Šta je novo?

najbolji image viewer?

dowla1

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2010
Poena
154
Koji je najbolji po vama?
Ja koristim fast stone image viewer i zadovoljan sam. Ranije sam koristio acdsee ali od verzije cimi mi se 3.11 ili tako nesto je samo postajao glomazniji i bezvezniji.

Ranije sam takodje koristio ACDSee, ali vec neko vreme je tu XnView i ne nameravam da menjam. :)

Picasa od google, jos nudi opciju upload-a slika na internet gde imate 1-2gb prostora.

Meni se fs image viewer dopao jer prilikom pregleda slika je dovoljno da misa pomerite blize desnoj ivici ekrana i automatski vam prikaze kompetan EXIF sto mi je vrlo zgodno jer uglavnom pregledam slike sa mog digitalca i uvek me zanima koji je iso,white balance itd... Takodje, pomeranjem ka gornjoj ivici dobijate thumbnail-ove iz tog foldera, levoj ivici dobijaju se osnove edit-inga itd...
To je ono sto je u mom slucaju presudilo u korist ovog programa.

Fast stone, posle dosta godina acdsee.
Sasvim korektan i lagan :)

xnview
Lagan, dobar interfejs, ruznjikav, nesto sporije ucitava velike slike i sto je najgore kao da im udara neki "sharpen". Imate u attachu uporedno xnview i zoner.

ACDSee
Skroz ok, ali glavni program se podize citavu vecnost, redovno puca, zabada u folderima sa video fajlovima itd. Steta, a ima i lepu podrsku za .abr...

Picasa
Svaka vam cast kada mozete da koristite program sa onakvim interfejsom :p

Zoner
E na njemu sam trenutno, svaka preporuka!

Prilozi

• xnview.png
    xnview.png
    952.3 KB · Pregleda: 173
  • zoner.png
    zoner.png
    892.5 KB · Pregleda: 172
@ Wild Boy: daj tu fotku Ivane Džordan u originalu, da uporedim. Inače, meni je XnView dobar jer ima odličan GUI i veoma je brz :D

Rado, ali nije moja ;) Sorry

Kao da "optimizuje" velike slike radi brzeg prikaza, ne radi ovo na manjim....

Provalio sam sta je, high quality zoom chekirati reduce, bas cudna opcija :S

Poslednja izmena:
Kao da "optimizuje" velike slike radi brzeg prikaza, ne radi ovo na manjim....
20f690n.png

EDIT: a, video si :) To znači kvalitetno zumiranje i kod smanjenja i kod povećanja slika :) Verovatno je urađeno tako da bi se brže "listale" slike na slabijim kompovima...

Poslednja izmena:
ACDSee još uvek, sada u Pro 3 verziji.
Pokušavao sam da pređem na alternative, al' nekako mi uvek nešto fali ili me nervira.

Mislim da je to manje vise najobicniji smooth , ima to i u fs viewer-u, kada nije stiklirano prikaz je dosta zrnastiji i sum je veci.

XnView, FS, Picasa, ACDSee 3. Svaki ima svoje prednosti i nedostatke, zato koristim sva četiri, a probaću i Zoner.

ACD See Pro 2.5. Nekad sam koristio Ulead Photo Explorer koji je bio odlican, mada ne znam dal' to postoji josh, u svakom slucaju ACDSee radi posao.

ACDSee 9, jer je najbrži a i iz razloga koje je Dandy naveo. Bio sam probao Xn i Fast Stone ali prespori su mi.
A novije ACDSee verzije mi se nešto nisu svidele.

A jel' koristi neko Irfan View? Meni se sasvim lepo pokazao, brz je i ima gomilu podesavanja.

A jel' koristi neko Irfan View? Meni se sasvim lepo pokazao, brz je i ima gomilu podesavanja.

Ja sam koristio Irfan View nekoliko nedelja i generalno je ok. Autor je izvestan bosanac Irfan kome moze covek da posalje i mejl sa predlozima za potencijalna unapredjenja. To sam i ja uradio i covek mi odgovorio :). Naravno, on dobija verovatno na stotine tih mejlova pa ne moze bas svima da izadje u susret (zavisno od sugestija). U svakom slucaju, znam da je bilo nesto u Irfan-u sto mi nije radilo kao fast stone i onda sam se vratio na njega (fast stone). Tada je bio definitivno brzi od faststone-a, ali ipak su mi preovladale neke opcije koje mi trebaju za svakodnevnu upotrebu.

irfan...
da napravimo pool?

shotwell na linuxu i digikam kad imam kde |)

ACDSee 3.1 od 98ice preko xp-a pa sada win7..brzina, stabilnos, za svoju namenu, po meni, najbolji.

Ubedljivo najbolji viewer je Irfanov. Najbrži je i ima sve opcije koje jedan viewer treba da ima.

Od ovih kombo viewer + editor programa ovaj novi Zoner Photo Studio Free. Em je free em ima sve što i ACDSee + bolji i pregledniji interfejs + brže radi.

^

Slazem se, Irfan je napravio sjajan a besplatan program za pregled slika. Koristim ga vec par godina, na tromi ACDSee sam odavno zaboravio.
Za ovaj Zoner nisam znao, mozda ga budem probao, cisto da vidim sta nudi.

Faststone Image Viewer

Koristio sam ACDSee ranije, ali sam ga batalio čim sam provalio da ima jedan bug pri gledanju slika.

irfan
faststone

Nazad
Vrh Dno