Šta je novo?

Najjednostavniji mediaplayer za oca i majku

Szerbo

Cenjen
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poena
151
Poštovani forumaši,
potrebna mi je najjednostavnija varijanta nekog medija plejera koji bi mogli koristiti i moji roditelji (stariji ljudi). Nikakve napredne mogućnosti, ja ga napunim filmovima a oni u tri klika puste i uživaju.
Trebalo bi da pušta naše titlove, možda i neki mkv i da ima HDMI izlaz.
Nekako mi se ne kupuju DVD plejeri, brzo se kvare a i mrsko mi je da režem diskove.
I naravno što jeftiniji.
Unapred hvala.:D

Nisam dobro napisao mislio sam na spravu koja može da pušta. Ne znam kako se to zove HDD media pleyer! Ili tako nešto
Ipak je teško da VLC ima hdmi :)
Nešto kao IAMM (to ja imam) samo mnogo, mnogo manje i jeftinije, neki popcorn, nešto najjednostavnije.
Izvinjavam se na nerazumevanju i hvala još jednom

Video sam danas u Metroovom katalogu neki VOX dvd player koji ima ugradjen citac kartica. Kosta oko 2800-2900 dinara. Pored njega, kupis jos neku karticu od 4/8/16 GB i snimis divx-e, pa kad pogledaju obrises i snimis neke druge.. Ovo sam ja planirao za mamu. Nije uopste skupo, a radi posao sasvim dobro. Ne bih ni koristio za citanje diskova, nego samo kartica. Skroz mi zanimljivo deluje. :)

EDIT: Spravica sa linka iz posta iznad mog mi deluje zanimljivo. Osim jedne stvari...
Kineski flash-evi su katastrofa i nikad ne znas na kakav ces naici. Ne znam da li je i ovaj fake, ali je velika sansa da jeste.. Ipak je bolje da uzmes neki dvd player sa citacem kartica. Mozda.. ;)

Poslednja izmena:
Hvala.
I ja sam video nešto slično u Merkatoru ali samo sa usb-om i košta na popustu 2000 din.
Onaj link gore je samo primer. To nemam pojma da li bi uopšte radilo i koliko dugo. Najzanimljivije je što su svi u komentari sa pet zvezdica i sve je napisano u superlativima :p

Ne znam koji je... Mator je, ima par godina. Pitacu ga, pa ako do tad ne kupis nesto, bar da znas... Titlove cita OK, ali ne cita mkv fajlove. Kao da je bitno.. :)

Ja sam svojim matorcima kupio APACER AL 460 za neke smešne pare, i 320GB eksterni HDD. Pušta i 1080p MKV i svew živo sem DTS-a...

Brzo su naučilio da ga koriste iako nisu naročito kompjuterski pismeni...

djurkash
Hvala, i nije tako loša solucija samo mi nije raspon cena jasan. Od nekih 4800 - 9000din. U čemu je fora?
Koliko je koštao tvoj kad si ga kupovao?

Kostao je u Listu oko 8-9K, sad se ne secam, a hdd je oko 5-6K. Ne verujem da sam plejer moze da se nadje za te pare koje si naveo, ali ako moze, kupuj odmah...Ne pusta samo DTS, ali se to lako resi konvertovanjem, sve ostalo sto sam bacio na njega, ukljucujuci ama bas sve mkv formate i od po 15GB u 1080p za cas otvori

Bi ja uzeo i TV koji pušta sve to ali mi fali vikendica da ga prebacim tamo. :smoke:
Pa oni su nedavno kupili neki jeftiniji plazma TV koji nema mogućnost puštanja.
DTS ne bi bio problem.
Ali . lova :)

Nemaš jeftiniju varijantu od ove koju ti ja preporučujem, uz uslov da gledaš mkv-ove.
Samtec jeste jeftiniji, ali ne pušta mkv (tj,pušta, ali uz transcoding, i uz to ti treba i PC, ali sumnjam da ćeš se sa tim *****......).

Sad ako matrocima ne treba 720p, onda možeš bilo šta da kupiš...ali čemu onda i najgora plazma sa 1024x768?

Ja sam matorcima uzeo Panasonic Vieru sa 1080p i žao mi bilo da im ne uzmem plejer koji to pusta...sad još uvek nemaju digitalni surround, ali polako...

Pa i ne treba im. Šta bi bila preporuka? Ja bih da pušta mkv da ne bih skidao dva puta isti film (za mene mkv a njima divx, xvid itd). NIsam ni na početku naveo da je 720p uslov ili možda 1080 :).
Hvala vam svima na savetima.

Pa kakav si ti to sin :d , ti možeš da gledaš HD, a oni ne moraju, iako imaju TV za to...

Ccc, ne cicijaši, nego ima kupi Apacer, nećeš se pokajati...ako uzmeš SAMTEC-a imaćeš samo probleme, verujmi, pa pogledaj thread na Benchu o njemu i sve će ti biti jasno...

To sam rekao za player koji ima moj prijatelj. Za ovaj nisam siguran. Ali za manje od 3000 dinara.. Mislim da ne moze da se ocekuje nesto specijalno. Nije problem naci bilo sta u avi-ju... Sad listam online katalog, pa ne vidim ono sto sam video pre par dana.. CCC.. Ima i ovde neka dva playera. Anyway, ja bih tako nesto uzeo, jer je stvarno dzabe. Preziveo bih mane za taj novac.
Metro katalog

Poslednja izmena:
Vrh Dno