Šta je novo?

Najlakse punjiv "stampac"

eki86

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
320
imam hp 1210 ali posle punjenja kertridza, stampao malo pa sad prijavljuje gresku i za color i za crni. Original su mnogo skupi, vise mi se isplati da kupim neki drugi. Koji mi vi savetujete da uzmem stampac koji ima najlakse punjive kertridze koji traju, a ne kao ovi moji ...
ili pa nekako ipak mogu da vratim ove moje u zivot, kertridzi su HP 56 i 57. Sta mislite?
Hvala. ..

Ako hoćeš lako punjive onda lexmark.
Ne može biti prostije, uzmeš špric i sipaš 10ml kad se isprazni.
Jedino su malo lošiji od HPa jer treba malo češće stampati da se ne bi zapušili ali i to se rešava vrlo lako ,oni što prodaju mastilo to rade za džabe.

Istina,lexmark se najlakse puni a onda ide HP, mada sam primetio(mislim na HP) da na novijim modelima elektronika lako hoce da crkne.

Nisam video kako se puni lexmark, al ovaj cannon (i250) koji imam je mega lak za punjenje. Znaci nema busenja kertridza, zabadanja igle i sundjer i sl. Samo spricem polako natocis mastilo (dovoljno polako da ga sundjer upije) kroz isti otvor kroz koji ga kasnije stampac izvlaci. Plus kada zaista crkne kertridz (propadne ili se osusi sundjer) novi originalni su vrlo jeftini (crni 8e, color 16e). Ako mozes naci koji mu je naslednik iz trenutne cannon-ove ponude (koji koristi iste kertridze) ondak si na konju.

Hannibal je napisao(la):
, al ovaj cannon (i250) koji imam je mega lak za punjenje. Znaci nema busenja kertridza, zabadanja igle i sundjer i sl. Samo spricem polako natocis mastilo (dovoljno polako da ga sundjer upije) kroz isti otvor kroz koji ga kasnije stampac izvlaci.
Ovo bas nije za preporuku, jer se sundjer na tom mestu prosiri, istanji i tu je kasnije mesto curenja mastila. Bolje je na vrhu izbusiti kertridz i od gore shpricom puniti, moci ces vise puta da punis.
Meni su isto tako pogresno pokazali amateri dok nisam otisao kod profesionalaca.

lexmark je najlaksi za punjenje ali takodje ketridz zapece ako se ne koristi cesto.HP ima isti problem samo posle prvog punjenja kvalitet stampe znatno slabi.Ako se odlucis za HP. Ketridz moras puniti pre potpunog praznjenja u protivnom bice skoro neupotrebljiv.

Poslednja izmena:
Dobro, nije bas da traze stampanje na dva-tri dana, ali sigurno ih ne treba ostaviti dva meseca da se suse. Stvar je u tome sto su kod HP-a glave smestene u same kertridze, zato su tako i skupi. Inace koristim iste takve. Pouzdano znam da mozes da ih ostavis dva meseca i da se ne zapeku.
Crnim tonerom sam ostampao sa punjenjem 1291 stranicu and counting, ali cu uskoro morati da ga zamenim, poceo je da sparta stranicu. Kolor je izdahuno oko 1100 sa 3 punjenja. Redovno izbacuje poruku da su prazni, poluprazni, cesto puni, a mene naravno mrzi da ih restartujem.
Od srca ti preporucujem da bolje kupis nove kertridze, jer nisam siguran sta dobijas kupovinom nekog lexmarka za manje od 50€, samo jos jedno parce crshware-a u kuci.
Kada je u pitanju unistavanje stampaca zbog losih kertridza, to mi je malcice sumnjivo, zavisi koji su, ali sam siguran da je long-shot. Secam se kada sam isprobavao neki tudji kertridz koji je zapusio, a onda je eksplodirao u mom stampacu i boja je bila na sve strane, pitao sam ovde, pomalo panicno, sta sada, da li da rasturam ili samo da pokupim krpom, Villy da Man mi je ispricao biografiju njegovog stampaca HP 3xxx koji je preziveo pozar, menjano mu je kuciste i dan danas radi odlicno.
Kod punjena 5x kertridza za HP samo treba odlepiti nalepnicu odozgo i lagano uneti spric unutra, to obicno radim od 7 do 10mm. Lagano utiskivati boju, toliko sporo da jedva i sami primecujete da to radite. Kod crnog je najbolje u svaku rupu po malo, dok kod kolora mozete videti po boji u rupi sta gde treba da ubrizgate ("sunjer" je ofarban).
Sledeci put, ako mislis da nemas dovoljno mirnu ruku ili strpljenja, odesi na punjenje kod profesionalca, i ako ti dozvoli, mozes i da gledas sta radi. Kod mene u gradu punjenje oba tonera do vrha kosta oko ne vise od 10€. Napominjem da sam za 500 dinara ja sam kupio 4 x 100ml (100 ml svake boje) i spriceve tako da sam sam odradio posao.
Odluci sam...

Odaberi neki od modela kome ketridž predstavlja običan plastični rezervoar za mastilo i nema na sebi glavu za štampanje ili bilo kakvu elektroniku. Oni se pune krajnje jednostavno, samo ubodeš špricem kroz otvor na gornjoj strani i polako ubrizgaš mastilo. Pitaj prodavce, oni će ti reći koji se modeli lako pune. Znaće sigurno, pošto i oni najčešće obavljaju usluge dopune kertridža.

pokusao sam da ih resetujem ali prijavljuje gresku kertridza. da nije mozda zapusen? uspricavao sam i vazduh i cistio alkoholom, ali nista ... nece, pa nece. kako da resim taj problem ako je moguce?

VirtyCom, Nis, ali napominjem da je to ipak bilo malo poodavno :d, *** desava se. Hteo sam da ti docaram odnos cena.

Wolfman je napisao(la):
VirtyCom, Nis, ali napominjem da je to ipak bilo malo poodavno :d, *** desava se. Hteo sam da ti docaram odnos cena.
znam ali opet je dosta jeftino da bi bilo stvarno, posebno ako je kupovina na malo (a ne na litre), ali moguce... stvarno jeftino...

a c a je napisao(la):
Ovo bas nije za preporuku, jer se sundjer na tom mestu prosiri, istanji i tu je kasnije mesto curenja mastila. Bolje je na vrhu izbusiti kertridz i od gore shpricom puniti, moci ces vise puta da punis.
Meni su isto tako pogresno pokazali amateri dok nisam otisao kod profesionalaca.

Kad dopunjavam kertridz ne dodirujem sundjer vec sa visine od par mm polako sipam mastilo. Ne znam kako se ovim sundjer moze prosiriti ili istanjiti. Dal si na takvu proceduru mislio ili na nesto drugo?

morbius je napisao(la):
Odaberi neki od modela kome ketridž predstavlja običan plastični rezervoar za mastilo i nema na sebi glavu za štampanje ili bilo kakvu elektroniku.

Da ne bude da ciga hvali svoga konja, al, sto mi se posebno svidja kod ovog cannon-a je sto su glava i kertridzi odvojeni delovi koji su user installable & replaceable (kad kupis stampac dobijes kertidze i glavu spakovane u one vakumirane kesice i sam ih ugradjujes). Tako da ako se i zapusi glava mozes samo nju da izvadis i ocistis ili zamenis. Inace desi mi se da ne stampam nista po 5-6 nedelja i bez problema nastavim sa stampom gde sam stao. Za dve godine samo par puta mi se desilo da sam morao da proteram jedan ciklus ciscenja glave iz drivera da bi produvao koju diznu.

Poslednja izmena:
Vec duze vreme koristim Canon Pixma 3000. Vec dugo dopunjavam kertridze na njemu i jako mi se dobro pokazao, nemam problema sa njim a i nije komplikovano za dopunjavanje. Sada su aktuelni noviji modeli koji mislim da imaju cip na kertridzima. Dopunjavao sam model Pixma 4200 i za sada i on fino radi. Jedino se buni da ima malo mastila iako je napunjen. Ali stampa :)

eki86 je napisao(la):
... kertridzi su HP 56 i 57. Sta mislite?
Hvala. ..

Skupi? Pa relativna stvar, 56-ca je oko 1600din, a 57-ca oko 2600din (to JESTE skupo).
E sad, delimicno opravdanje nalaze u kapacitetu, jer 57-ca je veliki kertridz. Npr. HP 28-ca ima nekih 8mll (sve tri boje zbirno), a 57-ca valjda 17mll. S'tim da mozes i malo vise da naguras.
Drugo, nikada nesmes isprazniti kertridz do kraja, uvek ga puni na nekih 5-10% pred kraj. Ako je zapekao cisti se u ultrazvucnoj kadici. Naravno, 100%garancije na uspeh nema, jer su mlaznice mozda nepovratno zeznute.
Trece, pod uslovom da mlaznice nisu ostecene, napunjeni kertridz ponekad treba banalno resetovati. Nikakvim uredjajem, vec sukcesivnim prelepljivanjem odredjenih pinova i stavljanjem u stampac. Ima pdf uputstvo na srpskom, na nekom od nasih sajtova firmi koji se bave masprodajom i reparacijom kertridza. Ne mogu da se setim koji bese, potrazite na google.co.yu.
I, boje nisu skupe, jako davno je bilo kada su kostale 500din za 4x100mll, em sto su se i farbe malo promenile i evro otisao ohoho, sada je 360din za 100mll, a komplet 4x100mll je 1280din.

Ja sam cuo, to je firma koja se bavi(la) proizvodnjom ne-toksicnih boja za slikanje (uglavnom smo ih koristili u osnovoj skoli, jer nisam siguran koliko su bile za neki ozbijniji posao :)) kao i plastelina, tempera i slicno. Mislim da su cak i lepkove pravili. Evo sad prvi put cujem da prave boje za ink-jet stampace, ali u svakom slucaju na trzistu su dosta dugo. Ove moje proizvodi American Ink-jet corporation (bas vam hvala, sad sam se sav usvinjio dok sam trazio boce).
Vec sam uplodovao negde uputstvo za restart, evo vam link:
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=13467&d=1148035054

evo ovako, pre neki dan dosao sam sa mora i reko ajde da probam da vidim dal ce da stampa. Uzmem gumicu i obrisem kontakte i cudo prorade kolor. I sve je to lepo bilo da malopre nije pokazao error i naravno prekinuo da stampa. stavljaj, vadi itd. prorade nekako crni, pa i on prestade i sad nece ni jedan da radi. Sta tu moze da bude? Ponavljam: Kertridzi su punjeni jednom, kad stavim maramicu na glavu pusta boju, brisao i alkoholom i gumicom kontakte, cak sam na crnom i malo zagrebao itd. znaci sve moguce, i opet nece. I resetovao sam ih i sve zivo. Ima jos boje u njima, nisu zapuseni ali eto nece da stampaju i bog. Pomagajte ako boga znate ...

Canon i865 ili noviji. Štampa i na printabilni CD/DVD. Napuniš sve boje za minut i još ti i dalje normalno prikazuje kada mu zafali boje. Glava je odvojena od kantica za boje tako da nema okapavanja kao kod HP-a. Moj je odštampao bar 10 000 listova i još radi bez problema.

Nazad
Vrh Dno