Šta je novo?

Najlepsi cooler-i

E, ovo je lep cooler i naravno ima kod nas da se kupi!
92.jpg

Zalman CNPS 9900 Max - testovi kazu da prestize Prolimatech Megahalems-a

Prilozi

• Unbenannt.jpg
    Unbenannt.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 84
  • Unbenannt2.jpg
    Unbenannt2.jpg
    116.4 KB · Pregleda: 102
Meni ovaj moj fenrir evo sluzi fino vec po godine skoro, a ono sto je bitno je da nema nikog ko ga nije prokomentarisao u pozitivnom smislu, mozda nije elegantan, ali je sirovo nametljiv :))))))))))

Zalman CNPS 9900 Max
kolko vidim nema kod nas da se kupi ? i kolka je cena otprilike ? :/ i jel moze na 1156 :p

evo malo da zagolicam mashtu. za 15-ak dana, test lepotana sa slike plus noctua nh-d14 ;) u mojoj reziji.

Prilozi

• 100_3092_resize.JPG
    100_3092_resize.JPG
    534.4 KB · Pregleda: 199
Sa ovim kulerima bi svaku "geek cupi" namamio na gajbu! :d

Evo ja cu pozajmim H50 ako treba,samo ne spominjite cupi,imam ljubomornu devojku....:d
mahahahaha
:D

Milose ja cu ovaj prvi ili treci s' leva. :D

Znam ja svi koji su osim ove imitacije IFX-14/D14. Jel smem kazem :D ?

-edit- a sada znam i prvi koji je :D

ko prvi kaze koji su, dobija ih :D

shalu na stranu, shta mislite koji ce odneti pobedu, kad su u pitanju performanse, ne rachunajuci noktu-u, koja odnosi ubedljivu pobedu najruznijeg medju nabrojanima :D, svi ce biti lapovani i testirani sa istim ventovima?

NH-D14, no doubt about it... doduse, posteno bi bilo da bude sve sa istim ventovima, kako si i najavio.

U suprotnom, onaj bangavi Frio sa svoja dva vristavca bi mogao da odnese tesnu pobedu! :D

S leva na desno: Coolink Corator, Spire Gemini, Spire TherMax Eclipse II i Tt frio. Aha, na koga ce sada da skacu "geek cipiji" :D

Sto se tice performansi ovako odokativno ja bih rekao bas tako kako su i poredjani.

bravo bravo ;) cice su tvoje, a da nije bilo moje cice, ne bi bilo ni kulera, tako da ih prepushtam vama :D

testiracu ih i sa njihovim ventilatorima odnosno fabrichka podeshavanja, samo ne znam da li onda u tom sluchaju da ih lapujem pre ili tek kad ih budem testirao sa istim ventovima (verovatno sa friovim jer imaju potenciometar ili pak sa mojim starim antec tri cool fanovima na 1000, 1600 i 2000 rpm). moj redosled je spire thermax, frio, gemini pa corator. polazem najvishe nade u 5x8mm dajrekt tach varijantu.

Testiraj ih pre lapovanja i posle lapovanja, sa istim ventom, sa jednom 12icom i sa dve na low, med i high rpm, recimo 800 - 1200 - i oko 1500-1600rpm. :)

Sto se tice performansi ja bih rekao od leva ka desno s' tim sto bi Coolink imao najbolje performanse generalno...

Samo tih kulera koliko vidim nema kod nas.

Poslednja izmena:
Ja sam za to da se radi sa istim fanovima i RPM na svim hladnjacima. Jedino se na taj nacin moze videti koji je hladnjak najbolji. Moze recimo na tu nekih 1000RPM (kao neka "silent" varijanta) i oko 1500RPM (kao neka "performance" varijanta). A sada, ako te ne mrzi moze i poredjenje pre i posle smirglanja u istim uslovima, pa i neka verijanta i na recimo 2000RPM :)

preveliki je posao da testiram sve moguce kombinacije, nemam bash toliko vremena. najbolje po meni ovako: testirati fabrichki kako jeste, ono shto se kaze, out of the box, nelapovano sa fabrichkim ventovima (silent i max performanse), a potom lapovati svaki i testirati sa istim ventovima. zatim, voleo bih na obe platforme da testiram, neki am3 x6 i neki intel, lepo nasvirano na oko 4+ghz i voleo bih da imam termo i fonometar, da bude u fulu test, al ***, nemam ih. ako neko ima mozda na zajam :D
a coolink ce biti najloshiji jer ima samo jedan vent koji se vrti na "samo" 1700rpm, mozda ubacim i rez njega sa dva ta coolinkova venta.

...mislim da bi trebao sa istim ventovima da testiras.
Bas me zanima razlika izmedju ova dva u sredini...6x6mm pipe vs 5x8mm.

Poslednja izmena:
naravno, testiracu ja i sa istim ventovima, ali cu i testirati stok setap, znachi bez modifikovanja.

i mene to najvishe zanima. mislim da ce svi biti tu negde, ali eto, videcemo.
trudicu se da bude neka opasno ocovana mashina, kako bi se zaista videla razlika izmedju njih. varijante na defoltu ili neki blagi oc me ne zanima, kao ni merenje idle timperatura shto svi to beleze i uporedjuju, meni je to totalno pointless.

Poslednja izmena:
Bravo za akciju, ubaci samo i h50 ili h70, mislim da je potrebno sa obzirom da su ova dva suptilnije resenje?!

Bravo za akciju, ubaci samo i h50 ili h70, mislim da je potrebno sa obzirom da su ova dva suptilnije resenje?!

ne bi bio problem, ali ne znam nikog trenutno da ima i jedan cors, i takodjer, morao bih da lapujem i njih, a to je zahebana rabota, plus ne znam da li bi to dozvolio vlasnik.
ako je neko voljan da ustupi na test, ja nemam nishta protiv.

Pa kazem ti,dacu ti ja na zajam.:)

Hyper Z600 i MSI Cyclone

Prilozi

• DSC03004.JPG
    DSC03004.JPG
    438.8 KB · Pregleda: 133
ne zna se koji je ruzniji :)

@demios
Doktore, kad pocinjes sa experimentima?
Da ti donesem onu turbinu i imam onaj ubogi toplomer sto meri na daljinu sto je moglo da se kupi po lokalnim racunarskim radnjama, mozda posluzi koliko toliko.
Javi mi na pp kad se vratis da ti doteram.

Koju turbinu imaš?

@presretach
vazi, samo ne znam koliko je realno turati tako jak vent. nego bolje daj ti svoj megahalem da ubacim u tortutu, i da, termometar. btw vrcem se za oko 7 dana.

nego da ne idemo previshe u off, ako neko ima josh neki top kuler (true i sl,), a voljan je da ustupi na ultimativni test, neka mi se javi na pm da ne kvarimo temu.
ja sam samo hteo da okachim slike demiosovih andjela i malo vam zagolicam mashtu ;)
takodjer, kad se vrnem, imacu love za mozda jednu platform da kupim, najverovatnije amd, pa ako je neko voljan da ustupi neku intel platformu, bilo bi extra.

Vrh Dno