Šta je novo?

Mobilni telefon Najbolji Samsung telefon sa 4G mrezom??

Koji mobilni telefon kupiti

alexandra

Poznat
Učlanjen(a)
26.07.2019
Poena
42
Zdravo svima 😊
Imam Samsung J7 iz 2016. godine. Ja ga i dalje ne bih menjala, ali ovaj model vise nema azuriranja pa su pocele da mu otkazuju aplikacije - za sada Lidl aplikacija i WhatsApp, ali u servisu kazu da ce ubrzo i druge aplikacije krenuti tim putem 🙁
I zbog toga moram da menjam tel 😕
I pretpostavljam da vam je vec na osnovu toga jasno da uopste nisam zahtevan korisnik kada ne zelim da promenim 7 godina star telefon 😂😂😂 Telefon koristim po malo za razgovor, drustvene mreze, slusanje nekih predavanja na YT, malo za fotkanje, osnovne aplikacije (busplus, EON, Lidl).

S obzirom da sam ocigledno ispodprosecan korisnik, volela bih da moj novi telefon bude:
  • Samsung (imala 2 samsunga do sad, na njih navikla, znam da se snadjem, a koliko sam razumela - daju najduze azuriranje)
  • sto noviji model, da bih imala sto vise azuriranja, jer ocigledno ne menjam telefone cesto 😁
  • 4G (da, malo cudno - zelim telefon koji nema 5G mrezu)
  • sto vece memorije
  • pozeljno 3,5mm jack ulaz (ali ako sam dobro shvatila - to recimo ovogodisnji telefoni vise uopste nemaju🙁)

Kupila bih u zvanicnoj prodavnici (ne bih sa KP i drugih oglasa), znaci nov telefon, sa fiskalnim racunom i 2 godine garancije.
Izdvojila bih za telefon do 300 evra, mada vidim da izgleda nema potrebe - jer ti 4G modeli su redji i jeftiniji 😀

Obisla sam prodavnice u Balkanskoj i gledala sajtove nasih prodavaca tehnologije (Gigatron, Tehnomedia, Tehnomanija) i mobilni.svet i nasla sam dva modela:
1. A14 4/128 koji je u ovim nasim prodavnicama tehnologije oko 200 evra (tacnije 23.500 dinara na akciji, a puna cena skoro 27.000 dinara), a u prodavnicama u Balkanskoj je na akciji 20.000 dinara - i to me malo buni cemu tolika razlika u ceni?? Da li ovi telefoni iz Balkanske imaju fiskalne racune i pravu garanciju 2 godine??
2. A24 - zelela bih 8/128, na sajtu mobilnisvet pise da je on 236 evra, ali nisam ga nasla u ovim prodavnicama u Balkanskoj, a nema ga u ovim nasim prodavnicama tehnologije

Znam da je vecini clanova foruma ovo smesno pitanje, s obzirom da volite/koristite/kupujete mnooogo jace stvari, ali ja sam neko ko kupuje obican telefon, jednom u 5-6 godina, i meni bi neki savet znacio, bez obzira sto naizgled nije velika suma u pitanju 😊

Obzirom da hoćeš telefon sa zvaničnom garancijom i fiskalnim računom, zaboravi te radnje u Balkanskoj.

Samsung A34 128GB, telefon sa kojim bi se preporodila, kao svemirski brod je naspram tog krsa J7 iz 2016.
Imace 5 godina softverskog azuriranja, tako da bi dugo bila mirna.
5G se iskljuci u podesavanjima, tako da telefon radi samo na 4G.
Ima za oko 300e sa fiskalnim racunom i 2 godine garancije, poslacu ti link prodavnice preko privatne poruke da ne ispadne reklama.
Male prodavnice u Balkanskoj i slicno ne daju fiskalni i nemas sigurnu garanciju...

Ako mora 3.5mm, onda A24 ili A52 6/128 negde u Balkanskoj gde daju i fiskalni (bese Logic i jos neko davao uz 10% vecu cenu ili tako nesto), A14 4G ni slucajno

Odkud ideja da odkazuju aplikacije moja unuka koristi A5 2016 android verzija 7,0 , i radi sve bez problema ,nije da leti al radi sasvim solidno

Moj glas za Samsung A34
Mozda je serija A kvalitetnija od serije J pa zato jos uvek radi. Moj telefon ne moze da otvori googleplay vec nekoliko meseci i nista ne mogu da azuriram. Prvo je prestala da radi Lidl aplikacija, a pre nekoliko dana i WhatsApp :( Ako ne verujete - poslacu screen shot, ali nema razloga da lazem, stvarno mi ne radi.

U ovim radnjama u Balkanskoj su mi rekli da je garancija 1+1 godina - kao 1 godinu daje Samsung, a druge godine ako se nesto desi - onda da donesem telefon kod njih, u njihov servis. Ali sad tek vidim da izgleda nije ista ta vrsta garancije od 2 godine i ona od 2 godine u na primer Tehnomaniji :unsure:

I znaci imamo:
  • jedan glas ostro protiv A14 (antena kaze taj ni slucajno:( a sto je bas toliko los??)
  • jedan polu-glas za A24 (opet antena); a ovde bih jos samo pitala - posto njega nema u ovim klasicnim prodavnicama (tehnomanija, gigatron) nego samo u Balkanskoj - jel to znaci da taj model nije ni predvidjen za prodaju u nasoj zemlji?? Ako se nesto desi takvom telefonu - garanciju mogu da nosim samo u tu prodavnicu gde sam ga kupila, ne mogu u zvanican Samsungov servis?? A gde da ga nosim ako se nesto desi dok je pod garancijom i ako se ta prodavnica zatvori (ne verujem bas da ce se Logic shop zatvoriti, cak sam i ja cula za njih, par mojih kolega sa posla je tamo kupilo Xiaomi telefone, ali hipoteticki da se to desi)?? Ima li sanse da A24 pocne da se prodaje i u nasoj zemlji zvanicno??
  • i najvise glasova za A34 koji ima 5G uz savet da to iskljucim; i sve znam - i da kod nas jos nije 5G mreza, i da ne znamo zraci li to vise ili ne, i da je vecini vas smesno jer vi zelite vece brzine a neka budala zbog nekog tamo potencijalnog zracenja hoce 4G telefon :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
  • znaci tesko da mogu da kupim dobar Samsung 4G??

Ne postoji kod samsunga ta jednogodisnja garancija kao kod apple. Sad su poceli da varaju ljude kao samsung daje godinu dana garancije bilo gde u svetu, ali od toga nema nista.
Ako hoces validnu garanciju ili legalno da se kupi u pravoj prodavnici ili na kp sa garancijom operatera ili neke prodavnice (prave 😅 ) sa fiskalnim racunom.
Edit: preporuka za a34, kao sto je kolega rekao.
Za 3.5mm ne verujem da neki novi samsung trenutno ima, secam se da je imao a52s, ostali tesko. A i ako ti treba uzmes adapter, mada meni je kolega dao original adapter i opet nece, zbog cega nemam pojma.

i da kod nas jos nije 5G mreza, i da ne znamo zraci li to vise ili ne, i da je vecini vas smesno jer vi zelite vece brzine a neka budala zbog nekog tamo potencijalnog zracenja hoce 4G telefon :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Nije tacno da ne znamo, znamo tacno koliko i kako zraci.
Mali hint, 4G/3G/2G mreze te isto toliko zrace, cak i vise, posto imaju vise always-on signala. 5G je energetski efikasniji.
Svakako stoji to sto ti je kolega napisao, ako neces 5G - kod nas em sto ga nema, em sto mozes da iskljucis u podesavanjima 5G kad ga bude bilo, tako da ce telefon da se ponasa kao 4G capable samo.

U ovim radnjama u Balkanskoj su mi rekli da je garancija 1+1 godina - kao 1 godinu daje Samsung, a druge godine ako se nesto desi - onda da donesem telefon kod njih, u njihov servis. Ali sad tek vidim da izgleda nije ista ta vrsta garancije od 2 godine i ona od 2 godine u na primer Tehnomaniji :unsure:

I znaci imamo:
  • jedan glas ostro protiv A14 (antena kaze taj ni slucajno:( a sto je bas toliko los??)
Losiji ekran od tog koji imas, ostalo jedva malo bolje, ne vredi ni 15000 a ne 20+. A14 5G je bolji mada je i to losije od ostalih
  • jedan polu-glas za A24 (opet antena); a ovde bih jos samo pitala - posto njega nema u ovim klasicnim prodavnicama (tehnomanija, gigatron) nego samo u Balkanskoj - jel to znaci da taj model nije ni predvidjen za prodaju u nasoj zemlji?? Ako se nesto desi takvom telefonu - garanciju mogu da nosim samo u tu prodavnicu gde sam ga kupila, ne mogu u zvanican Samsungov servis?? A gde da ga nosim ako se nesto desi dok je pod garancijom i ako se ta prodavnica zatvori (ne verujem bas da ce se Logic shop zatvoriti, cak sam i ja cula za njih, par mojih kolega sa posla je tamo kupilo Xiaomi telefone, ali hipoteticki da se to desi)?? Ima li sanse da A24 pocne da se prodaje i u nasoj zemlji zvanicno??
Nema sanse, kad nije do sad.
  • i najvise glasova za A34 koji ima 5G uz savet da to iskljucim; i sve znam - i da kod nas jos nije 5G mreza, i da ne znamo zraci li to vise ili ne, i da je vecini vas smesno jer vi zelite vece brzine a neka budala zbog nekog tamo potencijalnog zracenja hoce 4G telefon :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Mi znamo da li i koliko zraci, a kad iskljucis onda ne zraci uopste. A sa baznih stanica ce da te zraci 5G (kad postave) zivela bez telefona ili nosila 2G, 4G ili 6G telefon
  • znaci tesko da mogu da kupim dobar Samsung 4G??
Tesko. Ili A34 sa iskljucenim 5G ili A24 ili stari A52 (taj ti je zvanicno u Srbiji, ako doplatis za fiskalni mozes i u ovlasceni servis) ili neki drugi brand

Ne vidim realan razlog za obilaženje 5G, kod nas ga nema, a ako se pojavi, manje će ti zračiti od 4G 😎
Za 300e trenutno u Gigatronu A53 (5G🤬), mislim da je bolji od A34, od A24 svakako. Kao i na svakom Samsungu, 5G možes i isključiti.

Prilozi

• Screenshot_20230721_035408_Call settings.jpg
    Screenshot_20230721_035408_Call settings.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 13
Hvala svima puno na odovjenom vremenu, strpljenju i savetima!!
Previse informacija za mene kojoj ovo nije ni malo bliska tema :confused:
Ali sad cu lepo napraviti jednu tabelu sa nekoliko modela o kojima smo pricali, sa bitnim karakteristikama, prednostima i manama svakog, vasim komentarima, i onda cu (nadam se uskoro) odluciti sta kupujem :) Javljam odluku o kupovini i utiske u narednih par dana :giggle:

Ali sad cu lepo napraviti jednu tabelu sa nekoliko modela o kojima smo pricali, sa bitnim karakteristikama, prednostima i manama svakog, vasim komentarima, i onda cu (nadam se uskoro) odluciti sta kupujem :) Javljam odluku o kupovini i utiske u narednih par dana :giggle:
Imaš ovde tabelu pa da ti bude preglednije, jeste da je za povrće i osnovne namirnice ali možda i pomogne! :) ;) :giggle:

Zdravo svima 😊
Imam Samsung J7 iz 2016. godine. Ja ga i dalje ne bih menjala, ali ovaj model vise nema azuriranja pa su pocele da mu otkazuju aplikacije - za sada Lidl aplikacija i WhatsApp, ali u servisu kazu da ce ubrzo i druge aplikacije krenuti tim putem 🙁
I zbog toga moram da menjam tel 😕
I pretpostavljam da vam je vec na osnovu toga jasno da uopste nisam zahtevan korisnik kada ne zelim da promenim 7 godina star telefon 😂😂😂 Telefon koristim po malo za razgovor, drustvene mreze, slusanje nekih predavanja na YT, malo za fotkanje, osnovne aplikacije (busplus, EON, Lidl).

S obzirom da sam ocigledno ispodprosecan korisnik, volela bih da moj novi telefon bude:
  • Samsung (imala 2 samsunga do sad, na njih navikla, znam da se snadjem, a koliko sam razumela - daju najduze azuriranje)
  • sto noviji model, da bih imala sto vise azuriranja, jer ocigledno ne menjam telefone cesto 😁
  • 4G (da, malo cudno - zelim telefon koji nema 5G mrezu)
  • sto vece memorije
  • pozeljno 3,5mm jack ulaz (ali ako sam dobro shvatila - to recimo ovogodisnji telefoni vise uopste nemaju🙁)

Kupila bih u zvanicnoj prodavnici (ne bih sa KP i drugih oglasa), znaci nov telefon, sa fiskalnim racunom i 2 godine garancije.
Izdvojila bih za telefon do 300 evra, mada vidim da izgleda nema potrebe - jer ti 4G modeli su redji i jeftiniji 😀

Obisla sam prodavnice u Balkanskoj i gledala sajtove nasih prodavaca tehnologije (Gigatron, Tehnomedia, Tehnomanija) i mobilni.svet i nasla sam dva modela:
1. A14 4/128 koji je u ovim nasim prodavnicama tehnologije oko 200 evra (tacnije 23.500 dinara na akciji, a puna cena skoro 27.000 dinara), a u prodavnicama u Balkanskoj je na akciji 20.000 dinara - i to me malo buni cemu tolika razlika u ceni?? Da li ovi telefoni iz Balkanske imaju fiskalne racune i pravu garanciju 2 godine??
2. A24 - zelela bih 8/128, na sajtu mobilnisvet pise da je on 236 evra, ali nisam ga nasla u ovim prodavnicama u Balkanskoj, a nema ga u ovim nasim prodavnicama tehnologije

Znam da je vecini clanova foruma ovo smesno pitanje, s obzirom da volite/koristite/kupujete mnooogo jace stvari, ali ja sam neko ko kupuje obican telefon, jednom u 5-6 godina, i meni bi neki savet znacio, bez obzira sto naizgled nije velika suma u pitanju 😊
Molim te, ako si pronašla/ao telefon takav, što bolji Samsung/iPhone a da zapravo nema 5g fizički (isključivanje u opcijama - NIJE OPCIJA) Javljaj, vikaj.
Molim te, ako si pronašla/ao telefon takav, što bolji Samsung/iPhone a da zapravo nema 5g fizički (isključivanje u opcijama - NIJE OPCIJA) Javljaj, vikaj.
Imam a72 sa kojim sam plivao u moru pre 4+ godina, kupio ga čim je izašao, sa njega sad tipkam, ali, došlo je stvarno vreme da menjam... iako sve radi itd, tehnologija ide napred, kvalitet slike npr, igram samo jednu igricu "Raid - shadow legends", i zovem/javljam se, sms/msngr i to je to...

Postoji verovanje da će se telefon kačiti na 5G baznu stanicu ili potraživati 5G sinal, čak iako je isključen. Imao bih da im poručim da u trenutnoj situaciji nema bojazni i kad se 5G svakako uvede, onda će imati razloga za brigu i sa 4G telefonima, pošto će svakako biti „ozračeni“ posvuda i neće moći od emisije 5G spektra ama baš nikako da pobegnu! 😏

Nazad
Vrh Dno