Šta je novo?

Najbolji protok vazduha?

Učlanjen(a)
27.02.2023
Poena
30
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 11700K + Arctic i35 argb
Matična ploča
B560M PRO VDH WIFI
RAM
Fury Beast 32gb (2x16) 3200mhz
GPU
PowerColor Red Devil RX 6900 XT
Storage
SSD: KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280 SNV2S/1000G
Zvuk
Logitech Z207 + Logitech G Pro X 2
PSU
be quit! System Power 10 850W
Kućište
METROPOLIS PRO
Monitor
MSI 271QP X24
Miš & tastatura
Logitech G Pro X Superlight 2 + Logitech G Pro X
Ostale periferije
Logitech G840
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A55
Zanimame braćo kakav bi raspored ventilatora najbolje ležao u ms v705 kućištu. Naime uzeo sam još 4 ventilatora (freeze a305) i hladnjak (artic i35 argb). Mislio sam da na gornji panel kućišta stavim dva od kojih će jedan (sa leve strane) izbacivati vazduh kao i ovaj fabrički ugrađen na zadnjem panelu jer što bi ubacivao kada bi sav vazduh išao na hladnjak, a da drugi ubacuje (sa desne strane). Dok bi ostala dva ugradio na prednju stranu panela koji bi takođe ubacivali. Pa me zanima vaše mišljenje da li je ovo okej rešenje?

Prilozi

• 20230710_124905.jpg
    20230710_124905.jpg
    290.8 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20230710-141212_Gallery.jpg
    Screenshot_20230710-141212_Gallery.jpg
    129 KB · Pregleda: 42
Izbaci samo ovaj gornji intake fan i to bi bilo to. Dva napred da uvlače i dva pozadi da izvlače. Peti, gore desno koji si obeležio, je suvišan, ometa protok vazduha.

realno ne treba ni taj gore, jer ce imati tower kuler koji i tako gura vazduh koji dodje pozadi

Izbaci samo ovaj gornji intake fan i to bi bilo to. Dva napred da uvlače i dva pozadi da izvlače. Peti, gore desno koji si obeležio, je suvišan, ometa protok vazduha.
Pošto sam već uzeo četiri jel bi taj desni baš toliko pravio problem? Mislim nije problem mogu ja samo tri da stavim ali eto čisto da pitam. Da ne bude da sam bacao pare džabe

Bacio si uh još kupovinom kucista
Stavis bench što i ne treba ti brdo ventova, hotel promaja😂

Bacio si uh još kupovinom kucista
Stavis bench što i ne treba ti brdo ventova, hotel promaja😂
Ja ga brate imam već 3 godine i jedna je od mojih boljih investicija, al dobro svako ima pravo na mišljenje😁

Pošto sam već uzeo četiri jel bi taj desni baš toliko pravio problem? Mislim nije problem mogu ja samo tri da stavim ali eto čisto da pitam. Da ne bude da sam bacao pare džabe
Postoji nešto što se zove pozitivni i negativni pritisak u kućištu i ponajviše zavisi od odnosa broja ventilatora koji uvlače ili izvlače vazduh. Taj gornji desni bi samo ometao protok vazduha od dva venta sa prednje strane kućišta. Iskreno, nisam obratio pažnju da si uzeo i35, tako da ti ni taj gore nije neophodan, kao što je i @illidan primetio.
S obzirom da taj armor ima otvore za vazduh koliko i davljenik sa slamčicom, moj ti je savet da tri komada staviš napred da povuku iz ono malo proreza za vazduh što ima i da dva namestiš na vrh da izbacuju vazduh, dok će kuler mirno moći da izbacuje vruć vazduh tamo pozadi gde ti sada stoji ventilator. Ne znam koliko bi to bilo dobro zbog onih limenih prečki spreda koje će da ometaju protok vazduha, ali ja bi, da sam na tvom mestu, to tako uradio.

Važi, isprobaću sve varijante pa ćemo videti. Hvala svakako svima

Nazad
Vrh Dno