Šta je novo?

Najlepsi cooler-i

Razmisljam da uzmem Thermalright true black ili z600? Treba mi da hladi 550BE a lepo bi bilo da cooler mogu da skinem i da stavim na neko drugo podnozje kada budem menjao macinu(dobri cooleri nisu jeftini :( ). Ne planiram da clockujem mada moze neki mali clock recimo ali najbitnije mi je da bude tih pa sa planirao da ne stavljam vent uopste ;) . Imam Antec Sceleton-a i sta bi tu moglo da doje u obzir od onoga sto ima da se kupi kod nas a da stane u Sceleton-a?

izmedju ta dva TRUE Black bez razmisljanja

Moze bilo koji da dodje u obzir, sto niza temperatura bez vent-a - to bolje... A mozda mi je ovo i bolji izbor THERMALRIGHT IFX-14 ili ne?

Poslednja izmena:
ali moze da se stavi neki vent samo da malko pirka po njemu :)

Znaci TRUE Black ili HR-02?

Koja bi mi bila razlika u temp izmedju ta 2?

Po tim testovima Noctua razbija sve samo kakva li je za pasivno hladjenje? I da zavrsim vise i kupim cooler - sta je definitivno najbolja varijanta za moj slucaj, hocu sto nize temperature...

ali moze da se stavi neki vent samo da malko pirka po njemu :)
OK, slazem se... ali to onda nije pasivno hladjanje :)
Makar se taj vent vrteo i na 100-tinak obrtaja :D

Jednostavno, IFX nije za pasivno hladjenje, suvise su mu gusta rebra/finovi, treba tu neki fan da pogura vazduh kroz njih...
A probao sam, nije da nisam :)

ZEROtherm ZT-10D

zt10d_16.JPG

1288791775uA7BQYGKxf_1_1.jpg

Uh gadosti... :(

Uh, u tom slučaju sam više za prazan sendvič bez hleba :d Bez šale, taj NH-C14 je ružan za sve pare.

I sta vise nije praktican, HP-ovi greju (prvi tj. drugi) memoriski hladnjak.
Kada se okrene nema mesta za memoriju.

Ovde se na delicu kutije vidi da je zamisljeno tj. stoji da gornji duva nadole tj. push-pull je kombinacija. Inace na ovoj gore slici se ni ne vidi kako je tacno postavljen taj fan - ali bi sigurno trebalo da duva na dole.

165e.jpg

Oba venta duvaju na dole - bas kako treba. Prema bazi :)
Push-pull, kao sto OCz rece.

Za gornji vent se i ne vidi najbolje, slazem se, ali logika tako govori... dok donji pak duva nadole, jasno se vidi, no doubt about it :D

coolage_03osct.jpg

coolage_01fp2t.jpg

Levi mi vise upada u oci :)

Desni je vec "klasican" :D

АМА Stormblazer
bpic_1.jpg

AMA Elf
bpic_4.jpg

AMA Ork
bpic_1.jpg

AMA Assasin
bpic_3.jpg