Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Koliko treba HR Telekomu da dostavi e-sim? Sinoć sam kupio, dobio potvrdu na mejl, ali od qr kodova još ni traga ni glasa.

IMG_4893.png

Yettel Hungary

Često sam u Mađarskoj i koristim njihov Yettel za internet, imaju odlične internet pakete, 1 ili 5 dana neograničen internet za neke male pare.

Ovo mi je izaslo kao ponuda pre nekoliko dana.
Promo period 15€, posle 20€ i traje mesec dana.

Mislim da je za EU ovo odlična, ako ne i najbolja ponuda. 15/20€ za 50GB u svim EU zemljama i traje mesec dana.

Imam samo mejl sa brojem porudžbine i pdf račun. Proverio sam, nema nigde qr kodova. Moraću da ih kontaktiram.

Prilozi

• D9A2CFFC-CE77-4841-8A68-E2F4BC3C752D.jpeg
    D9A2CFFC-CE77-4841-8A68-E2F4BC3C752D.jpeg
    73.1 KB · Pregleda: 37
Da, imam tri mejla. Jedan je ovaj što sam okačio, drugi potvrtda transakcije i treći pdf račun. Gledao i spam. Nema.

Pisao sam podršci preko njihove aplikacije i poslali su mi mejl sa qr kodovima. Jedino što im je trebalo sto godina da odgovore.

Kupio HR Telekom eSIM, stigao kod i aktivirao sam broj (još uvek u Srbiji)... Zna li neko sta znači ova ikonica,
1000046044.jpg
Jedini način da normalno izgleda je kad ugasim srpsku karticu tako da je HR jedina aktivna!?

To je sigurno vowifi, pandan volte samo što radi preko wifi mreže. Za probu isključi wifi i videćeš da će nestati.

Uglavnom, ne smeta to ništa, čak radi neverovatno dobro, šteta što nema kod nas.
Ono što nije dobro je što se na pripejd karticama svakako naplaćuju pozivi/poruke kao da si u roamingu, dok na postpejd varijantama ne (ili je bar tako bilo).

Preporuka za ovaj eSIM, koristio sam ga u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Holandiji i Mađarskoj bez problema. Čak se i povezivao na 5G bez problema (na nekim mrežama je mogao samo 4G, ali u svakoj državi je postojao operator sa kim postoji ugovor za 5G). Iskoristio sam oko 70GB interneta i nije bilo ograničenja brzine itd.

Preporuka za ovaj eSIM, koristio sam ga u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Holandiji i Mađarskoj bez problema. Čak se i povezivao na 5G bez problema (na nekim mrežama je mogao samo 4G, ali u svakoj državi je postojao operator sa kim postoji ugovor za 5G). Iskoristio sam oko 70GB interneta i nije bilo ograničenja brzine itd.
Koliko si se zadrzao u EU? Meni treba bukvalno non stop jer ne izlazim iz EU. Dobra je ponuda, ali nemaju neki marketing ni recenzije osim trustpilot..

Koliko si se zadrzao u EU? Meni treba bukvalno non stop jer ne izlazim iz EU. Dobra je ponuda, ali nemaju neki marketing ni recenzije osim trustpilot..
Oko 16 dana. Koliko sam shvatio, oni preprodaju O2 Business paket sa 300GB interneta koji nema FUP. Kartica sama po sebi je izdata od O2 i radi super… U slučaju da ti istekne ranije, možeš od njih da tražiš besplatnu zamenu, ali meni se to nije desilo. Samo pazi da aktiviraš negde u EU pošto upozoravaju da ne sme da se aktivira van roming zone/UK.

Moze li mala pomoc. Skinuo sam app, i nudi mi pretplatu, 35zl (oko 9 eur) mesecno, za pozive/poruke neograniceno u pl i ru, a data 75gb pl i 8gb eu.
Ne vidim opciju samo esim pa da uplacujem dodatke.
Jos jedna stvar, da li stigne qr kod za esim, posto imam 5ber, moram imati qr da bih ubacio esim profil na karticu?

Izabereš paket, mislim da će ti nuditi i da izabereš broj, odavno sam to radio. U sledećem koraku te pita da li hoćeš klasičan ili esim. Mislim da ti ne šalje QR nego samo da treba da aktiviraš.

Ima da se izabere esim, meni je automatski aktivirao tel. Tarifu mozes i najjacu da uzmes od 18gb za roming samo unesi promo kod FLEX, skinuce ti 1zlot za prvi mesec. Posle iz app izbrisi karticu da ti ne bi skinulo slucajno sl mesec punu tarifu.

Ukapirao sve sad :). Super je ponuda, iscitao sam i ostatak, ako se to potrosi ima dodatak 10gb za 50zl (11.6 eur).
Ja imam fizicku esim karticu (5ber), i kroz njihovu aplikaciju upisujem esim na nju, preko qr koda, tako da mi ne igra varijanta kroz aplikaciju.
Probacu holafly, ima za 18e unlimited za Evropu 5 dana, taman da tesitram kako radi za kad mi bude trebalo vise. Pricao sa podrskom, kazu mozda bude fup na dnevnom nivou, ne znaju limit, ali ne prekida net nego smanjuje brzinu.
Ne treba mi u sustini previse neta, ali ne volim ogranicenja i da gledam stalno kolilo je ostalo. Ovako uracunam tih 15-20 eur u put i koristim sve kao i ovde...

Cisto info za sve, esim.net ima tarifu o2 megasim 300gb za evropu uk i svajcarsku, koja je zaista takva, nema fup, 30 dana - 29$.
Imaju i neku europe unlimited, 30 dana 25$, pisao supportu, 10gb je fup i onda smanjena brzina, ne kazu koliko...

eSIM za Nemacku za 3 dana? Nasao sam ovo, racunam da je regularan link?
Ako ima neko proveren savet, nije neophodan flat, 10, 20GB dovoljno.

(Orange flex ne bih)

eSIM za Nemacku za 3 dana? Nasao sam ovo, racunam da je regularan link?
Ako ima neko proveren savet, nije neophodan flat, 10, 20GB dovoljno.

(Orange flex ne bih)
Moja preporuka za roamify definitivno. Flat internet kosta 10$ za 3 dana.

Hvala za Roamify. Radio u Nemačkoj bez greške.
Za kraća putovanja nema bolje od ovoga. Flat je ok, fixed od par giga, "džabe".

^ Radio ok na Pelionu gde je bilo signala mobilnih operatera (da, ima plaža gde nema signala, radi samo wifi kafića koji idu preko Starlinka).
Uradio ovaj speedtest tada, ali se ne sećam koliko je bio jak mobilni signal.
P.S. Mtel nije hteo da se kači na Cosmote, a a1 u romingu nije hteo da se kači na Nova mrežu (ako se dobro sećam). Uglavnom se kačili na Vodafon.
P.P.S ovako je radio Starlink

Nazad
Vrh Dno