Kolega2357
Poznat
- Učlanjen(a)
- 09.02.2025
- Poena
- 30
Taj eSIM najverovatnije nema roaming. Kupite običnu SIM karticu Hrvatskog Telekoma.
Postoje ograničenja između njih u EU za potrošnju interneta zbog zloupotreba. Na primer imaš nekoga koje iz Hrvatske a živi u Českoj oni neće dozvoliti da bude unlimited potrošnja svega. Najbolje je kupiti lokalnu fizičku karticu.Ja sam je uzeo fizicki,tako mi vise odgovaralo i radila je u celoj Evropi .Jedino je nesto zakucala na 100gb i poceo dobijati poruke da je potrosen sav saobracaj ali ne znam jel prestala raditi,nisam vise koristio.
Ovo je kao tourist sim kod nas, vazi dok si u HR, korisno za strance koji borave/letuju u HR. Ako si mislio da uzmes HR karticu da bi imao EU roaming, onda neka od preporuka iz prethodnih postova.Kontaktirao sam podrsku, kazu da to vazi samo unutar HR ?
evo, sad iz chat-a sa podrskom, potvrdjeno da se svih 120GB moze koristiti u EU, uz napomenu da se i sim i esim moraju aktivirati na podrucju HrvatskePostoje ograničenja između njih u EU za potrošnju interneta zbog zloupotreba. Na primer imaš nekoga koje iz Hrvatske a živi u Českoj oni neće dozvoliti da bude unlimited potrošnja svega. Najbolje je kupiti lokalnu fizičku karticu.
Ne mora da se aktivira na području Hrvatske ručno se nakači na mrežu roaming partnera i uradi restart telefona.evo, sad iz chat-a sa podrskom, potvrdjeno da se svih 120GB moze koristiti u EU, uz napomenu da se i sim i esim moraju aktivirati na podrucju Hrvatske
Nova kartica mora HRNe mora da se aktivira na području Hrvatske ručno se nakači na mrežu roaming partnera i uradi restart telefona.
Ne mora ja sam karticu Hrvatskog Telekoma aktivirao u Srbiji tako što sam ručno se povezao na mts mrežu. Bio je jedini problem što su mi prodali isteklu karticu u hrvatskoj pošti. Znam iz iskustva probao sam sve i svašta kod mobilne telefonije.Nova kartica mora HR
Nisam, tek sam na 40gb.Jesi potrosio tooiko ili bar blizu?
Zdravo, da li je isti princip za Lyca Italy? Povremeno putujem u Italiju i vidim da imaju ponudu 8 GB EU roming za 6 EUR (30 dana) i neku promociju za naredne dve aktivacije. Piše da kupovinom esima dobijam taj saobraćaj, ali mi ispod nudi i da kupim dopunu ako želim, što mi ne treba, treba mi samo ta promocija. I brine me jer u najčešćim pitanjma kaže da se kupovinom promocije ne produžava važnost kartice, već običnom dopunom. Toliko mi je konfuzno predstavljeno na sajtu, da ću na kraju da uplatim moj sigurica Orange FlexSvaka preporuka za Lyca Mobile mrežu, ima ih u više država u Evropi i meni su do sad radili perfektno 😌
eSIM se moze odmah ubaciti u telefon a postaje aktivna čim se dođe u Španiju, nakon toga se moze koristiti i po Evropi.
Ja sam skoro putovao u Francusku i takođe sam koristio Lyca Mobile France i radila je na planini odlično 7€ je bilo 300GB.
Zdravo, da li je isti princip za Lyca Italy? Povremeno putujem u Italiju i vidim da imaju ponudu 8 GB EU roming za 6 EUR (30 dana) i neku promociju za naredne dve aktivacije. Piše da kupovinom esima dobijam taj saobraćaj, ali mi ispod nudi i da kupim dopunu ako želim, što mi ne treba, treba mi samo ta promocija. I brine me jer u najčešćim pitanjma kaže da se kupovinom promocije ne produžava važnost kartice, već običnom dopunom. Toliko mi je konfuzno predstavljeno na sajtu, da ću na kraju da uplatim moj sigurica Orange Flex![]()
Generalno, na Kipru ti ne treba.Svasta
U grckom sam delu i po svemu deluje da neta nema. Skroz konfuzno sa tim postpaid ima prepaid nema i moze roming pozivi poruke ne moze net, ali deluje tako.
Nemam esim, sve kao iscimacu se za onu esim karticu i nikako. Ovo bi moglo da me potera, da opet negde ovako ne zabodem
Bolje je kupiti A1 Hrvatska ili Hrvatski Telekom ako možeš obe za putovanje po Evropi. A1 Hrvatska nema roaming dodatke van EU dok Hrvatski Telekom ima roaming dodatke van EU. U Švajcarskoj ne mogu da se koriste SIM kartice koje imaju EU roaming jer je Švajcarska nije potpisnica sporazuma o ukidanju naknada za roaming.Koristio sam https://www.esim4travel.com/romania-esim?p=esimdb za Rumuniju za 1 dan, odabrani paket je bio 1GB na 7 dana za nešto ispod evra.
Radilo je sve kako treba, speedtest nekih 60Mbps download, potrošio jedva nekih 300+MB.
Esim sam koristio u kombinaciji sa 5ber karticom, telefon mi nema native esim (redmi note 11). Uključio je još u Srbiji, aktivirala se kad se zakačila na DIGI mrežu u Rumuniji. Koliko sam video na speedtestu, isto ide preko Poljske kao i neki drugi esim provajderi.
Zato što ne moraš da ih registruješ kao u nekim državama EU.^
U kom smislu bolje kupiti hrvatske? Pričamo o esim? Zašto bi mi to bilo bolje od esim-a koji sam naveo i koji me koštao ispod evra? Može malo bolje objašnjenje?
Kolega, pričam o esim, u romingu, nema nikakve registracije. Ti očigledno pričaš o fizičkim sim karticama.Zato što ne moraš da ih registruješ kao u nekim državama EU.
Uzmi HT ili A1 pouzdani su. Telemach izbegavaj u sirokom luku.Molim vas pisem iz CG,otisao bi do dubrovnika a tu i imam let za Italiju ,treba mi neki pouzdan Hr provajder da uzmem neki internet paket za roming po Italiji za sedmicu dana ,da ne razmisljam. Telefon mi ne podrzava esim. Sta mi predlazete ?
Konkretno mi treba iskljucivo pouzdan internet po Italiji .
Da jesam pričao o fizičkim SIM karticama. Neke države traže da registruješ eSIM. E sada moje iskustvo sa eSIM je srednje dešava se da ispadne sa mreže i moraš telefon da restartuješ.Kolega, pričam o esim, u romingu, nema nikakve registracije. Ti očigledno pričaš o fizičkim sim karticama.
Zašto da izbegava Telemach? Ja sam u dva navrata imao jamo dobro iskustvo sa njima. Kupio fizičku karticu na pumpi, radnica me pitala da li hoću da je koristim u Hr ili EU. Ista je cena, 6.5 evra samo što ova za EU ima 20 ili 30GB, a ova za Hr 50 ili 60 GB (zaboravio tačno).Uzmi HT ili A1 pouzdani su. Telemach izbegavaj u sirokom luku.
Da jesam pričao o fizičkim SIM karticama. Neke države traže da registruješ eSIM. E sada moje iskustvo sa eSIM je srednje dešava se da ispadne sa mreže i moraš telefon da restartuješ.
jesam dobra foraDa li je neko probao Firsty esim? firsty.app
Imaju besplatan paket koji funkcioniše u 160+ zemalja, brzina je ograničena na 128kbps (dovoljna za WhatsApp/Viber text poruke), s tim da se na svakih pola sata treba odgledati reklama preko njihove aplikacije kako bi saobraćaj bio na raspolaganju.
Može biti vrlo korisna stvar, upravo sam je isprobao u Srbiji, radi sve ok.
Dobiješ notifikaciju od strane Firsty aplikacije da je prošlo 30 minuta.Baš me zanima, kako te reklame na pola sata? Mora da se setiš sam ili...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari