Unicredit ima sasvim dobre servise, bar po mom mišljenju. Jedino što ne znam kako je sa transakcijama ka inostranstvu, znam samo za lokal (i tu su sasvim dobri). Inače, prošle godine su mi rekli da u budućnosti planiraju da ugase e-banking za privatna lica i da ostane samo m-banking. Ne znam kakvo je trenutno stanje za privatne korisnike (u drugoj sam banci) ali ja u tom slučaju nikada ne bih bio u takvoj banci
Klijent sam od prvih dana, imam i privatni i poslovni racun kod njih. U pocetku su koristili Halcom e-bank, danas, msm od 2009. imaju neki svoj koji se koristi i u maticnoj zemlji. Sa licnim tokenom mogu da radim i na poslovnom racunu, obrnuto nije dozvoljeno. Zgodno za putovanje, dovoljan je samo jedan token...osim kada pobrkas tokene i akaunte pa blokiras sve

, danas to nije moguce jer su razlicite web stranice za pristup licnom i poslovnom racunu. M-bank koristim samo za privatni racun, poslovni nemam potrebu jer sve placam iz kancelarije a i nije moguce na jednom telefonu instalirati 2x mobilnu app za oba racuna (bar nije bilo moguce pre pola godine).
Placanje prema inostranstvu funkcionise, uslovno, bez ikakvih problema. Uslovno znaci dve stvari:
Mora da se potpise poseban ugovor i izjave nakon cega vam je omoguceno da vrsite placanja prema inostranstvu bez ikakve dodatne dokumentacije koju je ranije trebalo slati banci (fakture, predracuni, JCI, ugovori...)
Ukoliko placate sa dinarskog racuna morate (radi boljeg kursa) da posaljete mail svom referentu i zatrazite ponudu, moji referenti su azurni, msm da je najduze cekanje na odgovor bilo nekih pola sata, uobicajeno je 10/15 minuta. Ukoliko to ne uradite vec posaljete samo nalog za devizno placanje sredstvima sa dinarskog racuna obracunace vam prodajni kurs banke sa njihove kursne liste sto vam nikako ne ide u prilog. Prosle nedelje sam imao placanje, iznos malo preko 10k (od njega takodje zavisi kurs koji vam nude, sto je veca suma nizi je kurs) dali su mi 118,02. oko pola dinara iznad srednjeg kursa.
Kada se dogovori kurs nema nikakvih dodatnih troskova i provizija kao u nekim drugim bankama, mozete u programu da odaberete da svi troskovi transfera idu na vas racun tako da vas ino partner dobije ceo iznos koji ste uplatili, takodje ima i "
same day" opcija i provereno radi.
Domaci platni promet funkcionise bez problema.
Nisam skoro uzimao kredite (msm da je zadnji bio 2014) ali su tu uvek bili brzi i azurni.
Sa privatnim racunom sam imao problema kod deviznog priliva, obozavaju da vam otkupe valutu po njihovom kursu a takodje i da vam otmu devize umesto dinara za npr online kupljenu avio kartu.
m-bank je ok za domaca placanja, sada sam proverio kurs u online menjacnici, ne valja

, 120,17 bolje je podici gotovinu i kupiti u menjacnici.