Šta je novo?

Najjeftiniji upotrebljiv android?

???

Poštovan
Učlanjen(a)
30.05.2016
Poena
50
Pozdrav, treba mi predlog telefona za nezahtevnog korisnika (pozivi, poruke, mail, viber/whatsapp/skype, malo surf), da ima 4.5-5" displej i da je sto manji, krsten cipset, dovoljno RAM-a (mada mislim da je za takvu upotrebu i neizlecivo gasenje aplikacija i 1GB previse) i sveziji android (da nije neki polovnjak od pre 3-4 godine sa 4.2 androidom i naduvenom baterijom) i da je sto jeftiniji. U obzir dolaze i polovni i novi ali da ne prelaze 100e. Ako moze i za 50 a da radi posao, jos bolje!
Ja sam "suzio" izbor na Lenovo A2010, A6000/6010, Samsung Core Prime, LG Leon ili Spirit, Huawei Y550 ili Y5, Idol 3, Meizu M2 (polovan) i niti vise imam ideja niti znam kako se ovi medjusobno kotiraju, pomagajte!

Nexus 4.
Zato sto je Nexus, jeste mator fon sa relativno slabom baterijom ali ima najbolji softver ''do 100e'' i radi odlicno sa 5.1.1, tu je i MM sa xda.

M2 i Idol 3 su odlicni telefoni, Y5 je ok ali ima los displej, A2010 je isto odlican, brz, ne koci, u startu ima 600MB slobodne memorije (sto nemaju ni mnogi sa 1.5GB pa ni 2GB, evo moj Redmi 3 je imao 650 kad je dosao, sad posle promene ROMa ima duplo vise), jedino sto nema autofocus.

LG Magna(nov 115-125, polovan 80-90€).

Bolji je Nexus 4 od svih jeftinih LG (magna, leon, spirit) iako je poprilicno mator fon. Jednostavno radi dosta bolje jer ima cist android.

Sa MM-om telefon razbija kako radi. Jedino ta baterija moze biti problem.

Da, trajanje baterije je relativno lose ali ako sam dobro shvatio uslove potreban je brz, stabilan, pouzdan android do 100e za manje zahtevnog korisnika tako da ce i ta baterija verovatno biti dovoljna..

Poslednja izmena:
Ja bas nedavno kupih Nexus 5 za nekih 105e, star 2g, ali ekstra ocuvan. Moze na svasta da se naleti :D

Nexus 4.
Zato sto je Nexus, jeste mator fon sa relativno slabom baterijom ali ima najbolji softver ''do 100e'' i radi odlicno sa 5.1.1, tu je i MM sa xda.
Video sam i N4 ali me plasi sto su stakleni i otpozadi i mnogo matori a baterije im nisu bile jaca strana ni kad su bili novi. Znaci tu bi verovatno dodatni trosak bila nova baterija.
Ne bih, taj je slabiji od svih.
LG Magna(nov 115-125, polovan 80-90€).
Pa to je isto kao Spirit, samo ima malo veci displej i dosta je skuplji.
Ja bas nedavno kupih Nexus 5 za nekih 105e, star 2g, ali ekstra ocuvan. Moze na svasta da se naleti :D
Preko oglasa? To bi bilo odlicno da moze. Drugar je skoro kupio G2 za iste pare (13000) ali van oglasa, cuo da neko prodaje i dogovorili se.

Preko KP prodavao covek. Baterija nije losa, meni uglavnom traje oko 4h SOT. Sa cesto ukljucenim WIFI.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno