Šta je novo?

Najisplatljiviji Stampac?

Ubivam

Poštovan
Učlanjen(a)
28.12.2014
Poena
50
Student sam i treba mi neki stampac za stampanje tekstualnih dokumenata, cuo sam da su laserski najisplatljiviji, ali ne znam koji da kupim
video sam par modela kao sto su Kyocera Ecosys FS-1040, HP P1102....
Ako neko koristi ove stampace voleo bih da mi kaze njihove prednosti i mane, ili ako neko ima neki povoljniji predlog neka napise isto, hvala unapred 🙂

Svaka Kyocera koju smo koristili u firmi u zadnjih 15-tak godina se visestruko isplatila (stotinak komada).
Neke teraju svoju 16-tu godinu u 24/7 eksploataciji. Uz redovno odrzavanja i originalni toner, a to je stavka koja mislim da nije za prosecnog studenta u Stbiji danas.

HP1102 je najzastupljeniji mali štampač kod nas, sa najzastupljenijim tonerima koje možeš reciklirane da kupiš skoro pa u trafikama. (BTW, prvi toner koji dobiješ sa novim štampačem obično nije pun do kraja, ali to je tako kod svih)

Canon takođe ima svoju seriju štampača (LBP....) koji su potpuno kompatibilni sa ovim HP-om. Idu isti toneri, i praktično, to su isti štampači (bar tako bilo pre par godina).

Postoje bolji štampači koji zaista po office-ima odrade tabake papira dnevno, i tako godinama i decenijama, prođu kroz njih šleperi papira, ali to nisu ovi koji kao novi koštaju 90-100eur, pa nije za poređenje.
Ti kao student, nećeš štampati 500 listova baš svake nedelje, već tu i tamo, malo veći obimi s' vrema na vreme. U kućnim uslovima ti trebaju decnije da dostigneš obim jedne napredne kancelarijske mašine.

Još jedna prednost je što HP1102w ima u sebi WiFi modul, pa ga možeš ćušnuti bilo gde u kući. Još i jako lepo i stabilno radi sa njim. Pre 3-4 godine sam ga instalisao i zaboravio na setings-e. Do sada ni jednom nije štucnuo niti imao problem sa konekcijom. Kyocere s' druge strane, imamo ih u firmi, jes' neuništive, ali baš nas smaraju driveri.

Nazad
Vrh Dno