Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Jedno pitanje ako neko zna:
za 10kuna se moze aktivirati 1000 bonbon minuta i SMS-a unutar bonbon-a, kako pise na sajtu, a verujem da se misli na pozive i poruke izmedju dva bonbon broja. Vazi li to i kad su brojevi u romingu?
Pozivi unutar mreže ne znače ništa u roamingu. U roamingu se poziv unutar iste mreže tretira kao poziv izvan mreže. Dakle ako imaš taj dodatak i iz DE zoveš drugi bonbon broj, tarifiraće se kao poziv unutar HR, ali izvan mreže.

Ovo je generalno, i važi za sve države/mreže, ne samo za bonbon.

A jel može nekako da se vidi gde sve radi bonbon? Tipa meni treba za Italiju..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Šta imaš da gledaš, u EU je ukinut roming, Italija je EU. Neki provajderi se i dalje nećkaju pa ne daju roming uopšte, i van i u okviru paketa. Bonbon, za sada, nije jedan od takvih.
Pak
Ogradio se time da zadržava pravo da proverava korišćenje kartice u romingu, tj da li se kartica uopšte koristi u hrvatskoj ili samo (ili većinom) u romingu i da ugasi korišćenje iz paketa ako ustanovi takvu "zloupotrebu". Za sada nisam čuo da su to nekom uradili.
Da se i dalje ne pitaš, provereno radi u Italiji, koristio sam.

Poslednja izmena:
Jedno upozorenje kod aktiviranja paketa, ako se aktivira paket (probao sam za dnevni, pretpostavljam da je isto i za nedeljni ali mozda nije za mesecne pakete) a prethodni paket nije potrosen , nema sabiranja kolicine podataka. Npr aktivan je dnevni paket od 300Mb, ako ga aktivirate ponovno u toku dana imacete opet samo 300Mb, prethodno nepotroseni megabajti se zaboravljaju. Mozda je ovo poznato, ali meni eto, nije bilo.

Sin kupio u HR, aktivirali, registrovali, stavili aplikaciju i sad on koristi tamo, a ja za put u EU, samo da stavim ili u telefon ili u mi fi sa AP hvala svima na korisnim savetima ovde

Jedno upozorenje kod aktiviranja paketa, ako se aktivira paket (probao sam za dnevni, pretpostavljam da je isto i za nedeljni ali mozda nije za mesecne pakete) a prethodni paket nije potrosen , nema sabiranja kolicine podataka. Npr aktivan je dnevni paket od 300Mb, ako ga aktivirate ponovno u toku dana imacete opet samo 300Mb, prethodno nepotroseni megabajti se zaboravljaju. Mozda je ovo poznato, ali meni eto, nije bilo.
Jeste poznato, i web i mobilna aplikacija te upozore na ovo pred samu aktivaciju
020cbc7edbfc8aae142a4c67b729ad62.jpg

Neki savet za registraciju za nas u SRB?

Neki savet za registraciju za nas u SRB?
Cimni ih na FB, ako im posaljes sken pasosa, prolazi.
Ali bez toga vise ne pustaju. Nije greska na sajtu, Leon je potvrdio, nego sada traze pasos :(
Dopunio preko web portala, nije me upozorilo. Aplikaciju nemam instaliranu.
Pred dopunu ne upozoravaju, pred aktivaciju, upozoravaju na webu, bas ovo sto je omtw postavio.
Sem ako nije greska bila kod tebe. Ja cesto aktiviram i deaktiviram, posto su dnevni, pa sam primetio, uvek je upozoravao, pre nego sto biram dnevni/mesecni, iako vazi samo za dnevni da se ne sabira :)

Poslednja izmena:
PAP ili nesto drugo mislim da je ovde pisalo PAP al sad ne mogu da nadjem

Authentication type za APN? Da, PAP.

Zdravo svima. Hvala na korisnim informacijama. Od sutra sam na putu. Nisam uspeo da registrujem bonbon broj putem online forme, sto je vec i konstatovano da nece moci, nece proci. Super je kad predvide nesto sto ne radi i jos ti ne napisu/obaveste te da dopunis dokumentaciju, ako je sva frka u vezi s licnom ispravom, nego se ne dogodi nista.

Buduci da plastican okvir s PUK-om ne mogu da lociram po stanu, odustao sam i od pokusaja da to ucinim mejlom. Uplatio sam 44 kune (posto kartica dolazi s 20 kuna - obican SIM) za veliki net paket i dobio ukupno 60 kuna na stanju. Porez je uracunat u cenu, ali sam obavesten da su 4 kune isparile zbog "Naknade za pristup mobilnoj mrezi". Voleo bih da mi neko kaze o cemu je tacno rec, ako zna, mada mi je sad u neku ruku svejedno.

Info za kojih bih zamolio, jer sad bas nemam vremena za ceprkanje, jeste - da li mogu da se nadam da net na aktiviranom broju i sa uplacenim paketom proraditi u Grckoj "as it is" ili da se pripremim za borbu s podrskom? Sto se tice telefona, shvatio sam za PAP Authentication type. Pretpostavljam da po ulasku u Grcku treba da ukljucim i data roaming? Kao APN mi je naveden i aktivan internet.ht.hr. Da li je to sve? Ranijih godina sam koristio uglavnom nesto od lokalnih paketa u ponudi, ali sad odlazimo u bespuce, pa je i strategija drugacija. Ukoliko upadnem u prepisku s podrskom iz kog god razloga, da li ce traziti PUK i slicno? Hvala u svakom slucaju.

PUK ti je dostupan na profilu na Bonbon sajtu, kad kliknes na "Detalji" ispod broja.
Trazice ga za bitnije stvari samo.

Pise zasto je isparilo 6kn - zbog naknade za bogacenje politicara ;)

^
^ ako ti je podešen APN kako treba, a rekao bih da jeste, radiće u Grčkoj kako treba bez ikakvog cimanja sa CC-om. Ako ti baš treba PUK imaš u web aplikaciji, ispod samog broja piše
ce8829a8e7e5cbc74dac6c0baa3a5dde.jpg

^ti kao da si birao broj :)

Pa birao sam[emoji16]
Ali paradoks je što je to internet snimka, pa nema vajde što je broj "dobar"

Poslednja izmena:
Да ли за тек активирану Бонбон интернет картицу којој сам угасио роминг податке у менију *136# , морам да активирам роминг податке, да бих је користио на MiFi у Грчкој?
Разумем да је укинут роминг, али да ли је неопходно да бих могао да користим нпр Cosmote мрежу у Грчкој, која није матична Бонбон-у?
Шаљем mifi рутер родитељима да носе у Грчку, па морам да знам много корака подешавања унапред, а први пут се сусрећем са овом картицом.

Prednosti registracije

Hvala ti na svim podacima. Broj je sada registriran. U roku od 48 sati ćeš primiti poruku s kojom ostvaruješ 50% popusta na jedan veliki paket ili jako veliki paket interneta, ako je ovo prva registracija broja. Popust vrijedi 30 dana.

Hvala svima. Nadam se najboljem u svakom slucaju :). Nisam ni skidao njihovu aplikaciju - skinucu. Sve sam radio preko sajta. Tamo ne uocavam PUK u nalogu. Nemam skener, pa sam slikao pasos. Ne znam ima li sanse da prodje sa tim attachement-om famozna registracija (za koju je potreban i PUK), pa zato nisam ni pokusavao na drugi nacin. Nije ni bitno, popust jeste dodatna povoljnost, ali ni ovako nije skupo tj. povoljnije je od bilo cega drugog i to znatno. Hvala jos jednom.

P.S. Kod mene nema detalji broja na sajtu, jer je samo prikacen uz korisnicki nalog, nije i registrovan, pa zato (za registraciju i traze PUK :)).

Poslednja izmena:
ima puk na web sajtu i pre registricije broja, ni ja ne znam gde mi je plastika od kartice, video sam puk na sajtu pa sam im poslao pri registraciji.

Sent from Galaxy S8

Dovoljmo je da dodas broj u nalog i mozes videti PUK1

Trenutno sam u Pragu. Sinoć aktivirao mesečni internet paket od 6GB. Na aerodromu pri sletanju radio internet a onda odjednom ništa.

Povezan sam na mrežu, vidim H+ ili 4G ikonu ali mi stalno stoji ovo android system, sign in to network što me uvek baca na roaming bonbon stranu sa greškom
http://roaming.bonbon.hr/greska

Može neki hint? Galaxy s8+, prošlog meseca sve radilo odlično. Ne pomaže menjanje operatera, sa svim isto.
17a5ee2545c4e2917caad395c0785e2c.jpg
8e8b59c15f66f93cfe016d934b49872f.jpg

pisi podrsci na sajtu ili ih zovi ako je vec besplatno pa probajte pronaci kvar, to ti je brze resenje.

Sent from Galaxy S8

Pred dopunu ne upozoravaju, pred aktivaciju, upozoravaju na webu, bas ovo sto je omtw postavio.
Sem ako nije greska bila kod tebe. Ja cesto aktiviram i deaktiviram, posto su dnevni, pa sam primetio, uvek je upozoravao, pre nego sto biram dnevni/mesecni, iako vazi samo za dnevni da se ne sabira :)

Mozda je ipak nesto do mene tj mog naloga, evo danas dopunio 11 kuna na internet sim, a nije mi produzilo rok trajanja kartice na 90 dana vec mi ostalo kao sto je i bilo, nekih mesec dana ? Nemam facebook, kako je najbolje da ih kontaktiram?

A to hoće neki put da kasni. Sačekaj do ujutru pa ako se ne produži rok trajanja kartice onda ih kontaktiraj.

Za Prag, probaj *136#, pa udji u meni da DOZVOLIS data u romingu. Na kartici ti je disabled iz nekog razloga.
I BTW, fuj je net u Pragu, cim nisam napolju, slabo, u podzemnoj nijedna mreza.

Sa ovim 136, ako pise ZABRANI (stavka 4) znaci da je trenutno dozvoljeno?
Aktivirao broj, u Srbiji sam, pa gledam ...
Drugo, necu propasti za registraciju, ne dam pasos ipak - kazete da mora, no da pitam, mozes da registrujes jedan broj samo za taj popust?. Mozes dodati u profil i vise ...
AKo je tako, drugi nalog, pa da vidimo, mozda se i promeni ovo za pasos, no ne verujem.

nije pomoglo. Podrška nema pojma. Ne znam šta se dešava, pre nekoliko nedelja radilo odlično.

Koji APN koristiš?

Nazad
Vrh Dno