zokish je napisao(la):a tek sto je opisao plocu...
Tačnu temperaturu umiranja možeš naći u serijskom broju procesora. Ako ti je broj (lupam) AXDC2800DKSHB ono boldovano S ti je temperatura kojoj nebi trebalo da se približavaš jer na njoj procesor umire.
R-70C
V-85C
T-90C
S-95C
Q-100C
Znači procesor sa brojem AXDC2800DKSHB umire na 95C.
U svakom slucaju, mozes da proverisdragan vasic je napisao(la):tj.da moj proc crkava na 90 c
ako nisam pogresio
Baraba je napisao(la):Moze li se naci negde taj broj u nekom programu, da ne bih i ja sada menjao pastu.,)
jel ima neka slicna fora za prescotte?alex303 je napisao(la):Baš si detaljno opisao svoj procesor. Tačnu temperaturu umiranja možeš naći u serijskom broju procesora. Ako ti je broj (lupam) AXDC2800DKSHB ono boldovano S ti je temperatura kojoj nebi trebalo da se približavaš jer na njoj procesor umire..
Ne bih bas rekao da umire na 95 stepeni. Video sam par primera da su prekoracili dozvoljene temperature pa nisu crkli. TMax oznacava maksimalnu temperaturu na kojoj procesor moze da pravilno funkcionise naravno, na nominalnom radnom taktu. Ukoliko CPU ima vecu disipaciju, normalno je da mu je TMAX veci, jer u protivnom ne bi mogao da radi kako treba.alex303 je napisao(la):Baš si detaljno opisao svoj procesor. Tačnu temperaturu umiranja možeš naći u serijskom broju procesora. Ako ti je broj (lupam) AXDC2800DKSHB ono boldovano S ti je temperatura kojoj nebi trebalo da se približavaš jer na njoj procesor umire.
R-70C
V-85C
T-90C
S-95C
Q-100C
Znači procesor sa brojem AXDC2800DKSHB umire na 95C.
to su propisane maksimalne radne temperature za navedene procesore.Citiram korisnika: DARK SIDE
sad bash chitam thread i chudim se.I na kraju chovek napisa ono shto i jeste.
Kakvo bre crkavanje na 70,85,90,95?
...
Svi moderni procesori (u zadnje tri-cetiri godine) imaju Therm Trip, Thermal Monitor i slicne termalne zastite, pa je nemoguce da CPU pregori od malo vece temperature.Darth Zool je napisao(la):to su propisane maksimalne radne temperature za navedene procesore.
neće procesor odmah da pregori, ali ako nameravaš da radiš na 100+ stepeni, onda svakako u nekom relativno kraćem vremenskom periodu i hoće.
naravo ovo se odonsi na slučaj gde nema/ne reaguje termalna zaštita.
@drfedjaZadnje spaljivanje CPU-a sam video kod drugara na MSI K7N-420 ploci sa nForce1 chipsetom i Athlonom XP Palomincem, kada mu je "majstor" stavio cooler naopacke. CPU je pregoreo skoro momentalno.
E bash si mi rekao neshto novo.Pa o tome sam i pisao.Masimalne temp.za normalan rad a ne temperature za pregorevanje mikroprocesora.Darth Zool je napisao(la):to su propisane maksimalne radne temperature za navedene procesore.
neće procesor odmah da pregori, ali ako nameravaš da radiš na 100+ stepeni, onda svakako u nekom relativno kraćem vremenskom periodu i hoće.
!???E bash si mi rekao neshto novo.Pa o tome sam i pisao.Masimalne temp.za normalan rad a ne temperature za pregorevanje mikroprocesora.Citiram korisnika: Darth Zool
to su propisane maksimalne radne temperature za navedene procesore.
Kad cpu nebi imao termalnu zashtitu onda bi to bilo zaista njesra.
!????Neznam sve,para nemam puno ali sam dovoljno pametan da nemam AMD![]()
mama i tata su mi kupili spektrum 85-te i ja sam im zahvalan na tome.Kada ne budes uzimao pare od mame i tate,nego radio onda ces i ti moci da kupish Intel![]()
zavrešeno pre petnaestak godinaMozda budesh i mudriji....zavrsices adolescenciju![]()
!?????Just kidding![]()
Ma nije Mare.Terao sam to od 65c do 78c..radio je...nije pucao i sl.Mozda je AMD manje otporanMare je napisao(la):da se ne lazemo ma koji cpu da je u pitanju ako temp prelazi 70 c u letnjem periodu nije dobro i pocece da pravi probleme tipa nestabilnosti isl. sve oko 6x je vec prihvatljivo a ovi novi procesori nemaju razloga da rade ni na toliko...
ps. nedjo i ti ne treba da se bavite pogađanjem
Ps. za mareta:
"devil's island"..beshe nekad pesma od Megadeth-a...lepo vreme..
Terao sam to od 65c do 78c..radio je...nije pucao i sl.Mozda je AMD manje otporan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari