Šta je novo?

Najlosija graficka karta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Uvek ima svadje oko toga koja je karta najbolja; hajde sad da podjemo obrnutom logikom: koja karta je po vasem misljenju naj-krs, svih vremena? :d

Po meni GF5200 64bit ulazi u uzi izbor...

Posto si rekao "svih" vremena, lako ce tog GF-a da "oduvaju" razne Sis(ovace) i slicne..Bese i neka Intel (940) mislim, za koju ni Intel nije imao drajvere, a ni 3D nije radio...

Pazi, za ulozene pare sisovci su i super :D Ove nove egzibicije, voltari ili kako vec je dobar kandidat :D

1. radeon 7500 64bit
2. Ati 3d charger (koji je kostao 220dm, a voodoo 1 300dm, samo sam ja bio majmun pa sam uzeo ovu prvu)
3. S3 Virge
4. nvidia mx200

ajde da se zadrzimo na danasnjoj ponudi :)
definitivno ATi R9200SE - ovde se sva prica zahrsava, dno samog dna !!!
a da zlo bude vece jos uvek je u opticaju u niskobudzetnim konfiguracijama :(
QUO VADIS, SERBIA :wall:

Pa bolje je i ATI 9200Se nego neka integruša, a dosta ljudi kupuje baš te VIA Unichrome ili SIS integrisane konfiguracije i misle da su kupili najnoviju Bembaru, jer to je bre Pentijum 4!!!

ma taj 9200se kod moje devojke nije mogao da potera igru madagaskar u 1024x768 na barton-u 3000+, NF7-s i 512 mb rama.
moj glas ide njoj

mada pre nje definitivno jedan SiS na ploci mislim da je iz serije 660/750 tako nesto
pa to je bio pravi uzas

Kao prvo nije najlošija nego najgora :d

Kao drugo najgora karta svih vremena se ne može odrediti tek tako. Moj glas ravnopravno ide Innovision Vantama, kao i MSIjevoj prvoj seriji GF2 MX karti, koje su bile mutne poput Marinkove Bare tokom oktobra.

A seti se i MSI Vante koje su takodje bile katastrofalno mutne, prosto sramota kada prodaš čoveku računar, monitor O.K., a slika mutna bruka!!!

Vanta - kanta, ali ona je jos i dobra. A tek ona TNT M64 ... eee... :)

Ma S3 Virge je bio nenadmashan - 3D decelerator :D

Moj glas ide NoName-u... ovaj, ne, zabunio sam se, ATI Rage128 - jerbo nece da radi pod XP-om. Mada, sve sto je 64bit je sheet (pardon).

Poslednja izmena:
Moj glas ide svim ATI-ima i nVidia-ma koje imaju sufix "SE" ili "LE" sa izuzetkom 6800LE ;) Posebno bih hteo da istaknem recimo FX5700LE koje je djubre neopevano, mislish kupio si kartu srednje klase, kad ono :d Radi gore nego 5200 128bit ... mamipara na cifru :)

A onih istorijskih nazovi "3D" karti ima vishe nego shto mosh nabrojati, i one dobijaju moj glas :D

@ Darko : Zar M64 nije bio bolja opcija od Vante ?

Poslednja izmena:
gileip je napisao(la):
A seti se i MSI Vante koje su takodje bile katastrofalno mutne, prosto sramota kada prodaš čoveku računar, monitor O.K., a slika mutna bruka!!!

na Vantu sam preso posle SIS6326 :smoke:
SIS kakav god da NEMA 3D, u 2D grafici je mnogo dobar
i sad imam jednog SISa net masini i slika je kristalna
al glavno da je ova Vanta bila ..... :S:
dobro, posle SISa 3D je propevo sa Vantom

nego da ova tema bude u fazonu:
-kolko si platio/sta si ocekivo/kolko su te zeznuli

jer glupo da sad navodimo SISove i Vante
moji favoriti:

5200 64-bita
5700LE (ona 250/400 sto je bila na 64-bita)
5600XT :S:

Nemo neko da mi dira vantu, još uvek je imam, onu sa 16Mb. Kada se samo setim, suze mi na oči navru (hteo sam voodoo-a, ali ***): Unreal Tournament, Q2, Q3, King Pin - jedna od najboljih igara koju sam igrao, NFS 3...
Ma bio sam baja, svi su imali neke bogalje, pardon celerone i one leševe od intel 740 u najboljem slučaju :D, a ja P2 350 i Vantu-kantu.
E sad druga je stvar što je neki težak no name kinez, za ovih 6 i kusur godina nisam provalio koji je proizvođač. A nisam je prodao jer ima mutnu sliku kao Tamiš kod Opova posle kiše, umlatio bi me neko sada za to.

Evo moje top liste:

1. Po proizvođaču kartice: kršine iz kuhinje Eagle, Axle, inno3D i slično
2. SiS integruše ala ECS i AsRock :p , samo fali zaprška, najbolja je neka ECS ploča SiS-ovača DELTA HF INTEGRALE kod ortaka sa bogaljem willametom 1700 MHz, sve je na na defaultu, ali kada staviš CAS 2.5 dobije artefakte u 2D, istripuje se kursor, a posle i sve druge ikonice - toliko o kvalitetu same ploče!
3. Po GPU ili VPU, kako ga već ko naziva:
a) S3 Virge
b) intel 740 (posle njega Vanta mi je došla kao Porsche 911 turbo)
c) FX5200 64 bit
d) ati 9200SE
e) GeForce2 MX200 :wall:
f) FX5200 128bit - jeste, radila je lepo, samo mi je žao što umesto nje nisam mogao da nabavim polovan 4200ti.
g)FX5700-onaj pravi, pa 9600PRO ga razvaljuje, baš su se z.. oni koji su ga kupili, a bio je skuplji od dotične.

Poslednja izmena:
Zaboraviste g-Force2 MX 200 sa perfomansama Vante doduse imala je DualView (u isto vreme sliku i na TV i na monitor-u).

najvece ****** koje je ikada stajalo u mahini je bio 5700le.
toliko sam ga mrzeo da sam korisio gf2mx400 dok je ovo cudo stajalo na stolu.
onda sam ga prodao za neke smesne pare (50e,a to je bilo pre dve godine).

ne znam kako ih samo nije sramota da izbacuju te LE i SE serije.a najveca je fora sto ce se vecina ljudi napaliti na velike brojeve koji stoje pre tih sufixa i pazariti te karte.
zalosno.

S3 Virge 3D . Uspeo sam samo jednu igru da poteram u 3d-u , neka platforma
sa zmajem ili zabcem-ne secam se tacno.Ali kad sam posle toga uzeo Voodoo 2 sa
8 Mb rama i odigrao quake 2 mojoj radosti nije bio kraja.

ljudi mislim da je bolje pricati o trenutnim ponudama, jer kapiram da mnogo ljudi (medju koje i ja spadam ... priznajem :d ) nema pojma o grafickim kartama, sta cini dobru, sta osrednju a sta loshu ... ok vidim ja kad neshto nece da potera, ali kad to vidim ... kasno bre :d to znaci da mi je u mashini, a to ne valja!
tako da predlazem da budu dve liste, jedna svih vremena i druga trenutno trzishte!

pozdrav.

S3 ViRGE The Virtual Reality Graphics Engine Ha,ha,ha,ha....:)

Pazi ovo:3D Accelerator :S:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Trenutno najgore je S3Unichrome i SIS integrisano rešenje! Odmah za njima po meni su FX5200 64 bita, em što se greju, em imaju očajnu 2D sliku, a iza nje bih stavio Asus 9200SE i 9250 64 bita, ali im je prednost da se ne greju i imaju O.K. sliku u 2D prikazu! Sledeće je ovo najnovije djubre 6200TC sa 16 i 32MB memorije! Em što su vrele em su i katastrofalno loše, pa na to još i manipulacija proizvodjača da su 128 bita, što je notorna laž, jer im je to komunikacija ka sistemskoj memorija, a sama memorijska magistrala na kartici je 64 bita, ali to ni Asus ni MSI ne pišu na svom sajtu, već stoji 128 bita ali ne kažu za šta!? Pa sledeća koja se sada baš prodaje je 9550 sa 64 bita! Svi je trpaju u mašine, a ona krš! Ugradio sam bio jednu Club3D i zamislite u igrici Santa Claus in Treble secka kao luda, propast! Ima tu još djubreta, ali od mene za sada toliko! Pozdrav!

S3integra i SISintegra i nisu kartice,to sto daju sliku i nije neki uspeh.Tesko je svrstavati ih u klasu NAJGORIH jer rade posao za koji su zamisljene-internet i kucanju u Wordu.A Intel extreme graphics?Barem je S3integra nesto bolja
TC i HM su najvece lagarije-za sada je dobro dok dodaju sufikse,a 6500 em je tc em nigde ne pise dok ne pogledas specifikacije?
SE kartice su uglavnom krsine ali i one imaju svoju prodju-prvo nisku cenu a zatim i...koliko ljudi je kupilo 9800se pa softmod...da,i dobre su za slusanje muzike u WinAmpu
1900turboXTmega2 ili 7800GTXMXPsandokan mozda jesu najbrze i najlepsi prikaz i ludilo ali PO KOJOJ CENI???Ako je kupim po 700 a posle 2 meseca kosta 500 zar i to nije najgora kartica
SVAKA KARTICA PRESKUPO PLACENA ZA PRUZENE PERFORMANSE JE NAJGORA

Cirrus Logic.

ATI Radeon 9200 se.

Ronnie Coleman je napisao(la):
ATI Radeon 9200 se.
ja imam prijatelja koji ima tu kartu i koliko znam da je on veoma zadovoljan kartom, cak je preneo iz stare u novu mashinu. koliko sam cuo da je varijanta kako koja ti zapadne i da je njemu dosta dobra zapala.
nije on sad neki zahtevan korisnik, ali ima novi TFT SyncMaster (onaj sa 4ms odziva) i vazna mu je dobra slika, samim tim ta kartica mu je pruza!
zato mogu da kazem da to nije nagora kartica!

poz.

9200 se definitnivno,nisam je imao sva sreca,al sam se naslusao svih psovki na njeno ime! :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno