Dobro, nije bas da traze stampanje na dva-tri dana, ali sigurno ih ne treba ostaviti dva meseca da se suse. Stvar je u tome sto su kod HP-a glave smestene u same kertridze, zato su tako i skupi. Inace koristim iste takve. Pouzdano znam da mozes da ih ostavis dva meseca i da se ne zapeku.
Crnim tonerom sam ostampao sa punjenjem 1291 stranicu and counting, ali cu uskoro morati da ga zamenim, poceo je da sparta stranicu. Kolor je izdahuno oko 1100 sa 3 punjenja. Redovno izbacuje poruku da su prazni, poluprazni, cesto puni, a mene naravno mrzi da ih restartujem.
Od srca ti preporucujem da bolje kupis nove kertridze, jer nisam siguran sta dobijas kupovinom nekog lexmarka za manje od 50€, samo jos jedno parce crshware-a u kuci.
Kada je u pitanju unistavanje stampaca zbog losih kertridza, to mi je malcice sumnjivo, zavisi koji su, ali sam siguran da je long-shot. Secam se kada sam isprobavao neki tudji kertridz koji je zapusio, a onda je eksplodirao u mom stampacu i boja je bila na sve strane, pitao sam ovde, pomalo panicno, sta sada, da li da rasturam ili samo da pokupim krpom, Villy da Man mi je ispricao biografiju njegovog stampaca HP 3xxx koji je preziveo pozar, menjano mu je kuciste i dan danas radi odlicno.
Kod punjena 5x kertridza za HP samo treba odlepiti nalepnicu odozgo i lagano uneti spric unutra, to obicno radim od 7 do 10mm. Lagano utiskivati boju, toliko sporo da jedva i sami primecujete da to radite. Kod crnog je najbolje u svaku rupu po malo, dok kod kolora mozete videti po boji u rupi sta gde treba da ubrizgate ("sunjer" je ofarban).
Sledeci put, ako mislis da nemas dovoljno mirnu ruku ili strpljenja, odesi na punjenje kod profesionalca, i ako ti dozvoli, mozes i da gledas sta radi. Kod mene u gradu punjenje oba tonera do vrha kosta oko ne vise od 10€. Napominjem da sam za 500 dinara ja sam kupio 4 x 100ml (100 ml svake boje) i spriceve tako da sam sam odradio posao.
Odluci sam...