Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Sve to lepo zvuci, ali mora da se vodi racuna za roming koji daju nasi operateri jer u napomeni stoji za koju mrezu vazi. Zbog toga mora da se dobro informise pre puta i da se odabere rucni izbor mreze da se ne zakaci na neku drugu mrezu pa da bude ogroman racun.

Koliko ce ovo ljudi da uradi, veoma mali broj ljudi.
To važi samo za A1 a ne za ostale "naše operatere". Za mts i yettel ne moraš da brineš o tome niti da podešavaš ručni izbor mreže
U pravu si za nižu cenu. Evo i slike za standardnu ponudu. Medju tih 49 zemalja mora da je i ona gde idem.
Moram da se ogradim, ja nisam na strani operatera i briga me za njih. I sam sam se ovde informisao za druge kartice vezane za inostranstvu. Lično, gde odem na odmor kupim njihovu karticu sa neograničeni internetom.
Poenta mog komentara je, da su i ovde stvari vezane za paket bolje i povoljnije nego kad su davali 8GB za 30 evra.Pogledajte prilog 474675
S tim što kvota za roming u tih 46 zemalja važi za svih 24 meseca ugovorne obaveze. Tako da imaš pravo da potrošiš 30 GB za 24 meseca. Ne obnavlja se mesečno. Bitno je to napomenuti.
U redu je za nekoga ko putuje jednom godišnje pa rasporedi tu kvotu na dva putovanja ali za nekoga ko putuje češće praktično neupotrebljivo

Poslednja izmena:
Planiram da odem u Mađarsku na jedan dan, koji eSIM preporučujete? Meni bi 3GB bilo skroz okej, ali ako ima neka jeftina varijanta sa neograničenim, to bi mi bilo super da se igram speedtesta malo 😁

Pronaao sam, hvala! E sad par pitanja :) Šta se dešava posle 10 dana? Da li kasnije može ponovo da se dopuni i koristi ili se "broj" gasi? Da li na više uređaja mogu da koristim ovaj neograničeni net i koliki je FUP u EU? Da li možda znaš da li eSIM može da se poruči ii plati iz Srb? Pokušao sam sa njihovom podrškom da proverim ali slabo ide.

Pronaao sam, hvala! E sad par pitanja :) Šta se dešava posle 10 dana? Da li kasnije može ponovo da se dopuni i koristi ili se "broj" gasi? Da li na više uređaja mogu da koristim ovaj neograničeni net i koliki je FUP u EU? Da li možda znaš da li eSIM može da se poruči ii plati iz Srb? Pokušao sam sa njihovom podrškom da proverim ali slabo ide.
Moze kasnije da se produzi. Cini mi se jos 7 dana. Esim moze da se poruci. Meni je stigao u C.Goru, i cak ga upalio , stizu poruke tipa , " ne moze se aktivirati broj " ili slicno. Ali cim smo presli granicu sve je radilo kako treba. Što se FUP- a tiče, mislim, ali ne tvrdim 100% da njega nema na ove turističke Data kartice. T.j nemas interneta u EU.

N mogu ti to odgovoriti,ja koristim onaj 120gb 90 dana. . Neko rece da fup 100gb inostranstvo . Nisam jos toliko sprzio ,ne mogu garantovati.

Planiram da odem u Mađarsku na jedan dan, koji eSIM preporučujete? Meni bi 3GB bilo skroz okej, ali ako ima neka jeftina varijanta sa neograničenim, to bi mi bilo super da se igram speedtesta malo 😁

Yettel HU
Kartica košta nešto smešno, mora registracija u poslovnici, ali se sve završava za 5 minuta.
Koristim je već godinu dana bez ikakvih problema kada sam u HU po nekoliko dana.
Imaš dnevne data dodatke sa neograničenim internetom ili petodnevni koji ima isto neograničeno.
Dnevni trenutno 1.000HUF što je nekih 2.5€ ili petodnevni 7.2€

Dnevni 5GB za ostatak EU, petodnevni 15GB EU.

IMG_5697.png
IMG_5696.png

Radi hotspot pun gas, nisam primetio da ima FUP. Koristim eSIM, dopunim kada mi treba iz aplikacije, eSIM je prenosiv sa telefona na telefon.

Ja ću i dalje da ostanem na Orange flex. Od NG su povećali FUP pa izađe 15GB 12€ imaju eSIM, primaju naše kartice, sve elegantno.

Imam i to kao eSIM,na drugom telefonu ali su brzine uvek bile slabe,u bilo kijoj zemlji. Radi mi posao ali nista posebno da bi imao 2 kartice aktivne.

Pa ni jedan ne radi van Eu, to su kartice zemalja Eu i samo u njima vaze.

Da li je onda TomatoHrvastki najbolja opcija za EU? Koristio sam inostrane kartice i ništa ne razumem meni na dopunu. Trebalo bi mi nošto na Engleskom, Srpskom, Hrvatstvom....
Manji sam potrišač u EU, da li bi Tomato bio dobar izbor?

Hvala! :cool:

Ja sam inicijalno koristio BonBon i iako je aplikacija top i dopuna je jedan klik uz Apple Pay, smarali su sa FUP.

Sa Tomatom nikad nisam imao takav problem, a dosta sam ga arčio.

Ima li Tomato ili Bonbon esim?

Trebao bi mi neki HR operater na dopunu sa mu kartica dugi važi nakon dopune. Pa kada uđem u HR dopuniću 😀

Sad vidim da imaju na KP neke Tomato kartice preprodaju, mozda to nije losa opcija?

Ako ti ne smeta koliko deru,uzimaj.

Šta se može kupiti u Srbiji (EU) i koja kartica je najjeftinija? Moj trenutni telefon ne podržava e-sim. (Potrebno za malu potrošnju, možda Hrvatska kartica koja se pokazala dobro i lako može da se napuni iz Srbije.)

Šta se može kupiti u Srbiji (EU) i koja kartica je najjeftinija? Moj trenutni telefon ne podržava e-sim. (Potrebno za malu potrošnju, možda Hrvatska kartica koja se pokazala dobro i lako može da se napuni iz Srbije.)
A1 Hrvatska, može se novi broj kupiti preko KupujemProdajem, i može se aktivacija izvršiti iz Srbije.

Može li neka preporuka za ESim za Španiju ...koristio sam u mađarskoj Roamify i uopšte nisam bio zadovoljan, konstantno je gubio konekciju ....

Meni baš treba za Španiju. Ali samo malo za telefoniranje i malo korišćenja neta i to je to. Hvala

Može li neka preporuka za ESim za Španiju

Svaka preporuka za Lyca Mobile mrežu, ima ih u više država u Evropi i meni su do sad radili perfektno 😌

eSIM se moze odmah ubaciti u telefon a postaje aktivna čim se dođe u Španiju, nakon toga se moze koristiti i po Evropi.

Ja sam skoro putovao u Francusku i takođe sam koristio Lyca Mobile France i radila je na planini odlično 7€ je bilo 300GB.

Nazad
Vrh Dno