evo da napisem iskustvo sa firsty free danas u rumuniji.
kad sam dosao i upalio karticu u rumuniji ( koristio sam je prvo kod nas ) trebalo je jedno 15 min da se kartica opasulji i da nadje mrezu. primetio sam da u srbiji koriste orange fr kao provajdera dok u rumuniji je kartica dobila holandski KPN i preko njega je islo sve.
nakon sto se kartica konektovala na roming nije htela prvo na 4G vec samo na 2G, ali je jedno 5 min kasnije povezana bila na 4G ali bez neta koji je proradio posle jos nekih 2-3min.
pogledao oglase i dobio taj free net koji je tamo trajao 60 minuta za razliku od 30 koliko je kod nas.
na sve 4 mreze u rumuniji ( orange, telekom, vodafone i digi ) sam uspeo da je povezem ( sve se na telefonu zovu firsty i bilo je nagadjanje koja je sad koja

)
konekcija je bila stabilna sve vreme.
protok je kao sto je i receno bio 0.2/0.2 i reci cu da je to sasvim bilo okej za whatsapp poruke cak i za audio poziv, bez ikakvog seckanja, prekidanja ili gubljena na kvalitetu zvuka.
probao sam i instagram, naravno, bilo je duze vreme ocitavanja story-a i post-ova ali nista jako strasno ako se sedi i ceka na klupi
sve u svemu, jako dobro iskustvo i za ovu vrstu free neta bilo gde je, po meni, ne nadmasiv firsty, za sad