Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

U kom tenutku se za esim.me bira uređaj na kome će se kartica koristiti? Ova najjeftinija je koliko vidim vezana za konkretan uređaj.
Gledam da li da naruči za 1 uređaj ili za 1 brend.

@PJ
Nije vezana za konkretan uređaj (samo tako piše na sajtu, tako se proverava da li je tvoj model mob podržan).
Univerzalne su, tako kažu ovi što su ih uzeli.

Poslednja izmena:
Onda nema mnogo smisla kupiti one skuplje modele. Osim zbog broja profila.

Jedino zbog profila, ja ću uzeti najjeftiniju varijantu.
Obrišeš profil i ubaciš novi.

Ko je u Hrvatskoj ima dobru ponudu za uzeti "For Tourists od Telemach a NET2GO",
unlimited internet 10 dana za 80 kuna...

unnamed.jpg

Pošto mi esim adapter nije tako brzo dostupan:
šta preporučujete za USA, 15 dana? Nešto od lokalnih kartica? Hvala

Trebalo bi krajem Jula (od 19) da sa sestrinom porodicom idem u Grcku. E sada u Pargi u koju stizem jedino ima Wodafone. Evo njihove ponude za Prepaid SIM pakete. https://www.vodafone.gr/prepay-sim-card-greece/
Nemam mogucnost drugog operatera. Pitanje je jedino kakva je pokrivenost signalom Wodafone u tom delu Jonske obale. Da li je neko imao iskustva sa Wodafone na u to delu Grcke

@Zuba1970 , sigurno nema Cosmote ili Germanos poslovnicu u Pargi, ali sigurno ima u nekom marketu, trafici ili prodavnicama sa svim za more (kreme i oprema za plažu i plivanje).
Lokalci znaju i obično su izvan glavnih šetališta. Obavezno pasoš ili voz. dozvola (da ima slika).

@mikka
@svetislav
Hvala vam na ovim informacijama. Pokusacu da nadjem za Cosmote ali koliko se secam kada sam prosle godine trazio da je Cosmote imao neki hipermarket prema Prevezi. Nisam siguran. Gledam ovu mapu pokrivenosti i bicemo bas na Vrahos plazi ali i na okolnim. Ammoudia na kojoj smo bili prosle godine je nije pokrivena.

Tu gde idem nema nigde blizu prodaja Cosmote. Ne idem kolima vec autobusom. Ali pitaću kada stignem.

Airalo esim koristi Wind i Cosmote u Grckoj, cisto da znas ako imas mogucnosti.

Nemam mogucnost imam iPhone SE (2016). Ima Germanos radnja u mestu Kanalaki.

Jel stizala nekom ovakva poruka na Bonbonu?

Vas se mobilni broj u zadnja 4 mjeseca (123 dana) uglavnom koristi u EU/EEA roamingu. U skladu s EU roaming regulacijom, ako ga i u slijedecih 15 dana nastavite koristiti na isti nacin, pocet cemo Vam naplacivati dodatnu naknadu za internet promet u iznosu od 18,85 kn/GB ili 2,50 EUR/GB. Vise informacija na http://roaming.bonbon.hr. Vas Hrvatski Telekom

To je to, ukoliko ne budes koristio u naredna 4 meseca karticu u Hrvatskoj nema načina da izbegneš naplatu.

Da i meni isto skidali kune i to sa Dnevnom internet paketu 300 MB za 3 kn dnevno. Steta za karticu jer na pumpi nemaju internet kartice

ja ove nedelje idem u pefkohori, ali me mrzi da se zanosim tamo po marketima, airalo i paket od 10gb za 18$ ce mi zavrsiti stvar-bar se nadam… dobra stvar je ova esim

Jel stizala nekom ovakva poruka na Bonbonu?

Vas se mobilni broj u zadnja 4 mjeseca (123 dana) uglavnom koristi u EU/EEA roamingu. U skladu s EU roaming regulacijom, ako ga i u slijedecih 15 dana nastavite koristiti na isti nacin, pocet cemo Vam naplacivati dodatnu naknadu za internet promet u iznosu od 18,85 kn/GB ili 2,50 EUR/GB. Vise informacija na http://roaming.bonbon.hr. Vas Hrvatski Telekom
Ja sam je, posle ove poruke, koristio isključivo u HR, ali sam, svejedno, dobio poruku da mi je aktiviran FUP.
Kupio sam drugu karticu, i koristim je.

Samo da napišem za grčku, bio sam u Cosmote poslovnici, tražio onu What's up promociju, kaže nemaju to, imaju baš Cosmote, isto mesec dana neograničen net, 12e. Traje procedura nekih 7-8 minuta, oni sve uradili, aktivirali, ubacio karticu i radi sve. Jedino nisam uspeo 5g da aktiviram, ali nije mi ni toliko bitno iskreno. Voleo bih da sam uspeo da vidim kako radi, ali i 4g+ brzine su više nego dobre.
Da se ispravim, očigledno radnici ne znaju svoj posao tamo. Danas mi stigne poruka da mi sutra ističe besplatni internet, jedva sam se snašao da produžim pošto nisam ni znao koji mi je broj ni bilo šta. Uglavnom, tih 12e je bilo dve nedelje, uplatio ponovo 12e i automatski mi se produžilo za još dve nedelje. Cosmote aplikacija nije ni za šta, sve je na grčkom, jedva sam uspeo da registrujem broj da proverim jesam li uspešno produžio net.

Gledajte da nađete what's up bolje, premda nije ni ovo skupo.

Ja koristim Vodafone GR i zadovoljan sam sa aplikacijom.
Takodje ima opciju za mesec dana neograničenog interneta za 9.90eur i mnoštvo drugih opcija. Ta opcija je samo tokom leta važeća i ako se aktivira dva puta, treća aktivacija je free.

Svi paketi za internet (osim poklonjenog saobraćaja ) se mogu koristiti i u EU uz FUP koji je jasno naznačen.

Doduše, ja imam grčki poreski broj pa ne znam da li je takva kartica dostupna za sve.

Problem je što se kredit dopunjava svaka 2 meseca da bi ostao važeći pa je to dosta teško potrošiti ako se ne ide često u EU. Minimum dopuna je 12 eur i umanjuje se za 10% za online dopune (preko app, paypall ili kartica)

Uz svaku dopunu se dobije dosta besplatnih opcija (važe samo u Grčkoj)

Na slikama je trenutna ponuda za Data saobraćaj i ono što mi je trenutno poklonjeno. Bilo je više tih GB ali je potrošeno, a u poslednjih 10 dana sam imao dve uplate kredita.

Prilozi

• Screenshot_2022-06-30-17-31-12-97_2e83dfe13a5867033cf77b276138972a.jpg
    Screenshot_2022-06-30-17-31-12-97_2e83dfe13a5867033cf77b276138972a.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_2022-06-30-17-31-01-58_2e83dfe13a5867033cf77b276138972a.jpg
    Screenshot_2022-06-30-17-31-01-58_2e83dfe13a5867033cf77b276138972a.jpg
    70.9 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_2022-06-30-17-30-29-69_2e83dfe13a5867033cf77b276138972a.jpg
    Screenshot_2022-06-30-17-30-29-69_2e83dfe13a5867033cf77b276138972a.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Ovo gore važi i za taza kartice, ako slučajno na njih naletite. Rade preko Vodafon mreže i aplikacija je praktično ista.Screenshot_2022-06-30-21-30-07-45_f64f6a1d63a0e10494ae056c530cc833.jpg

Kakva su vam iskustva za Grcku?
Planiram da idem u Nea Plagia, blizu Soluna.
Korisnik sam A1 i čuvam poklon od 1GB za roming koji traje nedelju dana i aktiviraću ga kad krenem.
Meni treba više GB nego minuta.
Da li u Evropi ima operater koji nudi dosta GB koje za 15ak evra koje bih mogao da trošim?
Imam P40Pro i odgovaralo bi mi da kupim on line ako mi stiže QR kod za aktivaciju.

Offtopic pitanje, znam da ima ljudi koji znaju:
Za rentiranje auta u USA, da li treba međunarodna vozačka, ili je dovoljna naša? Hvala!

Kakva su vam iskustva za Grcku?
Planiram da idem u Nea Plagia, blizu Soluna.
Korisnik sam A1 i čuvam poklon od 1GB za roming koji traje nedelju dana i aktiviraću ga kad krenem.
Meni treba više GB nego minuta.
Da li u Evropi ima operater koji nudi dosta GB koje za 15ak evra koje bih mogao da trošim?
Imam P40Pro i odgovaralo bi mi da kupim on line ako mi stiže QR kod za aktivaciju.
Sto ne bi kupio karticu u Solunu, Cosmote whats up oko 18€ flet mesec dana ili 12€ za neku novu opciju 14 dana flet, prolistaj desetak postova unazad pa ces videti.

Odgovara mi bilo koja eSIM iz unije samo da ima ne ograničen net, da se opustim. 😁

Nazad
Vrh Dno