drugacija je od one kako izgleda kad joj pridjes...Ne znam kako bolje da objasnim, recimo: stojis 10 metara od nekog zida i gledas u njega i on je super ostar, kad mu pridjes vide se zamuceni pikseli, e sad umesto da se vide zamuceni pikseli, igra ucita drugu teksturu koja je detaljna kad je gledas izbliza. Nije nikakav specijalni shader u pitanju jer sam ovo prvi put video na GeF DDR...
Moorhuhn je napisao(la):Pa čekaj, Medal of Honor AA je izašao u vreme P2 i TNT2 i izgledao sasvim pristojno (na jačim mašinama još boje). A sada za VGA od 200€ i par generacija kasnije, ne dobijaš ništa drastično bolje.
"it makes me mad...mad...mad" by John Clees![]()
Pozdrav. :wave:
gx-x je napisao(la):vrh koji sledi ce biti igre gradjene na UT3 enginu koji izlazi sredinom 2005-god. Doom3 engine ce biti smesan naspram onoga, cak ce i s.t.a.l.k.e.r imati problema....jedino da vidimo crytech engine novi...
gx-x je napisao(la):u grafiku se nisam toliko razocarao, ali sam bio sokiran kad sam video da su teksture bez mip-mapa
Znaci nisu se potrudili sa mipmapingom, ne kazem da ga nema, mora ga biti.
patton je napisao(la):Ajde se ti lepo odluci, samo polako... bez zurbe.
Znaci ... :wall:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari