Šta je novo?

Najjača nVidia sa pasivnim hlađenjem do 10k din

marko_n

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
380
Dakle, potrebna mi je preporuka za grafičku do ~10k dinara, uz obavezne uslove:
- da je nVidia
- da ima pasivno hlađenje

Bitno je da grafička može provereno da izdrži max opterećenje recimo sat-dva u dobro provetrenom kućištu, a da se ne pregreje. Idealno bi bilo da je u idle režimu rada što manji potrošač i generator toplote.

Treba mi konkretna preporuka proizvođač-model. :)

Jel moze samo pitanje, zasto nvidia? Zasto nije najbolje graficka kartica za 10K?
No offence samo me interesuje.. Jedini razlog koji mi pada je CUDA..

9800gt ima 112 sp-ova, dok 260 gtx ima 216, hm... da li postoji bilo koja kartica bazirana na GT200/GT206 čipu, a da je fabrički sa pasivnim hlađenjem?

Poslednja izmena:
Da, GT240 je nešto slabija od 9800GT, ali je izrađena u 40nm, dok je 9800GT u 65 ili 55nm, ne mogu da pronađem koliki je TDP ove Gigabyte-ove kartice, tj. kako se odnose GT240 i 9800GT po tom pitanju...

Da, GT240 je nešto slabija od 9800GT, ali je izrađena u 40nm, dok je 9800GT u 65 ili 55nm, ne mogu da pronađem koliki je TDP ove Gigabyte-ove kartice, tj. kako se odnose GT240 i 9800GT po tom pitanju...

Ako se dobro secam, 9800GT je deklarisana na nesto preko 100W (105 npr), a GT240 na 70W.

To je sve vrlo relativno ;) Nekome smeta, nekome ne, pa se bas ne bih usudjivao da preporucim veoma tihu aktivno hladjenu karticu :).

Sto se mene tice, od onoga sto sam video, Gigabyte GTX 260 SOC je bila najtisa.

ja imam ovu iz potpisa kad se obori na 20 posto jedva je cujna(u igrama je drzim na 40 ali moze i manje)

Hvala, MSI Zilent je 146e (u Atomu), mislim ipak je to 9800GT, a za te pare može da se uzme GTX 260, čak sam GTX 260 (216sp core) viđao za 120e po oglasima (sa garancijom).

Neka me neko ispravi ako grešim, ali recimo do max 120e za moje potrebe ima smisla uzeti:
- GT240 sa pasivnim hlađenjem
- GTS250 sa pasivnim hlađenjem (što je po snazi isto što i 9800GT - G92 čip)
- GTX260 sa veoma tihim aktivnim hlađnjem (polovna)

Problem je što GT240 i GTS250 kod nas ne mogu da se nađu sa pasivnim hladnjakom, bar meni ne polazi za rukom, a ako bih već uzimao karticu sa aktivnim hlađenjem, išao bih na polovnu GTX260.

Poslednja izmena:
Ja sam razmisljao da idem na GTX260 i stavim neki after-market pasivni...
Ali sam se onda setio da meni ne treba toliko jaka graficka :D

marko_n: tesko da je 260 sa stok kulerom veoma tiha kartica!...jedino aftermarket fan ali to onda dobro premasuje tvoje mogucnosti koje si u pocetku naveo.

10k sam naveo okvirno, kako mi ne bi predlagali kartice od 20-30 hiljada :p, ali nije problem da bude nešto preko ove cifre ukoliko imaš neki dobar predlog... :)

CUDA ce sljakati bez problema i na 8400gs jer je linearno skalabilna. Znaci, kod nece zahtevati nikakve dodatne prepravke.

pozd.

@civi
Bilo već u postu #2. :p

@vidakm
Znam, ali kad već uzimam da uzmem malo jaču karticu, dakle 8800GT bi bila donja granica. Tražim karticu sa najboljim odnosnom cene i broja sp-a, a da je pri tom što tiša. :)

Btw. za šta koristiš Tesla C1060, gde si nabavio i koliko para? :)

Poslednja izmena:
@civi
Bilo već u postu #2. :p

@vidakm
Znam, ali kad već uzimam da uzmem malo jaču karticu, dakle 8800GT bi bila donja granica. Tražim karticu sa najboljim odnosnom cene i broja sp-a, a da je pri tom što tiša. :)

Btw. za šta koristiš Tesla C1060, gde si nabavio i koliko para? :)
Tesla je stigla iz Engleske i koristi se iskljucivo za CUDU. Iskreno da ti kazem, nisam siguran koliko kosta ali cini mi se da nije nesto spektakularno. Znaci, to je stvar koja ima ogranicenu primenu (citaj CUDA) obzirom da nema video izlaz.

pozd.

Znam da nema video izlaze, pogledao sam već detaljnu specifikaciju. :)

Po snazi je tu u rangu sa GTX285 koliko vidim, ali dolazi sa više memorije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno