Šta je novo?

najbolji crt monitor

Izvini ako sam te uvredio,nije mi to bila namera.Meni je samo bio zanimljiv tvoj post pa rekoh malo da se nasalim(dobronamerno),nista drugo,nista licno!!!Sad salu
na stranu Samsung 959NF je mnogo bolji monitor (to pise po svim forumima sveta) od LG-evih Profi 19" ali opet prihvatam da koliko usera toliko i misljenja, tako da ne vredi polemisati oko toga.
Pozdrav !!!

Odakle ti da ja to prodajem, alo bre jel mi se znamo?
Decko pogresis ja ne prodajem monitor ali druge stvari.
Nisi nista odgovorio dali si negde video 19" LG.
Svako moze da vidi sta sam napisao. Ti si postao agresivan, ako znas nesto reci i nemoj sad "ja sam rekao da su u istom rangu (957NF & LG F920P i F900P)".
Koji programe koristim mozes da vidis, sta ti radis da je toliko vazno, kao da ti smetaju 2 inf. male linije?
Ja pocenjem da se pitam da li ikad si video 959NF jer 957NF NE POSTOJI!!!
Punooooooooooooooo pises a nista ne kazes. Ja sam stariji korisnik od tebe i znam sve fore. User format c: ima lep signature za tebe. :-devil-:
Ko sad nema pojma?!!

:,,:

@geokal
Sta ce tebi na stomatologiji AutoCAD,da ne crtas 3D proteze? :d

19"-Samsung 959 NF
17"-LG F7X0 P

:wave:

Moj avatar moze sam da odgovori. Suprotnost je u pitanju :d

uskoro treba da kupim monitor, sad imam neki 15" jer sam svoj 700P Plus dao :(.
po vasim postovima ako budem uzimao 19" jedino sto vredi da trazim je 959NF?
jel moze neki savet i za 21"? znaci polovan CRT bi uzeo do 200€ (nikakav tft me ne zanima).

:wave:

Ja uzeo Sony E530 21" polovan za 200e
i zadovoljan sam.... ima i 2 VGA ulaza
bilo jedno vreme u ponudi u par firmi sto su uvezli

Sony 21", ELSA 22" idr polovne monitore sa garancijom od 6 meseci, do 150-200e.
Mozes da nadjes kod Ruzveltove 42-4-6 ulice (ne secam se tacan broj-pre groblja). :wave:

Georgek je napisao(la):
Sony 21", ELSA 22" idr polovne monitore sa garancijom od 6 meseci, do 150-200e.
Mozes da nadjes kod Ruzveltove 42-4-6 ulice (ne secam se tacan broj-pre groblja). :wave:

Da,Ruzveltova ulica pre Novog groblja sa desne strane koliko me sluzi pamcenje.Jedino kupljeni monitor dobijate u rukebez ikakve kutije.Veliki izbor 21" i 22" CRT monitora,vredi da neko poseti.Sony,Eizo,Hyiama itd su extra
kvalitetni.

Neznam zasto niko ne spominje Dell ? Ja kada sam moj kupovao 21' p1110 sa sony trinitron ekranom medju 30-tak monitora raznoraznih proizvodjaca ovaj je bio zakon! I dobio sam ga po super ceni 150 eura 2002 god kao nov!

Ajd kad se vec rasirila prica, koji 19" polovan preporucujete.
Mislim na ove "iz uvoza". Vecina ih ima 96-110KHz, >200Mhz video bandwidth.
Eizo, Siemens, HP, Dell ... do 100e.
Nokia test ce raditi naravno, ali ako neko ima iskustva ...

sto se tice gore navedene firme trenutno i nemaju neki izbor monitora, a i retko kad su imali dobre monitore, mada desi se da naleti po neki....
ovo kazem jer sam skoro jurio monitor, i izbor po gradu je vise nego los.....
na kraju sam uzeo mitsubishi diamond pro 920 i mogu reci da mu geometrija nije jaca strana ali zato ostrina i jasnoca slike jesu....

U bozic i sinovi imaju trenutno Dell P1110 21" crne do jaja su.
Pancevo , robna kuca prizemlje.

Zavisi za sta koristis monitor... Da li je u pitanju grafika, video, igre... Da li ocekujes (i potrebni su ti) vrhinski rezultati... Daj ljudi ne salite sa sa odgovorima. Kakav Samsung, kakvi bakraci... U naslovu je postavljeno pitanje o vrhunskom (najboljem) crt monitoru a Samsung to svako nije. Svako ko stavlja Samsung u vrh sigurno nije video i uporedio vrhunske brnedove.

Nisam ja smislio, vec dugogodisnje iskustvo korisnika i kritike sirom sveta: EIZO, ViewSonic, Sony, Nec, Mitcubishi.

To su brendovi izmedju kojih se treba odluciti ako zelite vrhunski monitor. Naravno postoji razlika u ceni tako da treba izvagati da li vam je potreban takav kvalitet, ali kako je pomenut "samo" najbolji, a ne cenovno prihvatljivi moitor, onda ne znam sta Samsung trazi u celoj prici...

a jel imao neko neka iskustva sa viewsonic g90f

Mrcina je napisao(la):
Zavisi za sta koristis monitor... Da li je u pitanju grafika, video, igre... Da li ocekujes (i potrebni su ti) vrhinski rezultati... Daj ljudi ne salite sa sa odgovorima. Kakav Samsung, kakvi bakraci... U naslovu je postavljeno pitanje o vrhunskom (najboljem) crt monitoru a Samsung to svako nije. Svako ko stavlja Samsung u vrh sigurno nije video i uporedio vrhunske brnedove.

Nisam ja smislio, vec dugogodisnje iskustvo korisnika i kritike sirom sveta: EIZO, ViewSonic, Sony, Nec, Mitcubishi.

To su brendovi izmedju kojih se treba odluciti ako zelite vrhunski monitor. Naravno postoji razlika u ceni tako da treba izvagati da li vam je potreban takav kvalitet, ali kako je pomenut "samo" najbolji, a ne cenovno prihvatljivi moitor, onda ne znam sta Samsung trazi u celoj prici...
Zar ne mislis da treba samo juriti imena?
Ta imena obicno super rade dok rade, kad se pokvare, nema im spasa.
Moj primer: jeste da nisam imao 19" ali bio je EIZO F56 17", slika da se smrznes, sve jarko, ostro, geometrija super, nema disanja, a onda je jednog dana poceo da stucka, slika se samo skupi i za 1/10 sekunde vrati u predjashnje stanje. To se desavalo u pocetku jednom u mesec, pa jednom u 3 nedelje, pa u 2, pa u 1, pa svaki dan dok nije crkao. Naravno, u pitanju je bio VN trafo, koga nigde nema!!! Niko nema semu za njega (makar tada nije imao, pre 2 godine) original ne moze da se poruci jer se vise ne pravi, zamene ima, ali su skuplje nego sto sam ga ja platio polovnog.
Zato pre kupovine, osnovno pitanje je: da li moze da se popravlja ako se pokvari (da li ima rezevnih delova, makar istih takvih pokvarenih, rasturenih?)
Zato je bolje ici i na za nijansu losiji model ali si siguran da ako nesto krene naopako (a to se sa nasom strujom desava) da mozes da se cupas. To su izdaci od 100-200 evra za polovnu stvar, po meni mnogo.

a c a je napisao(la):
Zar ne mislis da treba samo juriti imena?
Ta imena obicno super rade dok rade, kad se pokvare, nema im spasa.
Moj primer: jeste da nisam imao 19" ali bio je EIZO F56 17", slika da se smrznes, sve jarko, ostro, geometrija super, nema disanja, a onda je jednog dana poceo da stucka, slika se samo skupi i za 1/10 sekunde vrati u predjashnje stanje. To se desavalo u pocetku jednom u mesec, pa jednom u 3 nedelje, pa u 2, pa u 1, pa svaki dan dok nije crkao. Naravno, u pitanju je bio VN trafo, koga nigde nema!!! Niko nema semu za njega (makar tada nije imao, pre 2 godine) original ne moze da se poruci jer se vise ne pravi, zamene ima, ali su skuplje nego sto sam ga ja platio polovnog.
Zato pre kupovine, osnovno pitanje je: da li moze da se popravlja ako se pokvari (da li ima rezevnih delova, makar istih takvih pokvarenih, rasturenih?)
Zato je bolje ici i na za nijansu losiji model ali si siguran da ako nesto krene naopako (a to se sa nasom strujom desava) da mozes da se cupas. To su izdaci od 100-200 evra za polovnu stvar, po meni mnogo.

Pitanje koilki je budzet i za sta ti treba monitor. Kako je pitanje veoma jasno postavljeno a ono je: "koji je najbolji model crt monitora", ne vidim razlog daljoj mistifikaciji. Pazi ovu temu ce citati i neko ko ima novca i ko hoce stvarno vrhiunski monitor. I sta ce zakljuciti? Da je vrh vrhova Samsung 959 NF, koji je sasvim pristojan monitor, ali daleko, daleko od vrhunskog i najboljeg. Zamisli koliko bi bila bolidna prica da nekoga ubedjujes da je Yugo bolji auto od Rovera samo zato sto je prvi servis za Rovera u Hrvatskoj? A ako cemo vec statisticki na nevidjeno stavljam glavu na panj da ce ako se napravi precizna statistika kvarova, reklamacija, servisa... Eizo zgaziti Samsung rezultatom najmanje 1:99. Lepo sto si izdvojio Eizo, jer sa profesionalnom sigurnoscu mogu da kazem da je on vrh vrhova.

A pesimisticna razmisljanja bolje ostavi umetnicima da kreativno ekploatisu, jer ako krenes od toga da ces jedno umreti, nema se smisla ni radjati, zar ne?

Mrcina je napisao(la):
Pitanje koilki je budzet i za sta ti treba monitor. Kako je pitanje veoma jasno postavljeno a ono je: "koji je najbolji model crt monitora", ne vidim razlog daljoj mistifikaciji. Pazi ovu temu ce citati i neko ko ima novca i ko hoce stvarno vrhiunski monitor. I sta ce zakljuciti? Da je vrh vrhova Samsung 959 NF, koji je sasvim pristojan monitor, ali daleko, daleko od vrhunskog i najboljeg. Zamisli koliko bi bila bolidna prica da nekoga ubedjujes da je Yugo bolji auto od Rovera samo zato sto je prvi servis za Rovera u Hrvatskoj? A ako cemo vec statisticki na nevidjeno stavljam glavu na panj da ce ako se napravi precizna statistika kvarova, reklamacija, servisa... Eizo zgaziti Samsung rezultatom najmanje 1:99. Lepo sto si izdvojio Eizo, jer sa profesionalnom sigurnoscu mogu da kazem da je on vrh vrhova.

A pesimisticna razmisljanja bolje ostavi umetnicima da kreativno ekploatisu, jer ako krenes od toga da ces jedno umreti, nema se smisla ni radjati, zar ne?

Ti i ja imamo drugaciji nacin razmisljanja.
Rovera (i EIZO-a vise) u zivotu ne bih kupio.
Dzaba mi sto je Rover/EIZO udobniji, sigurniji, bolji, lepsi u svakoj stavci kad ja to ne mogu da isfinansiram.
Pre cu ici na VW/Opel/Ford/Samsung/LG/Philips. :wave:

a c a je napisao(la):
Ti i ja imamo drugaciji nacin razmisljanja.
Rovera (i EIZO-a vise) u zivotu ne bih kupio.
Dzaba mi sto je Rover/EIZO udobniji, sigurniji, bolji, lepsi u svakoj stavci kad ja to ne mogu da isfinansiram.
Pre cu ici na VW/Opel/Ford/Samsung/LG/Philips. :wave:
Tacno. Ja zivot ne srcem na slamcicu, vec ga konzumiram u velikim gutljajima. Nije nista komplikovano, a osecaj i uzivanje je neuporedivo vece... :,,: To o cemu pricas vec nije stvar standarda i imanja ili nemanja, vec malicioznosti i nepostovanja samog sebe. Jer nisu to velike cenovne razlike, vec strah zbog koga uskracujes sebi neka zadovoljstva...

Da ne bi moj post delovao ko da pricham napamet

hoces da kazes da 1600x1200 je rezolucija za 19" CRT?

Ja pocenjem da se pitam da li ikad si video 959NF jer 957NF NE POSTOJI!!!

Covek je sigurno pomesao sa 957DF koji je prividno ravan tj samo prednja ploca!

mangup01 je napisao(la):
Iiyama 19" Vision 904 !!

Nakon 3-4 godina sigurno daje bolju sliku od Samsunga NF i LG - P serii.

http://www.iiyama.com/bg/default.asp?SID=&NAV=236&PCAT=1
link za velike profi verzije Iiyama monitori!
Potpisujem. Iiyama moze cak i da se sretne u nekim firmama koje se bave kompjuterskom grafikom, gde sa sigurnoscu mogu da tvrdim da nijadan Samsung nikada necete videti. Ako to nije merodavno za kvalitet, onda ne znam sta je. Licno, odlicno iskustvo imam sa Iiyama Pro 454 (19"), koji otprilke u istom rangu sa 959NF, a neuporedivo je boljeg kvaliteta u svemu.

Moj glas isto ide za 959NF samo ne znam da li ga ima jos u prodaji? Nisam ga video ne pamtim. Ja sam imao 757NF i bio je extra. Ortak ima 959NF i extra je monitor ... jedina zamerka je 1152x864 moze 119Hz ...

Nazad
Vrh Dno