Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Evo kupio danas na pumpi telemah karticu za 6.5 evra. Ima 8 giga u toj ceni i dobio još bonus od 22 giga, znači ukupno 30. Radi najnormalnije u Slo i It.
Imam i 800 min i 800 sms za pozive u eu
Evo da potvrdim da i bonus od 22 giga može da se koristi u romingu u Italiji. Potrošio 10 giga, ostalo još 20. Kartica mi važi tri meseca od aktivacije, znači do 27.07. Jedino da provalim još da li se uplatom kredita zadržava ovaj bonus ili je on ograničen na tri meseca

Mobimatter
Evo i mog koda za 50% cashback-a pri kupvini, pa kome treba.

Možda nekome bude korisno da sam nedavno u Mađarskoj 4 dana koristio Globaltel karticu.
4G je radio samo poslednji dan. Prethodna tri ni na jednoj mreži nije radilo ništa drugo osim 2G.
3 dana u Solunu, Globaltel prepaid kartica 99% vremena sam bio na 2G. Iskoristio 30MB od 1GB. Poludeo
Naučio sam ponovo da gledam saobraćajne znakove umesto da koristim navigaciju.
Ima li kakva preporuka za GR a da nije eSim? Da se može nabaviti u SRB? 3-5Gb na 15-30 dana
Isporučuju li Telemach i Tomato u SRB? BonBon znam da više ne radi isporuku...imam njihovu karticu ali nisam uplatio od prošle godine tako da je verovatno ugašen broj. Globatel mi radio OK prošle godine u GR.

3 dana u Solunu, Globaltel prepaid kartica 99% vremena sam bio na 2G. Iskoristio 30MB od 1GB. Poludeo
Naučio sam ponovo da gledam saobraćajne znakove umesto da koristim navigaciju.
Ima li kakva preporuka za GR a da nije eSim? Da se može nabaviti u SRB? 3-5Gb na 15-30 dana
Isporučuju li Telemach i Tomato u SRB? BonBon znam da više ne radi isporuku...imam njihovu karticu ali nisam uplatio od prošle godine tako da je verovatno ugašen broj. Globatel mi radio OK prošle godine u GR.
Globaltel ima velike probleme sa roamingom od migracije na mts mrežu.

Najveći problem je što oni izgleda ne kapiraju da sve više država potpunog gasi 3G mrežu, ne 2G već 3G.

4G roaming se posebno ugovara između operatera, pa kako Globaltel od migracije na mts nema pristup 4G mreži u dobrom delu zemalja, dolaziš u problem. U Mađarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i još dobrom delu zemalja Evrope, 3G mreža je prošlost. Negde do 2030. će biti aktivna 2G mreža zbog kakve takve kompatibilnosti sa starim uređajima i problema što je implementacija VoLTE roaminga recimo idalje izuzetno problematična u Evropi - čak i na nivou same EU.

Ako ti treba SIM kartica za EU i Zapadni Balkan a da je možeš lako kupiti u Srbiji, jedno rešenje je:
To je u stvari mtel AT (punokrvna Austrijska kartica) koju kupuješ kod nas, ali na istu važe regulisane cene saobraćaja u EU, Telekom je na to dodao i ZB zonu.

Alternativno, pogledaj oglase, ali se raspitaj detaljno.

Čisto da podelim iskustvo. Možda će nekom značiti. Preko MobiMatter kupio Sparks e-sim paket Evropa. Koristio da u severnoj Italiji pet dana. Internet loš u Veroni, Vićenci, Padovi, Veneciji. Ženi uzeo globaltel, imao staru karticu koju sam nekad koristio - takođe loš internet. Čak sam u jednom trenutku razmišljao da kupim Airalo koji me je prošle godine odlično poslužio u Turskoj. Sparks jeste jeftiniji ali za par evra razlike mislim da ga više neću koristiti.

Čisto da podelim iskustvo. Možda će nekom značiti. Preko MobiMatter kupio Sparks e-sim paket Evropa. Koristio da u severnoj Italiji pet dana. Internet loš u Veroni, Vićenci, Padovi, Veneciji. Ženi uzeo globaltel, imao staru karticu koju sam nekad koristio - takođe loš internet. Čak sam u jednom trenutku razmišljao da kupim Airalo koji me je prošle godine odlično poslužio u Turskoj. Sparks jeste jeftiniji ali za par evra razlike mislim da ga više neću koristiti.
Jesi probao da se kačiš na neku drugu mrežu? Čini mi se da piše da se kači na više operatera?
Svakako mislim da se Airalo kači na verovatne iste operatere.
Ja baš odlično iskustvo imam u Holandiji čak i u malim mestima van gradova.

To je moja lokacija i bonbon radi super ali fizicka kartica ima i 5G Globaltel dok nije prodat radilo isto super sad nema koristi

Da se može nabaviti u SRB? 3-5Gb na 15-30 dana
Ne isporučuje ti ni Telemach ni Tomato kod nas. A ni bonbon, odavno. Imaš na kupujem prodajem sim kartice ako ti treba baš da je poneseš iz Srbije. Ali pogledaj tamo njihov Cosmote imaju dobre promocije.

Koju prepaid karticu za Cesku?Da je ok cena,vise interneta?
Hvala.

Da li je neko skoro koristio Tomato internet u EU?
Pitam jer vidim da pišu po oglasima na KP da su ukinuli korišćenje onog poklona 30 000 jedinica koji se dobijaju prilikom aktivacije nove kartice u EU, tj.važi samo za Hrvatsku?

Da odgovorim sam sebi A1 promocija 20 GB važi samo za Hrvatsku i više ne važi 10 GB kao ranije za EU roaming kao limit za FUP.
1716060069524.png

Kod Tomato kartica od 30 000 jedinica isto važi samo za Hrvatsku i za EU roaming samo oko 10 ili 30 MB...
1716060218796.png

Naišao na ovaj sajt imate opis prepaid kartica, primer Grčka:

Mislis da je to problem sa mobimatter ili sa lokacijom generalno? Jel zaista zavisi od toga kog esim provajdera uzmemo?

Mislis da je to problem sa mobimatter ili sa lokacijom generalno? Jel zaista zavisi od toga kog esim provajdera uzmemo?
Ne, jer oni koriste iste bazne stanice kao i svi, zavisi sa kojim operaterom imaju partnerstvo, ali uglavnom imaju sa istima.

Tako da, koji god da uzmes isto ti dodje, samo gledas odnos cene i kolicine podataka koju ces dobiti.

Mislim da je problem sa Sparks om. Zaboravio sam u prošlom postu da dodam. Podatke sam dobijao samo preko Wind Tre. Na Vodafone se kačio ali nije puštao mobile data. Na Tim nisam mogao da se zakačim. To i jeste problem što potpišu po jedan ugovor i zavisimo od mreže obično najlošijeg provajdera. Bilo bi lepo da kad se koristi net u inostranstvu napišete i na koje se mreže kači. Što više mreža to bolji net.

Kraj maja je otprilike vreme kada grcki Cosmote objavljuje letnju akciju za unlimited data.

Za sada nista jos, pratimo :)

Da li je neko imao iskustva sa esim ponudom za jugoistoistočnu Aziju, konkretno za Maleziju, cene baš variraju zavisno od sajtova...

Mobimatter na preporuku ovde, uzeo za Madjarsku kad sam bio na odmoru. Radio kad sam usao u Madjarsku i to je to. Radio jos sat vremena u Budimpesti i gotovo. Konstantno ispadao iz mreze. Pokaze full 5G, pa nestane mreza, pa opet ispocetka. 2 dana tako vise nisam proveravao. 5 giga 7e bese valjda Sparks paket. Izgubio zivce i otisao u Yettel tamo i uzeo za iste pare 10GB kod njih karticu. Da sam znao da je takva cena, ne bih bacao pare na ove gluposti.

Sad kad si pomenuo Mađarsku možda nekome bude interesantan dodatak u yettelu koji se zove 5x5. To je 5Gb koji važe u 5 zemalja: Mađarska, Češka, Slovačka, Bugarska i Crna Gora. Sve zemlje koje imaju Yetel.
Nisam siguran da li je povoljniji od kupovine domaće kartice ali svakako je povoljnije od klasičnog roaming dodatka za Evropu. Neki biznis paketi imaju ovaj dodatak uključen u preptlatu

Tako je, samo za biznis korisnike, uopšte ne kapiram tu njihovu segmentaciju na privatne i biznis korisnike, ali tako je kako je. Trošim ga kad god sam u Češkoj a u CG iz nekog razloga nije skidao sa tog dodatka (čak i kad se nakačim na One mrežu) nego iz "standardnog" roming paketa koji važi za EU i ostale zemlje (krajem aprila ove godine)

Mobimatter na preporuku ovde, uzeo za Madjarsku kad sam bio na odmoru. Radio kad sam usao u Madjarsku i to je to. Radio jos sat vremena u Budimpesti i gotovo. Konstantno ispadao iz mreze. Pokaze full 5G, pa nestane mreza, pa opet ispocetka. 2 dana tako vise nisam proveravao. 5 giga 7e bese valjda Sparks paket. Izgubio zivce i otisao u Yettel tamo i uzeo za iste pare 10GB kod njih karticu. Da sam znao da je takva cena, ne bih bacao pare na ove gluposti.
Bas cudno.
Evo devojka i ja smo krositili u Holandiji i to sirom cele holandije 8 dana bez ikakvog problema.
Takodje dva clana foruma uzeli preko mog referala isto sve full a u razlicitim drzavama su bili.

Jeste da si bolje prosao u yetelu, ali si morao da ides tamo da uzmes, tako je i obicno, moras da ides u tu zemlju da uzmes, ovako si pre nego sto dodjes imas.
Mene su do sada esimovi odlicno sluzili, i airalo i mobimatter. U razlicitim zemljama.

Ja uzeo esim4travel, u Nemackoj sam, nikakvi problemi, veze se na Telekom, O2 i Vodafone, na Telekomu ima i 5G, mada brzine kao 4G.
Speedtest pokazuje nekog Plus provajdera iz Ceske.

Pre 2 meseca sam kupio esim za Bugarsku preko mobimatter-a i nisam imao nijedan ispad iz mreze. 15gb interneta za 9e u yettel mrezi i radilo je sve od prelaska granice do Burgasa.

Meni je isto Mobimatter radio jako promenljivo u Italiji za prvi maj ,sparks paket 10+2 gb. Kacio se mahom na Wind i ponekad na Vodafone, vrlo cesto se konekcija blokirala. Pre toga sam uzimao onaj Orange poljski i cini mi se da je mnogo bolje radio..

Nazad
Vrh Dno