Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ali kako ga aktivira uopste ako nema mrezu?
Inace jedina cool opcija kod Revoluta su bas eSIMs (u nekim paketima skroz free)
Mislim da je do 10e za nedeljne pakete (1 - 3 GB)

Kome ne treba vise bas zgodno a i realno nije nesto skupo.

Mada i nas MTS sada na prepaidu ima OK za Evropu ponude!

Pa za Evropu ima dosta povoljnijih neoperaterskih esim ponuda od 1-3GB nedeljno za 10€, evo sta sam samo našao prilikom brze pretrage:

1000006367.png

Da li je neko probao Firsty esim? firsty.app

Imaju besplatan paket koji funkcioniše u 160+ zemalja, brzina je ograničena na 128kbps (dovoljna za WhatsApp/Viber text poruke), s tim da se na svakih pola sata treba odgledati reklama preko njihove aplikacije kako bi saobraćaj bio na raspolaganju.
Može biti vrlo korisna stvar, upravo sam je isprobao u Srbiji, radi sve ok.
evo i ja sad bas uzeh da probam. radi sve kako je i napisano.
bio je neki upitnik koji ima 3 pitanja i to ti je ta reklama koja ti daje internet.
meni se povezao na A1 na 4G i brzina je bila 0.07/0.3 Mbps. radi preko orange fr, tako stoji u detaljima APN - a.
na mts se povezuje na 3G, i na yettelu ide na 4G

Orange Flex je uveo mogućnost kupovine plana putem Apple pay-a, što je velika stvar za one koji ne vole da čuvaju podatke o kartici na stranim sajtovima. Ide se na Payments - Payment method - Your flex funds - Top up i tu se odabere Pay with Apple Pay

Da li je neko u poslednje vreme imao problem da uplati novac na hrvatsku A1 karticu?

Probao sam 3 platne kartice, iz dve banke, ukucam kod iz SMS, ali nijedna ne prolazi, kaže ne može da verifikuje.

Aj daj broj na koji pokusavas i koju cifru pa cu ja probati dopuniti.

Da li ima neko neku preporuku za dobar e-sim za 10-ak dana u USA?

Aj daj broj na koji pokusavas i koju cifru pa cu ja probati dopuniti.

Evo upravo pokušao ponovo i prošla je prva kartica koju sam probao. Jutros u razmaku većem od sat vremena, nijedna, pa sam pomislio da su bamovali srpske kartice.

Hvala u svakom slučaju :)

Nije mi jutros palo na pamet da probam da ukucam pogrešnu verifikaciju. Da vidim da li će biti ista greška ili će da shvati da je verifikacija pogrešna.

Zašto da izbegava Telemach? Ja sam u dva navrata imao jamo dobro iskustvo sa njima. Kupio fizičku karticu na pumpi, radnica me pitala da li hoću da je koristim u Hr ili EU. Ista je cena, 6.5 evra samo što ova za EU ima 20 ili 30GB, a ova za Hr 50 ili 60 GB (zaboravio tačno).
Ova za EU radila super u Italiji, potrošio 10-ak GB bez problema, hotspot radi dobro
Telemach kartice nemaju roaming van EU to je problem. Možda grešim nisam siguran. Ja uvek kupujem karticu koja ima govorni saobraćaj plus internet.

Moze preporuka za esim za Rumuniju. Treba mi za dva dana. Uglavnom za navigaciju, i komunikacije. I planiram strim. Možda 10GB da potrosim

Skuplja je pita od tepsije to mozes dodatak kod svog moilnog operatera da aktiviras.
Kolega, po kojoj računici je to povoljnije? Osim ako nema roaming u svom internet paketu, cene su sledece:

A1 Srbija: 799 dinara po gigabajtu.

Yettel Srbija: 899 dinara po gigabajtu.

MTS (Telekom Srbija): 699 dinara po gigabajtu.

Kolega, po kojoj računici je to povoljnije? Osim ako nema roaming u svom internet paketu, cene su sledece:

A1 Srbija: 799 dinara po gigabajtu.

Yettel Srbija: 899 dinara po gigabajtu.

MTS (Telekom Srbija): 699 dinara po gigabajtu.
Na tu cifru bice jos neka nula garant, nebih se ja zezo sa njima

evo da napisem iskustvo sa firsty free danas u rumuniji.

kad sam dosao i upalio karticu u rumuniji ( koristio sam je prvo kod nas ) trebalo je jedno 15 min da se kartica opasulji i da nadje mrezu. primetio sam da u srbiji koriste orange fr kao provajdera dok u rumuniji je kartica dobila holandski KPN i preko njega je islo sve.
nakon sto se kartica konektovala na roming nije htela prvo na 4G vec samo na 2G, ali je jedno 5 min kasnije povezana bila na 4G ali bez neta koji je proradio posle jos nekih 2-3min.
pogledao oglase i dobio taj free net koji je tamo trajao 60 minuta za razliku od 30 koliko je kod nas.
na sve 4 mreze u rumuniji ( orange, telekom, vodafone i digi ) sam uspeo da je povezem ( sve se na telefonu zovu firsty i bilo je nagadjanje koja je sad koja :D )
konekcija je bila stabilna sve vreme.
protok je kao sto je i receno bio 0.2/0.2 i reci cu da je to sasvim bilo okej za whatsapp poruke cak i za audio poziv, bez ikakvog seckanja, prekidanja ili gubljena na kvalitetu zvuka.
probao sam i instagram, naravno, bilo je duze vreme ocitavanja story-a i post-ova ali nista jako strasno ako se sedi i ceka na klupi :D

sve u svemu, jako dobro iskustvo i za ovu vrstu free neta bilo gde je, po meni, ne nadmasiv firsty, za sad

I ja sam danas I juče bio u Rumuniji. ESIM4travel radi fenomenalno. Probao ručno na nekoliko mreža i sve radilo na LTE.
Brzine nisam merio, gledao sam TV dok je supruga bila na Instagramu i nije nikom se kalo.
Kupio 5GB a potrošio 3,7GB i to poslednja 4 sata. Najviše na YT. Lagano bih izgurao sa paketom od 3GB da se ne stekam

Za Rumuniju je najbolje kupiti Vodafone karticu jer su sa signalom najbolji.
Ja koristim i orange i vodafone i prakticno su isti jer imaju sporazum o deljenju baznih stanica, tako da orange moze da koristi vodafonove i obrnuto.
Orange se vise isplati za neka kraca ostajanja u rumuniji jer imaju paket od 10GB za 300 din na 15 dana sto je jeftinije od vodafona koji ima za ~700din 120GB na 7 dana ili za ~900 din 77GB na 28 dana

Nazad
Vrh Dno