Šta je novo?

najbolji image viewer?

Nije najbolji - nema pravi browser (a to je, imho, minus na quadrat).

Ifran View služi prvenstveno za pregled a ne katalogizaciju slika kao ACDSee, XnView, Zoner i slično.

Navigacija po folderima se vrši pomoću kursorskih strelica što je neuporedivo brže od standardne a la explorer navigacije pomoću miša, naravno traži navikavanje koje traje oko minut :)

FastStone Image Viewer sam koristio davno, kada me je ACDSee počeo nervirati i dobar je program ali ima sporiji viewer što se ipak oseti pri pregledu slika veće rezolucije. Takođe tada nije imao opciju da zaključa zum u viewer-u što mi prestavljalo veliku prepreku za dalje korišćenje. Ono što je jako dobro urađeno jeste batch rename i coverter formata.

Savetujem svima da probaju Zoner. Interfejs poput ACDSee ali unapređen i lepši za oko. Koliko sam primetio ima sve opcije koje poseduje ACDSee a ne košta 50 dolara. ACDSee ljudi uglavnom koriste iz navike, ima boljih i povoljnih programa za istu namenu. Nije baš da je propao poput Nero paketa ali će ga Zoner Free svakako uzdrmati.

Evo sad sam probao Irfan i Zoner i sporiji su od ACDSee 9, kao i ranije testirani Fast Stone i Xn koji su još gori po tom pitanju.
Next please? :)
Ili da zaključim da je po brzini viewera ACDSee nedodirljiv?

FastStone Image Viewer.

***. relativno mali program, radi sve sto mi treba i jos je besplatan.

Ne treba mi dinosaurus od blizu 60 MB plus koji bi trebalo (namerno ne kazem koji treba) platiti da bi radio ono za sta mi prvenstveno treba, a to je iskljucivo pregledanje slika.

a jel zna neko koji pregledač slika ima najkvalitetniji prikaz slika ? džabe ako program zabrlja prokaz slike kao bi je učitao brže.... meni brzina nije bitna važan mi je kvalitet , tj da fajl vidim onakav kakav jeste...
Totalno se čovek zbuni kad pročita ovu temu , ovde svako svoga konja hvali, a razlozi se slabo navode...pa ne znaš koji da instaliraš?

- Ifran View služi prvenstveno za pregled a ne katalogizaciju slika kao ACDSee, XnView, Zoner i slično.

- Navigacija po folderima se vrši pomoću kursorskih strelica što je neuporedivo brže od standardne a la explorer navigacije pomoću miša, naravno traži navikavanje koje traje oko minut :)
- Xn služi za pregled, a ne za katlogizaciju.
- Hm, baš kao i kod Xn-a (s tim što Xn ima i odličan browser i odličan viewer).

U svakom slučaju, pored XnView-a, IrfanView-a, FastStone-a, Zonera i još par dobrih free viewera, ACDSee jednostavno nema šta da traži.

@ Levčanin: većina postoji u Portable verziji - dakle, stavi njih, malo ih "čačkaj", podesi po svom ukusu, isprobaj ih po par dana, pa sam zaključi.

xnview

Kako mozete da kazete da je Zoner najbolji???? Mozda ne vidim dobro,ali ispravite me,slobodno,ne bunim se:

Nigde ne vidim opciju "set as desktop background" ili slicno !!!!

Ta opcija je postavljena na meni lično nelogično mesto ali sam je ipak našao. Ne možeš doći do nje iz viewer-a nego moraš preći u browser mod. Da bi ušao iz viewer-a u manager (browser) pristisni ENTER. Opcija se nalazi pod Publish -> Wallpaper. Jako zabačena ali je ipak tu.

^^^ Ok,hvala,nasao sam...stvarno je to malo bzvz,ipak je to opcija koja se bas cesto koristi,trebala bi da se nalazi medju onima na desnom kliku :trust:

^^^ Ok,hvala,nasao sam...stvarno je to malo bzvz,ipak je to opcija koja se bas cesto koristi,trebala bi da se nalazi medju onima na desnom kliku :trust:
Dok kod XnViewa može lako da se postavi i dugme na toolbar za različite načine primene wallpapera ;)

XnView ako ne najbolji onda među najboljima.

meni odgovara AcdSee Pro. opcija batch resize brzo smanji slike, sto mi treba kada saljem puno slika na fejs :D da budem iskren, nisam ni probao druge pregledace slika, otkad koristim komp, na ACDSee-ju sam :)

Poslednja izmena:
Ja sam davno prešao na fast stone i neverovatno sam se navikao na njegov interfejs, da mi je veeeeliki problem kada treba da radim kod nekoga, a da nema fsv.
Zato portable obavlja posao.

Ja koristim FastStone. Nekada sam koristio ACDSee ali kada je dosao u verziju 4, to je vise bilo mucenje. FastStone radi posao, ne znam kakve to probleme sa sporoscu imate ali u savremeno doba kada su DC procesori sasvim normalna stvar, FS obavlja svoj posao jako dobro.

Probacu Zoner ali zaista sumnjam da moze da se poredi sa FS.

Instalirao sam ACDSee Pro 4 beta pre neki dan i mogu vam reci da sam jako zadovoljan. Radi stabilno za sad (doduse odmah sam iskljucio prikaz audio i video fajlova koji su mi pravili problema u ranijim verzijama), ubrzano je startovanje glavnog programa, ali je i dalje to nesto sporije od Xn-a ili Zonera, nista strasno. Ima nesto vise saturacije na slikama posto je po defaultu ukljucen color management, ne znam da li je to slucaj i sa prethodnim verzijama. Naravno i dalje najbolje barata sa velikim slikama :) Inace beta je u funkciji do juna 2011.

Poslednja izmena:
kako da u Irfan view namestim da mi sa leve strane bude tree sa folderima sa slikama a sa desne strane pregled sadrzaja foldera i ja lepo klik na foldere oni se otvaraju ili klik na sliku ona se otvori u fulskrin i ja ih gledam tako redom...(kao sav normalan svet) ili to ovaj program ne može na takav način pa mi treba drugi? :mad:

Pokreneš IrfanView - Thumbnails i dobiješ to što želiš.
To jeste mogućnost, ali to ipak nije pravi, normalni browser, kao u XnView (ili ACDSee, FreshView-u itd)

2ihnlox.jpg

To jeste mogućnost, ali to ipak nije pravi, normalni browser, kao u XnView (ili ACDSee, FreshView-u itd)

2ihnlox.jpg

Ok, zavisi kako je ko navikao. Ne koristim to ni sam, izgleda kao da je iz '95-te :)
Koristim total commander sa uključenim thumbnail prikazom i irfanview za pregled i batch konverziju, tipa smanjivanje za fejZbuk.

Probao sam Zoner, FastStone i vratio sa na ACDSee 3Pro ..Cini mi se da je najbrzi ili sam samo naviko na njega.

i ja sam ih probao sve... skoro. sem acd see...
dopada mi se Zoner i XnView uglavnom Fast Stone nije loš ali Xn je lepši nekako

Nazad
Vrh Dno