Šta je novo?

Najbolji DivX player?

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Do sada sam ih gledao preko Windows Media Palyera, kazu ljudi da je bolje preko nekog bash DivX playera, pa mi reciti koji je najbolji - da ja ispitam tu tvrdnju :D

Ja se slazem da je BSplayer najbolji.:)

BTW koja verzija BSa provereno ne zeza pod XPom?

Za sada koristim Vplayer koji je mali (ali tehnicar) shalim se. Zauzima izuzetno malo memorije ne instalira se veliki je oko 1 mb. A ima "sve" opcije kao i ostali.

Glas za BSPlayer
Mali funkcionalan ........ sta ce vam vise........

Skinuo sam RadLight koji je takodje malecki i sasvim je dobar.Zadovoljan sam;)

Probao sam ih sve ali bas SVE i jednostavno MicroDVD je i dalje suvereno na prvom mestu.

Micro DVD - najvise mogucnosti, podesavanja, opcija.....
GDivX - klik'an'plaj ;)

GDivX = Global DiVX Player

;) :wave;

Nije tacno da je MicroDVD najbolji... Samo je nekako najstandardniji... BSPlayer ima toliko fora i jednostavan je do bola , ima opciju custom aspect i free aspect, pomeranje subtitlova po ekranu, ne tripuje se svaki cas kao mdvdp da nece da prikazuje transparentne subtitlove, ima odlicno uradjen zoom i pan^&scan... I ima dobar izbor skinova... radlight je takodje odlican, po meni na drugom mestu, prati ga playa koja zaista nudi najbolji kvalitet prikaza ali ima nesto manje opcija, i tek je onda, po meni tu MicroDVD... Znate kako, ono sto je najpopularnije, nije uvek najbolje....

BSplayer definitivno. Ima bar 2x vise opcija od MicroDVD-a i zauzima manje resursa. Cist primer, sad je kod mene Celeron 300A, Abit BH6, 64Mb SDR i noname TNT2 M64 sa 16MB. Filmovi u MicroDVD Player-u seckaju, sa BSPlayer-om sve radi odlicno.

Pozdrav:)

ovo se pretvori u pool :)

radlight i bs player - oba su odlicna

omnik je napisao(la):
BSplayer definitivno. Ima bar 2x vise opcija od MicroDVD-a i zauzima manje resursa. Cist primer, sad je kod mene Celeron 300A, Abit BH6, 64Mb SDR i noname TNT2 M64 sa 16MB. Filmovi u MicroDVD Player-u seckaju, sa BSPlayer-om sve radi odlicno.

Pozdrav:)

Koju verziju koristis za tog cely-a 300? Kod mene najnovija (rc3) brljavi... Program a ne brzina prikaza.

Jesi li probao RadLight?
Jedino sam njega video da radi sa nekim levim grafickim npr intel810 i sis 6324 koliko, toliko normalno... Iako su procesori mnogo bolji cel 1GHz i PIII 450MHz respektivno.

E kakvi ste!:D Sada ste me naterali i da sidam taj BS Player ;)

BodyRemover je napisao(la):
Opet `pool` tj tj tj kad cete nauciti (cast izuzecima) :D:D:D

ups!! definitivno prestajem da postujem pre 7am (tj na prazan stomak :) )

dejandj je napisao(la):
Koju verziju koristis za tog cely-a 300? Kod mene najnovija (rc3) brljavi... Program a ne brzina prikaza.

Jesi li probao RadLight?
Jedino sam njega video da radi sa nekim levim grafickim npr intel810 i sis 6324 koliko, toliko normalno... Iako su procesori mnogo bolji cel 1GHz i PIII 450MHz respektivno.

Poslednju sa dvd.box.sk-a... BSPlayer version 0.84 build 473.

Sto se RadLight-a tice, nisam imao vremena da ga probam na ovoj "masini".

Pozdrav :)

Probao sam BS i ima vishe opcija, jos cu malo da ih testiram pa cu se odluciti :D

Amon_Ra je napisao(la):
Probao sam BS i ima vishe opcija, jos cu malo da ih testiram pa cu se odluciti :D

Neces zazaliti i ako ostanes kod BSPlayer-a takav mali biser se retko nalazi. Probaj za njega neki lepi skin tipa Pioneer.

DivX f/s ?

Skinuo sam ovaj BS player , inace zvanicni sajt jeovo pominajlo se u ovom threadu koji je link za dl.... eto ga ;)
Nije los, ima i Srpski user interface!

Nego, jel sam se ja to istripovao ili kada se DivX standard pojavio je moglo da se slika razvuce na full screen, ali bas na full screen... znaci ne 16:9 i slicno nego full screen, razmera 4:3. Da nema ni trunke crnog ekrana oko filma... noviji filmovi to ne mogu?? ili ovaj DivX 4.12 codec ne podrzava bash full screen?

Ili mozda ovo zavisi od playera? I Micro DVD i BS player meni isto skrate sliku na 16:9 ...
npr. imam film Little City koji moze da bude FULL screen, inace nema subtitlova. Probao sam i kod ostalih da ugasim subtitlove, ali opet black edges!

Zna li neko resenje za gledanje DivX-a preko celog ekrana uz transparentne subtitlove? Koji player to danas moze... codec.... etc.....

:confused:

gde mogu nabaviti skinove za bs?
i kako instalirati skinove, odnosno kako instalirati za MicroDVD - imam jedan lep, a ne znam da ga instaliram i nema uputstvo

Re: DivX f/s ?

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Zna li neko resenje za gledanje DivX-a preko celog ekrana uz transparentne subtitlove? Koji player to danas moze... codec.... etc.....
Pa zar to ne moze BSPlayer?!?
po meni zaista su najbolji BS i RadLight pa onda microDVD, mada je kod njega lepa stvar standard i lako pravljenje autorun-a na cd-u...
I jos jedna stvar... Svi vicu BS, BS, BS... i jeste ima vise opcija i sve tako... ALI, meni (hercules MX2) microdvd daje lepsu sliku, manje pixelisanu, proverite da li sam u pravu, jer je i to vazna stavka a ne samo izgled i funkcije player-a... dakle uzmite istu scenu pa uporedite, ima razlike (i kad se koristi isti dekoder).....

Re: DivX f/s ?

][V][ATRIX™ je napisao(la):

:confused:

Ja koristim RadLight i DivX 4.12 codec. Full screen mi radi bas dobro, i to ovako:
- desni klik > Advanced > Aspect Ratio > 4:3, a valjalo bi i:
- desni klik > Advanced > Zoom > Full Screen

- titlovi savrseno rade

(ako je bitno, koristim: Cel2@633, 192MB, InnoGF2MX200, Win2K+SP2)

BSplayer ,vplayer i ostali su stvarno dobri, ali ako hocete player sa mnostvom opcija,real time filtera .... probajte SASAMI. Stvarno mocan programcic, i ima ga na dvd.box.sk.
Ja inace koristim bsplayer, jer sasami ne podrzava .sub format titlova(microdvd standard),vec samo srt i ostale formate.

Matthias je napisao(la):
Neces zazaliti i ako ostanes kod BSPlayer-a takav mali biser se retko nalazi. Probaj za njega neki lepi skin tipa Pioneer.

Probao sam ga i odvratan je ;) , ima i boljih, ali thankzz

austin je napisao(la):
BSplayer ,vplayer i ostali su stvarno dobri, ali ako hocete player sa mnostvom opcija,real time filtera .... probajte SASAMI. Stvarno mocan programcic, i ima ga na dvd.box.sk.
Ja inace koristim bsplayer, jer sasami ne podrzava .sub format titlova(microdvd standard),vec samo srt i ostale formate.

Sasami koristim vec duze vreme stvarno je odlican
Probajte...
Ajd...

austin je napisao(la):

izgleda interesantno - moci cu da ga testiram tek kada stignem kuci :(

kome treba... evo linka
http://www.divx-digest.tv/software/player/sasami2k_757.exe

E Matrix, bash si se izlupetao u ovom threadu :)

Nazad
Vrh Dno