Šta je novo?

Najjeftiniji tablet sa SIMSlotom i GPSom

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Posto nemam pojma o tabletima, a fon me pomalo smara, da li neko zna koji ji najjeftiniji tablet, a da ima i SIMslot, samo SMS i Data, ne mora razgovor, i GPS, da moze i kao navigacija.... Postoji li takav?
Znaci samo za provere mejla, poruka, fejs, a da moze da povuce, kad nema WiFia , i DataSim saobracaj? I ponekad kao navigacija. Dakle, sto jeftiniji... najjeftiniji... dzabe ... :)

Blueberry NetCat M-18 je najpovoljniji model koji ispunjava te uslove.

Sad sam citao, OK deluje za te novce.... podrzava SMS, mozda glupo pitam, al da proverim.... :)

Jos neko neki predlog?

U njega se može ubaciti noviji firmware, pa se može koristiti i za pozive i poruke.

Svi drugi modeli su osetno skuplji.

Update moze normalno, legalno? A znas li mozda ROOT, da li je izvodljiv lako? Ako ustreba.....

Čitao sam da je u pitanju zvaničan firmware, ali nisam lično isprobao. Sigurno može root, ali ja ne znam koji način sigurno radi. Ne posedujem taj model. :)

OK, snaci cu se ....
Jos samo ovo, citao malo spec. I nema 3G ? Samo 2.9G ? Sta to znaci u praksi?

To znači da će maksimalni protok mobilnog interneta na tom tablet uređaju biti ograničen na ~384Kbps.

2,9g znaci edge, u praksi to znaci da ce net da ti se vuce 100-150kbps i smorices se dok nesto ne otvori, ili cesto nece ni uspeti da otvori stranicu na netu zbog sporog prenosa podataka. bolje nadji neki koji ima 3g/hsdpa

Ajde sad da izmisljamo !!! Ko zna sta su oni u reklami Nalupali i da li to negde pise, jel ima neko link ??

2.9 G NE POSTOJI !!

Postoji 2 G , 2.5 G i 2.75 G . Sve ostalo je Izmisljotina.

Naravno posle ovih ide 3 G.

http://www.winwin.rs/tablet-blueber...-gps-bt-sim-slot-camx2-andro-4-1-1179149.html

"Veoma dobar tablet sa slotom za povremeni pristup 2.9G mreži (EDGE). "

Ono što sam pročitao, zato pitam.
Taj koji je napisao tekst na win-win sajtu je bukvalno izmislio novu oznaku za EDGE. Verovatno je to napisao iz marketinskih razloga, odnosno verovao je da "2,9" zvuci kao "skoro pa 3G".
EDGE je Enhanced GPRS, u sustini poboljsana 2G tehnologija (zato se cesto oznacava sa 2,5G, ali nikako 2,9G). Omogucava teorijske brzine do 236 kbit/sec (u praksi ces retko postici taj teorijski edge maksimum na nasim mrezama).
To znaci da na UMTS/HSPA itd i bilo koju drugu 3G tehnologiju sa tim tabletom mozes da zaboravis. Ako uzmes u obzir da ni podrska za edge nije univerzalna (imas baznih stanica koje podrzavaju 2G gprs i 3G, ali ne i edge), najcesce ce bi verovatno radio na 56 KBit/sec GPRS brzinama.

Mahom smeta manjak novca. :)

Uvek... Za ovo za sta mi treba, bilo kakvo vece ulaganje je besmisleno... doduse, uvek mi ostajje mogucnost koriscenja 3G modema, ali njega mogu i uz jeftinije modele.... navigacija mi je ono, ajd kad vec... ali nije neophodna.

Koliko ti je upotrebljiv EDGE/GPRS pristup netu (kada ti nije dostupan wifi) zavisi od toga šta ti bitno. Ako samo želiš da proveravaš elektronsku poštu i surfuješ preko Opere mini onda će i EDGE biti sasvim ok. Medjutim za yotube video i slično neće biti upotrebljiv.

Pa baš da "srčem" megabajte na YT i ne planiram, više surf, mejl, forum, korišćenje ebank, i to bi bilo to .....

Tastatura i miš su tastatura i miš, ovo bi mi bilo nužno zlo, za hitne potrebe.

Update moze normalno, legalno? A znas li mozda ROOT, da li je izvodljiv lako? Ako ustreba.....

ne verujem da za ovaj tablet postoji ozbiljnija podrska po forumima, tako da ne racunaj mnogo na root. sigurno da je moguce, ali pitanje je koliko je komplikovano i koliko je lako naci uputstva..

EDGE je Enhanced GPRS, u sustini poboljsana 2G tehnologija (zato se cesto oznacava sa 2,5G, ali nikako 2,9G). Omogucava teorijske brzine do 236 kbit/sec (u praksi ces retko postici taj teorijski edge maksimum na nasim mrezama).

2G = GSM
2.5G = GPRS
2.75G (ili 2.9G) = EDGE

no,to nije toliko bitno, bitno je da mozes ocekivati brzinu neta oko 100-150kbps, pa ako ti je to dovoljno, izvoli. ako imas neki android telefon, mozes i sa njega pustiti wifi pa hvatati na tabletu. u svakom slucaju, sada besplatan wifi postoji "na svakom cosku" pa ni to nije veliki problem. a za mejlove i neko sitno dopisivanje, forumi u verziji za mobilni i neki menji sajtovi ce funkcionisati ok. za neki "normalan" tablet sa podrskom za gps i sim karticu treba izdvojiti preko 20,000. ili mozda da pogledas neki polovan.

Moje misljenje da ti tablet nije potreban. Mislim da mozes da nadjes jeftin telefon za male pare tipa Xperia E A sto se tice tableta Blueberry solidan tablet sa sim slotom

Ma i 7 inca malo :D Uzimaj ti Magic 10-ku da ne kvaris oci :)

24 inča... full HD :) :) :) i ranac na ledja ... Pa kad ga stavim kao navigaciju ... :) :) :)

imao 7 inca i stvarno je malo

10 je nekako optimalno i taman

zavisi... nekome odgovara veci ekran, nekome manji. ako ces stalno da ga nosis sa sobom, bolje je kad je tablet manji. npr 7-8".. ako ce uglavnom da stoji u kuci, ili da se nosi na neko duze putovanje, onda moze i veci. ko sta voli. ja sam kupio od 8", skoro uvek ga nosim sa sobom.. odgovaralo bi mi i da je 7".

zavisi... nekome odgovara veci ekran, nekome manji. ako ces stalno da ga nosis sa sobom, bolje je kad je tablet manji. npr 7-8".. ako ce uglavnom da stoji u kuci, ili da se nosi na neko duze putovanje, onda moze i veci. ko sta voli. ja sam kupio od 8", skoro uvek ga nosim sa sobom.. odgovaralo bi mi i da je 7".

ma i 10" mozes da nosis ali 7-ica koju sam ja imao je bila pravi "kepec"

uvek je frka kada hocu da odgledam neki video (film, klip na youtube itd.) sve moram da zurim u njega

Ima li neki novitet za tako 100tinak evropejca? Nisam još kupio .. :)

Situacija je u tom cenovnom rangu ostala nepromenjena, za sada. NetCat M-18 je i dalje najjeftiniji tablet koji ima SIM i GPS. Sledeći model je već 50% skuplji (opet NetCat), a onda već imaš solidan izbor: Vivax TPC-81203G, a potom i Asus FonePad ME175CG. Cenovno poređani. Asus FonePad ME175CG, koji predstavlja odličan izbor za svoju cenu, košta nešto preko 21.000din, a to tebi uveliko premašuje budžet. :)

Nazad
Vrh Dno